Premievrij pensioen parlement Suriname onder vuur

13

PARAMARIBO, 8 dec – Onacceptabel en onrechtvaardig. Zo bestempelt parlementariër Sheilendra Girjansing (Nieuw Front/VHP) de pensioenregeling van het parlement. Parlementariërs betalen geen cent premie. Toch zijn zij gegarandeerd van een vet pensioentje na hun zestigste levensjaar. Met die verwennerij moet zo snel mogelijk gekapt worden.

Nu al gedacht wordt aan verhoging van de pensioengerechtigde leeftijd van ambtenaren, is zo’n toestand onhoudbaar. Bovendien is er geen sprake van een voltijdse activiteit. “Er wordt geen pensioenpremie gestort en op basis van een bijbaan worden we royaal betaald”, zegt Girjasing tegenover de Ware Tijd. Parlementariërs krijgen geen loon, maar een ‘vergoeding’. Volgens ex-parlementsvoorzitter Ramdien Sardjoe is de keus voor een pensioenregeling bewust gemaakt.

Voorkomen moest worden dat politici gingen hechten aan het lidmaatschap. Lang willen blijven om zogenaamd een pensioen op te bouwen, is er dan niet bij. De aanwas van nieuwe parlementariërs zou zo ook gegarandeerd zijn. Girjasing vindt wel dat parlementariërs een bijdrage mogen leveren aan hun latere pensioen. Ambtenaren en andere loontrekkers doen dit immers ook. “Ik wil mezelf niet met het kruis zegenen”, aldus Girjasing. En nu de rest nog.

Bekijk ook:


13 REACTIES

 1. Ha ha ha, wat een grap van deze populist. Maar dit aanpakken en tegelijkertijd ervoor zorgen dat de een parlementarier niet meerdere overheidsjobs kan hebben, en we krijgen een beter klimaat in de Surinaamse politiek.

  ps weet iemand waarom deze populist geen wetsontwerp indient en het in stemming laat brengen?


  Maak melding

 2. Wantoestand!

  Deze dame brengt iets aan het licht wat zeer ongebruikelijk is. Geen premie storten maar wel een rijkelijk pensioen ontvangen? Wat een flauwekul is dit toch. Wie heeft dit ooit bedacht? Schamen de parlementariers zich er niet voor of hebben ze geen geweten?

  Volksverlakkerij ten top! Een wantopestand die onmiddelijk moet stoppen anders komen er stakingen. Bedankt Sheilindra!


  Maak melding

 3. Ik dacht altijd dat we een part-time parlement hadden.Op geen enkele werkplaats hebben partimers zoveel arbeidsrechten als in ons geliefd parlement. het is gewoon een stelletje miljonairs die graaien in staatskas.


  Maak melding

 4. Zelf,s een koe weet dat als er geen premie,s worden betaald,het land naar dekloten wordt gejaagd.he..He..als of het iets nieuw,s is,,ouwe jongens krentenbrood,,en toch heeft men zo,n grote pet op voor lachmon,pengel,arron enz…Wie zal het veranderen,wie betaald er belasting…manglie rijst magnaat,die doet waar ie zin in heeft,heeft zoveel koeien vergiftigd,(geen hond die er daarop reageerde),om zijn rijst velden aan te leggen.Belasting moet een ieder betalen,neem maar een voorbeeld aan nederland,jan met de pet ook.Er zijn een paar reageerders op deze site die ,denk ik,ook mee eten en of mee pikken uit het pot van ddb..de moordenaar.Zonder belasting kan een land nooit en te nimmer vooruit.


  Maak melding

 5. Zeer onacceptabel en onrechtvaardig.De parlementariërs verdienen genoeg, om premie te kunnen afdragen ! Zo spoedig mogelijk moet hier een eind aan komen ! De laatste jaren zijn de salarissen van die lui absurt gestegen.

  Groet,ram ram,goeda hafies(veel wijsheid)


  Maak melding

 6. Vandaag 8 dec 2011 lees ik over Premievrije pensioen, Schuilplaats kan eerste woning nog niet kwijt, vertrek directeur InHolland.
  En Zeer opvallend mis ik één belangrijke onderwerp is het toeval of opzet wie het weet mag het mij vertellen.


  Maak melding

 7. Het omgekeerde kan natuurlijk ook : Geen premie-betaling, dan ook geen pensioen!

  In Nederland krijgen parlementsleden na niet meer gekozen te zijn nog 6 jaar lang een uitkering van 6000,– euro. Het “puin” is dus niet alleen van Suri afkomst en de Nederlandse S.P. is de enige partij die dit wil gaan aanpakken. Vraag de S.P. hoe het nu verder in Sur. moet gaan !

  Groet: Linksom.


  Maak melding

 8. Als de uitkeringen in Sur moeten herzien worden.Alleen mensen met een handicap moeten een uitkering krijgen zonder er voor gestort te hebben.Ook voor de AOV moeten er mensen in aanmerking komen die premie betaald hebben.Bij pensioenen moeten er vanzelfsprekend premie gestort zijn om het tegen je 60ste te krijgen.Assemblee leden moeten uitgesloten zijn van dat recht.Zij moeten ergens anders[verzekering mij.] geld storten voor een pensioen tegen hun 60ste.

  Cobie.


  Maak melding

 9. #9 en de anderen die deze mevrouw bekritiseren weten niet waarover ze spreken.
  Deze mevrouw is een nieuwe parlementarier (in 2010 voor het eerst in het parlement gekozen)die een wantoestand aan de kaak stelt.
  Dit is namelijk de reden waarom er vernieuwingen nodig zijn in ons land.

  Het zal ook niet lang meer duren voordat een parlementarier in het parlement crimineel president Bouterse zal vragen zichzelf over te geven aan de justitiele autoriteiten.

  De verandering in ons land is aanstaande hoop ik. Het is een kwestie van tijd.

  Vandaag, 8 dec 2011 speelt de grootste crimineel van ons land president 29 jaar nadat hij 15 intellectuelen liet executeren.
  Dit is nog steeds onverteerbaar, maar Bouterse komt ook aan de beurt kijk wat gebeurd is in Argentinie.

  Mevrouw Girjasing u verdient een pluim.


  Maak melding

 10. @11 Afro, Mevrouw Girjasing u verdient een pluim.
  Mevrouw Girjasing is één Surinaams parlementier van VHP partij…een manelijk persoon. Verder ben ik met u eens.

  Groet,ram ram,goeda hafies(veel wijsheid)


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.