De Schuilplaats kan eerste woningen nog niet kwijt

6

PARAMARIBO, 8 dec – Stichting De Schuilplaats heeft zijn eerste sociale woningen af, maar kan deze niet verkopen. Dit bleek bij de plechtige oplevering van de eerste vier huizen. Die staan er nu mooi en er zijn potentiële kopers zat. Alleen, het overdragen na verkoop kan niet door bureaucratie.

Het ministerie van Ruimtelijke Ordening Grond & Bosbeheer is nog niet zover. Over een week wel. Dit is wat parlementsvoorzitter Jennifer Simons te horen kreeg, nadat zij contact opnam. Minister Simon Martosatiman zal zich persoonlijk inzetten voor een vlotte afhandeling. De vraag is dan wat het zou worden als Simons niet had gebeld. Als het ineens binnen een week wel kan, waarom dan niet eerder de aanvragen van De Schuilplaats afgehandeld?

Het is het verhaal van zovele grondoverdrachten en -aanvragen. Toch is er een en al verbazing en verontwaardiging als het weer eens kritiek regent in en buiten het parlement. Simons was de speciale gast bij de oplevering. De Schuilplaats zegt niet op winst uit te zijn. Op christelijke leest wordt gestreefd naar het neerzetten van betaalbare woningen. “Uiteindelijk zal een fraaie, onderhoudsarme wijk ontstaan waar mensen met plezier wonen.” Prijzen variëren tussen zestien- en tachtigduizend euro.

Bekijk ook:


6 REACTIES

 1. Paramaribo – President Desi Bouterse vertrekt vandaag naar Trinidad om het jaarlijkse Caricom Cuba-topoverleg bij te wonen. Volgens het Kabinet van de President zal Suriname op het hoogste niveau participeren, vanwege de bijzondere relatie die Suriname intussen met Cuba heeft opgebouwd. Het vierde topoverleg op Trinidad wordt overschaduwd door de Amerikaanse …

  invloed, waarbij op het laatste moment naar een andere locatie moest worden uitgekeken. Het Hilton hotel op Trinidad heeft aangegeven niet in staat te zijn het staatshoofdenoverleg te kunnen faciliteren.

  Vanwege het Amerikaanse handelsembargo op Cuba mogen bedrijven uit de Verenigde Staten geen contact hebben met Cubanen. Deze mededeling komt nadat duidelijk werd dat de Cubaanse leider Raúl Castro persoonlijk deel zal nemen aan de besprekingen met zijn ambtgenoten uit het Caribisch Gebied. Toppers dichtbij de president willen liever geen uitspraak doen over de ontstane situatie.

  Het topoverleg tussen de Caricom en Cuba is verplaatst naar de Nationale Academie voor Podiumkunsten. De Caricom-staatshoofden, onder wie president Desi Bouterse, mogen wel verblijven in het Hilton, terwijl de Cubaanse delegatie in een ander hotel gehuisvest zal worden. De nadruk zal tijdens de top gelegd worden op verbetering van de handelsrelaties.

  Voor Suriname blijft het verbeteren van de agrarische sector met behulp van Cubaanse technologie het belangrijkste agendapunt. Volgens president Desi Bouterse beschikt Suriname over voldoende vruchtbare grond en daar heeft Cuba juist een tekort aan. Aan de andere kant heeft Cuba juist een voortrekkersrol in de wereld met betrekking tot agrarische technologie, terwijl Suriname ver achterloopt. Het is de bedoeling dat Suriname en Cuba tot een samenwerking komen.
  (B.Chandralall

  Alle sectoren doen mee om de woning-nood in Suriname te lenigen . De minister van RGB wordt nu gedwongen om snel beleid te maken en de woningbouw-cooperatie De Schuilplaats te accomoderen .

  Verder dient de president van de Republiek Suriname , snel de samenwerkings-overeenkomst
  met Cuba te effectueren , zodat de landbouw=projecten snel van de grond kunnen komen . Suriname moet een top land worden om te wonen en te werken .


  Maak melding

 2. Als Cuba agrarische technologie heeft waarom floreert de landbouw in Cuba niet.

  Israel heeft woestijnen maar door haar technologie is Israel exporteur op agrarisch gebied.

  Cuba heeft niets te bieden, al 50 jaar geeft Cuba de Verenigd de Staten de schuld van alles.
  Het probleem op Cuba is dat er geen verandering daar kan komen met de Castro’s aan de macht.

  Cuba kan zichzelf niet helpen en is armer dan Suriname.

  Suriname is eerder gebaat bij samenwerking met Brazilie en Argentinie. Het probleem daarbij is dat die landen de misdaden van Bouterse aan de kaak zullen stellen.
  En de domme Surinamers zullen ook te horen krijgen wat Argentinie deed om haar ex dictators presidenten te berechten.

  Dat wil Bouterse niet horen en daarom zoekt hij samenwerking met gelijkgestemden nl misdadigers van Cuba.


  Maak melding

 3. Het moet onderhand wel duidelijk zijn dat deze Wikileaks op de betaalsrol staat van de Nederlandse BVD.

  Verkoop jou moeder en je ziel maar voor dat bordje linzensoep, maar laat hardwerkende Surinamers erbuiten.

  Jou hele verschijning doet rampzalig aan! We es in de spiegel gekeken?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.