Surinaamse parlementariër hekelt rol eigen partij

10

PARAMARIBO, 7 dec – De rol die de KTPI speelt binnen de Mega Combinatie en de coalitie is minimaal. Dit stelt Oesman Wangsabesari, parlementariër en troonpretendent van de KTPI. Het ministerie dat de partij beheert, Ruimtelijke Ordening Grond & Bosbeheer, presteert benedenmaats. Dit mag niet los worden gezien van de rol van de huidige partijleiding.

Die rol komt neer op pure slapte. “We moeten geen zachte heelmeesters spelen, anders krijgen we stinkende wonden”, zegt Wangsabesari tegenover de Ware Tijd. Zijn actiegroep moet in dit licht worden gezien. Partijvoorzitter Willy Soemita wil juist een geleidelijke aanpak van de bureaucratie op het ministerie. Die zou de oorzaak zijn van stagnatie in de uitgifte van grond. President Desiré Bouterse was onlangs nog kritisch over de traagheid bij het beschikbaar stellen van domeingrond.

Ruim een jaar na het aantreden van de regering, is er nauwelijks grond vrijgegeven. Dat strookt vooral niet met verkiezingsbeloften. Wangsabesari is het daar- uiteraard – roerend mee eens. Als hij het van Soemita kan overnemen, komt het zeker wel goed. Op het ministerie kunnen dan pas spijkers met koppen worden geslagen. “Er moet gewoon hard worden ingegrepen. Als mensen niet berekend zijn voor hun taak, moeten we iemand anders de kans geven.”

Bekijk ook:


10 REACTIES

 1. Wangsabesarie is pas komen kijken, dan wil hij de voorzittershamer al overnemen. En dat niet alleen, hij wil ook minister worden. Met zijn actiegroep hangt hij de vuile was van de partij buiten om zodoende de partij over te nemen. Schandelijk is dat. Een leider wordt geboren, en niet langs slinkse wegen, kwaadsprekerij en manipulaties word je leider.
  T.a.v. RGB, wat heeft de PG gedaan met het rapport Jozefzoon over de misstanden bij RGB? Strafbare feiten die gepleegd zijn tijdens de vorige regering.
  Soemita schijnt ook niet te hebben geleerd uit het verleden. Heeft hij zich weer vergist in de mens? Bij het binnenhalen van personen om de partij te verstevigen dient men ze eerst goed te screenen. Bepaalde van deze personen blijken de paarden van Troje te zijn: Amat, Mustadja, Kasto, Wangsabesarie. enz. Soemita staat nu zo stevig als een rots in de branding. Hij moet de voorzittershamer niet overdragen aan een opportunistische snotneus, maar aan iemand die een ruime partijervaring heeft, en die gedragen wordt door de diverse kernbesturen…


  Maak melding

 2. Muiterij?

  Muiterij op de Kampong? Had ik al veel eerder verwacht. De seniele Soemita is niet meer in staat een vuist te maken laat staan slaan en laat met zich sollen door een ex sergeant majoor.

  Helemaal geen domeingrond uitgeven gedurende 4 jaar. Eerst alles uitzoeken, terugnemen wat niet correct is verkregen, bestraffen, nieuwe administratieve opzet en personeel verwisselen met dat van een andere ministerie.

  De rol van een politieke partij op een ministerie moet zodanig beperkt worden en dat op elke ministerie, niet alleen RGB.


  Maak melding

 3. A wang sa m’e sari na Wangsabesari.

  De groeten met jullie poppenkast.
  Stelletje raddraaiers.

  Probeer Soemita maar van de troon te steken.
  Zeer toepasselijk hierbij is: ko tekko tekko tek kotek, Wangsabesari e poeroe sket.


  Maak melding

 4. RGB dient met onmiddellijke ingang opgedoekt te worden, plaats het maar onder OW laat onze Ramon zaken aanpakken.
  Suriname heeft deze lelekoe aan front te danken, ze hebben deze ministerie uit de grond gestampt om Somo te faciliteren, die heeft het als zijn eigen ministerie beschouwd en maar gedaan wat hij wilde, zonder rekenschap aan iemand af te leggen. Soemita die dacht hetzelfde te kunnen doen, maar dat werkt niet meer, nu is iedereen gefrustreerd. Weg ermee vandaag nog.


  Maak melding

 5. @Benito

  -1- het rapport Jozefzoon bevatte blijkbaar alleen onzin en mofo kranti tories van OCER.
  -2- Mega heeft het momenteel te druk met het invullen van grondaanvragen.


  Maak melding

 6. 10!

  Verkiezingsbelofte van Desi was dat hij het aantal ministeries van 17 naar 10 zou terug brengen. Hij heeft gemerkt dat dat niet werkt. Hij moest paaien en accomoderen en is zo zijn beloftes niet kunnen nakomen.
  Dat had ik wel verwacht, maar u niet! Vanwege deze zaken moeten wij in Suriname kappen met het formeren van een regering op basis van politiekvoering. We moeten naar een zakenkabinet en dat kan alleen het volk afdwingen.
  Na 25 jaar (als de huidige politici dood zijn) gaan we weer voorzichtig politiek voeren. Want dat wat er in Suriname gebeurt verdient het predicaat “eerlijke politiek” niet.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.