Zorghotel Suriname zal ook operaties aanbieden

2

PARAMARIBO, 6 dec – RCR Zorghotel mag naar alle waarschijnlijkheid binnenkort ook medische ingrepen aanbieden. Volgens minister Celsius Waterberg van Volksgezondheid ontbreekt alleen nog de goedkeuring van president Desiré Bouterse. Als dat voor elkaar is, kan in één van de grootste zorgproblemen in Suriname verlichting worden gebracht.

Er is namelijk een tekort aan operatiekamers in ziekenhuizen. Veel van deze ruimten moeten zelfs gesloten worden. “In veel gevallen is de situatie ongezond voor de specialist, assistenten en de patiënt”, zegt Waterberg tegenover de Ware Tijd. Apparatuur voldoet veelal niet meer aan internationale normen. Er blijft weinig andere keus dan sluiten en renoveren. Het komende aanbod van CRC Zorghotel is dan ook meer dan welkom.

De operaties in het hotel zullen merendeels worden uitgevoerd voor Surinaamse specialisten. “Daarom geeft Volksgezondheid steun aan RCR Zorghotel om zijn operatieruimte in te richten”, aldus Waterberg. Het hotel begon enkele jaren terug met rehabilitatieaanbod voor patiënten. Zowel lokale als buitenlandse gasten kunnen er worden opgevangen. Waterberg ziet ook voordelen in meer werkgelegenheid, toerisme en aanscherping van medische kennis.

Bekijk ook:


2 REACTIES

 1. Geachte excellentie Waterberg,

  Ik ben oneens met de stelling dat andere ziekenhuizen hun OK moeten sluiten omdat de aparatuur niet meer voldoen aan internationale normen

  U als minister heeft dan de plicht en verantwoordelijkheid om middelen beschikbaar te stellen zodat deze ziekenhuizen operationeel blijven.

  De drie pijlers van een land zijn:
  1. Onderwijs
  2. Volksgezondheid
  3. Infrastructuur

  Als u in deze invetseert zal het zeker goed gaan met je land en economie. Je hoeft niet vandaag te oogsten wat je vandaag hebt gezaaid. Het kost tijd, maar investeer voor later.

  Ik krijg sterk de indruk dat u van het zorghotel binnenkort een ziekenhuis wilt maken omdat de financiering en subside vanuit nederland komt.

  Is het de bedoeling dat wanneer u geen minister meer bent dat u de directeur wordt van dit zorghotel? (vraag ik mij af) en als dat zo zal zijn in de toekomst, dan is dat coruptie.

  Ik weet dat u zelf in nederland ben geweest bij de stichting humanitas om daar te kijken naar de visie van deze stichting, en dat Hans Becker en Cor van Oort naar Suriname zijn geweest.

  Niks mis mee, om expertische vanuit Nederland te halen, omdat mensen in de tropen kunnen komen om te revalideren. Ook voor onze nederlandse familie is deze mogelijkheid leuk en goed, dus ze zijn allen van harte welkom in onze mooie lekkere Suriname. Ik zie ze ook graag komen.

  Maar vergeet AZ, s’landshostpitaal, en de RKZ niet, want die waren er eerst en hebben jouw ondersteuning nodig om te kunnen overleven.

  Desnoods leen de regering deze ziekenhuizen geld om hun OK in orde te maken.

  Excelentie, ik hoop dat ik u stof tot nadenken hebt gegeven.

  Met vriendelijke groet,
  Alfa


  Maak melding

 2. Een goed iedee hoor die zorg hotel: althans vorr de rijkeren onder ons!
  Maar ik vraag me af hoe de bezetting is van dit hotel?
  Kan ienmand daar wat over zeggen.
  De laatste die ik gesproken heb zei dat er maar 4 mensen in dit hotel verbleven.
  Ik ben benieuwd.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.