Groen licht voor Suriname’s ontwikkelingsplan

9

PARAMARIBO, 6 dec – Het Ontwikkelingsplan, OP, van de regering Bouterse is aangenomen. Het parlement keurde het plan goed met een ruime meerderheid van dertig tegen tien. Volgens het Nieuw Front is er geen basis voor behoorlijk bestuur. Het plan had die basis juist wel moeten bieden.

In plaats daarvan is een plan gepresenteerd dat als los zand aaneen zit. Volgens het Nieuw Front loopt het land grote risico’s als het OP wordt uigevoerd zoals het er staat. Er zijn geen tijdschema’s opgenomen voor het uitvoeren van projecten. Parameters ontbreken. Dat maakt beoordeling een stuk lastiger. Het plan moet een “leidraad” vormen voor het beleid de komende jaren.

Volgens president Desiré Bouterse is dat ook waar de regering op afgerekend mag worden. Dat de oppositie tegenstemt mag de pret niet drukken. “Het is aan ons om vertrouwen te hebben in Suriname. Je zal niet direct iedereen meekrijgen. Maar als de regering sleutelt aan de eigen tekortkomingen, dan zijn we ervan overtuigd dat ook de tien mensen in Suriname die tegen ontwikkeling zijn of het nog niet begrijpen, mee zullen komen”, aldus Bouterse. Het Nieuw Front presenteerde ook een motie die werd verworpen.

Bekijk ook:


9 REACTIES

 1. Virago 535

  Plan in RECORDTIJD behandeld

  Big mama love.com,dinsdag
  “Plannen doordrukken”dat is als je dingen gedaan wil krijgen in SURINAME.

  “OP” zal de duurzame ontwikkeling en pret vergroten.Toen de bruggen gebouwd werden ;schreeuwde men ook”BROOD BRUG,brood brug..
  Vandaag de dag ;eet men brood ,en die brug staat er.Als je brood brug wilt hebben ,moet je een stent plaatsen onder de brug,en warme broodjes verkopen.


  Maak melding

 2. ““Het is aan ons om vertrouwen te hebben in Suriname. Je zal niet direct iedereen meekrijgen. Maar als de regering sleutelt aan de eigen tekortkomingen, dan zijn we ervan overtuigd dat ook de tien mensen in Suriname die tegen ontwikkeling zijn of het nog niet begrijpen, mee zullen komen”, ”

  Aldus sprak de hoofdverdachte.

  Tien mensen in Suriname zijn gekozen door 93000 mensen.

  Deze hoofdverdachte van moord wil altijd de waarheid verdraaien.


  Maak melding

 3. Groenlicht voor ‘ambitieus’ Ontwikkelingsplan
  dinsdag, 06 december 2011 04:53

  Paramaribo – Het meerjarenbeleid tot 2016 van het kabinet Bouterse/Ameerali is goedgekeurd. Met dertig stemmen voor en tien tegen is het ambitieuze Ontwikkelingsplan aangenomen in De Nationale Assemblee. “Je zult niet altijd eenieder direct op het spoor krijgen, maar we zijn ervan overtuigd dat wanneer de regering ook aan haar eigen tekortkomingen, die er zeker zijn, sleutelt …

  en we in alle eerlijkheid en openheid kijken naar de vraagstukken die er liggen en de structuren die gebouwd worden om versneld door te gaan, wij ervan overtuigd zijn ook de tien mensen in Suriname die tegen ontwikkeling zijn, of het nog niet begrijpen, dat we ook hun hopen mee te nemen”, zei president Desi Bouterse in zijn slotwoord met betrekking tot de goedkeuring van het Ontwikkelingsplan (OP).

  Voorafgaand aan de stemming diende de oppositie een motie in, waarin werd gesteld dat het OP heel vaag is en geen financieringsschema en duidelijk meetbare indicatoren bevat om de regering te kunnen toetsen op haar vorderingen. De motie van de oppositie stelt heel hard dat uitvoering van dit plan, waarin onder andere miljardenleningen zijn opgenomen, Suriname blootstelt aan crises in alle sectoren van de samenleving.

  De motie werd met de grond gelijk gemaakt door NDP-fractieleider Ricardo Panka, die zich afvraagt hoe woningbouwprojecten, ontsluiting van gebieden en productiestimulering voor crises kunnen zorgen. Tijdens de derde ronde voor de regering en DNA was een duidelijk verschil van ideologie te merken tussen het huidige en vorige kabinet.

  Volgens fractieleider Radjkoemar Randjietsingh is de regering voornemens om grote kansen te nemen zonder voldoende veiligheidskleppen in te bouwen. President Desi Bouterse stelt tijdens zijn laatste spreekbeurt dat het moeilijk zal zijn de NF-fractie ervan te overtuigen om ‘out of the box’ te denken.
  (B.Chandralall)


  Maak melding

 4. Je zou haast denken dat zo een onsamenhangend ding,OP,door beginners is opgesteld.Maar de assemblee leden zijn er zich van bewust dat hun tijd betrekkelijk is.Als er ook niets op papier stond,zouden ze dat ook nog goed keuren om maar weer te gaan reizen.Elke dag in Sur.is voor hun een verloren dag.

  Cobie.


  Maak melding

 5. Bouterse is de enige persoon in Suriname die zich zelf begrijpt.Tijdens de revolutie was er ook zo een soort gelijke preek achteraf blijkt die hele revolutie een papieren revolutie te zijn. Zelfde geld voor die show plannen van Bouterse allemaal gebakken lucht voor die domme massa.Bouterse neemt een loopje met de intelligentie van de Surinaamse bevolking en dat zal hem heel duur komen te staan.poetin is een mooie voorbeeld.


  Maak melding

 6. In recordtijd er door gejast zonder inhoudelijke behandeling dankzij de angstcultuur, nepotisme en opportunisme is de DAN verworden tot een werkarm van de dictatuur van de gekochte meerderheid.


  Maak melding

 7. laat men zo door gaan over 10 jaar is leeg geplunderd daan zal men terug denken hoe dat kon gebeuren ( voorbleed kijk naar de goudwinning met kwik nu zijn een aantal dorpen besmet er mee)


  Maak melding

 8. Recordtijd ja,

  Niemand had zin naar het dom geklets van de oppositie te luisteren. Deze gasten hebben geen flauwbenul wat ontwikkeling betekend laatstaan een constructief debat voeren wat betreft de ontwikkeling van Suriname.

  Het zijn nou eenmaal de democratische spelregels om een discussie als je het al zo kan noemen in de DNA te voeren, maar eerlijk gezegd had het niet gehoeven. Op die paar coalitieleden die verstand van zaken hebben en het landsbelang voorop stellen stelt het DNA niet zo veel voor.
  Wat moet je verwachten van een Vene, Randjitsing, Santokie, Castelen, Jessurun enz.
  Zijn deze mensen überhaupt serieus te nemen, als ze nogsteeds niet overtuigd zijn dat het landsbelang vooropgesteld hoort te worden.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.