Bouterse ziet multinationals niet weggaan om Celac

11

PARAMARIBO, 5 dec – Er is geen enkele reden te vrezen voor economische gevolgen van Suriname’s aansluiting bij de Celac. Dit zegt president Desiré Bouterse. Het lidmaatschap bij het Latijns-Amerikaanse blok is een interne zaak. Dat investeerders uit de Verenigde Staten van Amerika en Canada zich zullen terugtrekken, is niet waarschijnlijk. Mocht het toch gebeuren, dan is ook dat geen ramp.

“Gelooft u mij, er zijn genoeg anderen in de wereld die staan te springen om in Suriname te investeren”, zei Bouterse kort na terugkeer uit Caracas. Hij heeft in de Venezolaanse hoofdstad de oprichting bijgewoond van het blok. Dat de twee Noord-Amerikaanse landen er niet bij zijn, is een bewuste keus. De Latijns-Amerikaanse en Caribische staten willen elkaar schragen. Centraal idee is dat elkaar sterker maken uiteindelijk de hele regio ten goede komt.

Bouterse is daar helemaal voor. Op de Johan Adolf Pengel luchthaven maakte hij een haast euforische indruk. In elk geval was hij niet eerder zo uitgesproken over de houding naar multinationals toe. Hij ziet die dus niet wegtrekken om Celac. “Men zou wel kunnen zeggen, jullie zijn anders dan de vorige regering, wat ze bij een andere regering konden doordrukken, gaat niet lukken bij ons. Ik kan me voorstellen dat sommigen dan zullen huilen, wij gaan applaudiseren.”

Bekijk ook:


11 REACTIES

 1. Die praatjes maker is weer bezig met zijn grote onzin en leugens te vertellen aan de samenleving.Nee Bouterse je zegt het niet goed, jij en jou vrienden gaan niet huilen maar de bevolking wel.Alweer wordt DOMBO Bouterse in de zelfde hoek gedreven als in de jaren 80 ook toen was het verhaal en de gevolgen het zelfde.


  Maak melding

 2. Bouterse is een domkop en heeft geen verstand van economie wel van wapens om mensen dood te schieten wat in het verleden gebeurt is.Ik snap het niet dat deze man president geworden is in Suriname.Om te zien hoe diep wij gezonken zijn.Het is triest maar waar.Jammer voor zo een mooi land met zo een leider.


  Maak melding

 3. Tuurlijk zullen ze niet weggaan om Celac, want dan zouden ze uit heel Zuid-Amerika en het Caribisch gebied moet vertrekken om war heen te gaan Europa misschien.

  Het zal weer een antwoord zijn geweest op een heel domme vraag van een Surinaamse journalist.

  Onderstaande vind ik vele malen belangrijker als nieuws, dit hoort de standpunt te zijn.

  —————————–
  Bouterse wil geen 5% deals
  Monday 5 December
  PARAMARIBO – President Desiré Bouterse is duidelijk naar de multinationals toe. Bij het aangaan van overeenkomsten of het verlengen daarvan wil het staatshoofd geen 5% toestanden voor Suriname.

  Overeenkomsten moeten het land Suriname ten goede komen en niet andersom. Welke multinational moeilijk wil doen en dreigt te vertrekken mag gerust inpakken, zei de president. Bouterse zei dit in het weekeinde na terugkeer van de CELAC-meeting.

  De president zegt niet gediend te zijn van welke vorm van chantage dan ook. De deal met vooral IAMGOLD ligt niet lekker bij het staatshoofd. U mag van mij aannemen dat we onder geen enkele voorwaarde 5% gaan accepteren, stelde de president.

  Over de inhoud van de onderhandelingen wordt om strategische redenen, geen mededelingen gedaan.


  Maak melding

 4. “Gelooft u mij, er zijn genoeg anderen in de wereld die staan te springen om in Suriname te investeren”, zei Bouterse

  Daar merken we anders bitter weinig van 🙁

  Bouterse is daar helemaal voor. Op de Johan Adolf Pengel luchthaven maakte hij een haast euforische indruk.

  Mijn kinderen ook bij Sinter Klaas maar die weten niet hoe hard hun vader werkt om die cadeaus te betalen.


  Maak melding

 5. waarom zouden de multinationals vertrekken onderwijl het geld voor het oprapen ligt in Suriname ? Men zal alleen de ‘Surinaamse hap’ ietwat moeten vergroten maar verder is er niets aan het handje.

  I’ts all about the money ! Het gaat om de knikkers, en de witte man zal never nooit geld laten liggen die hij zomaar en voor niets in z’n zak kan stoppen.
  Jaren terug zei een BOBO van een grote onderneming in A’dam tegen mij van ‘alles heeft z’n prijs’, toen ik hem aansprak over een actie van z’n bedrijf welke moraal en ethisch gezien niet zou moeten kunnen. Ik ben er ontzettend van geschrokken !

  Bouterse heeft gelijk wanneer hij zegt dat wie niet tevreden is zal moeten vertrekken, want wij zijn nu wijzer geworden en laten ons niet zondermeer ringeloren door welke multinational of buitenlandseregering dan ook.

  Well done senor presidente, en geloof me; die 5% deal van de NPS zal spoedig tot het verleden behoren.


  Maak melding

 6. Wat een domme grootspraak en een president onwaardig. Ik heb nog nergens die tientallen multionalinals gezien die volgens Bouterse een jaar geleden in de rij stonden om hun geld te investeren in Suriname. Onze vriend Somo, speciaal belast met het binnenhalen van investeerders hebben we ook al maanden niet gehoord. Domme grootspraak waar multnationals hard om moeten lachten.

  Van onderhandelen op niveau heeft Bouterse het vrestand niet voor


  Maak melding

 7. De beste stuurlui staan aan wal.

  groot praats hier allemaal als juillie het beter weten waarom ga je niet er naar toe om je bijdragen televeren maar nee dat kan niet anders wordt die bijstand stop gezet STRE DE FOE STRE WIE NO SA FREDE GADO DE WIE FESIE MANGE


  Maak melding

 8. En beste Milton Fleur,

  In geen enkel land ter wereld – en dus ook niet in Suriname – ligt het geld voor het oprapen.

  Het wordt tijd dat jij een keer wakker wordt.


  Maak melding

 9. Nog een vb dit is bedoeld voor de heer Molenaar
  Over een paar dagen (9 dec) is er een Moiwana loop georganiseerd
  De nederlands ambassade is hoofdsponsor.
  Wat is de grap: Dit ruikt en proeft naar geef de zwartjes wat spiegeltjes,kraaltjes en een beetje rum, want dan eten ze uit onze handen. (dit was ooit eens het geval weet je nog?)
  Nu geef de zwartjes wat dubbeltjes dat toont aan hoe goed we het met jullie menen>
  Wel de hoofdsponsor (nederlandse ambassade) doneert een bedrag van let wel 3250 euro.
  Ik hoop dat iemand ruikt wat ik proef.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.