Projecten Suriname bij Latijns-Amerikaanse Bank

14

PARAMARIBO/CARACAS, 4 dec – Suriname zoekt steun bij de Banco de Desarrollo de América Latina, Caf. Dit meldt het kabinet van de president. De Latijns-Amerikaanse Ontwikkelingsbank in Caracas, Venezuela, biedt steun aan lidlanden. Suriname wil zeker twee projecten gefinancierd krijgen.

Het eerste project betreft technische ondersteuning. Met die steun moet beleid worden opgezet dat is afgestemd op klimaatverandering. Het andere is voor ondersteuning bij een voorstudie rond de geplande diepzeehaven, aansluiting met het Panamakanaal en het instellen van vrijhandelszones. Vertegenwoordigers van de Centrale Bank van Suriname voeren de onderhandelingen over de leningen. Vooraf is Suriname’s lidmaatschap bekrachtigd.

Daar tekende minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken voor. De CAF financiert duurzame ontwikkeling. In Caracas kwamen de staatshoofden van Latijns-Amerika en het Caribisch gebied voor de oprichting van de Celac. Het betreft een economisch blok van drie en dertig landen. President Desiré Bouterse sprak in zijn speech van een droom die uitkwam. “Wij zijn getuige van de geboorte van een groot vaderland, zoals Bolivar het wenste.”

Bekijk ook:


14 REACTIES

 1. Citaat:

  bij een voorstudie rond de geplande diepzeehaven, aansluiting met het Panamakanaal en het instellen van vrijhandelszones

  Gelukkig gaat het nog maar om een voorstudie. Dat kost al een hoop geld maar we mogen aannemen dat de eerste twee punten zo wie zo afgeblazen worden en een vrijhandelszone vereist een kwalitatief hoogwaardige en integere douane.

  Opzich is het idee van een vrijhandelszone niet gek. Voor wie er minder mee bekend is. Het is een industriele zone waar import goederen bv worden geassembleerd en vervolgens weer worden geexporteerd. Zo wordt (werd) in Ierland veel electronica geassembleerd voor de EU markt.
  Maar een vrijhandelszone stelt wel eisen. Bv de douane, maar ook goede import/exportlogistiek dwz een heelgoede containerhaven faciliteit, een grote afgesloten productie regio, geintegreerde administraties van doaune en bedrijven op het complex, een duidelijke hub filisofie ( waarvaan daan ga je onderdelen halen, en waar ga je het naartoe exporteren, welke waardevermeerderingen kun je uitvoeren met de beschikbare arbeidskrachten, etc).

  Voorals nog lijkt het mij toe dat we beter een kleinbedrag kunnen lenen waarmee het ADEK dan eerst maar eens goed de mogelijkheden onderzoekt en de randvoorwaarden.


  Maak melding

 2. Zolang de machtigste landen van de Amerika’s buiten gelaten worden,zullen de dromen niet uitkomen.Behalve de OAS zijn er al zoveel van de organisatie’s van de Amerika’s opgericht die naar eenheid moeten werken.Maar verder dan oprichting zijn ze niet geraakt.Ook de Celac zal een tijger zonder tanden blijken te zijn.In ieder geval heeft Chaves en bout een podium gehad om respectievelijk op de USA en Nederland te schelden.Sur.is nauwelijks lid van CAF of het houdt het handje al op.

  Cobie.


  Maak melding

 3. EBS bouwt nieuwe centrale te Het Vertrouwen
  Saturday 3 December
  PARAMARIBO- De N.V Energie Bedrijven Suriname (EBS) begint in maart 2012 met de bouw van een nieuwe opwekcentrale. Dit zal te Het Vertrouwen het geval zijn. Eind van dat jaar moet de centrale al af zijn. Met vier generatoren van 80 megawatt denkt de EBS hiermee een aardige stap te hebben gedaan in het oplossen van het energievraagstuk.

  Volgens de Ware Tijd gaat het om een investering van US$.150 miljoen. In dit bedrag is ook opgenomen, de tweede fase van uitbreiding. Dan komen er nog vier machines bij. Met 160 megawatt is het bedrijf een belangrijke zoniet de belangrijkste energiespeler in het land.

  Vertegenwoordigers van de fabrikanten van de Mann en Wartsila, de fabrikanten van de generatoren, komen binnen twee weken naar Suriname om zich te oriënteren. Het wordt een gigantische operatie zegt EBS-directeur Marcel Eindhoven.

  De machines kunnen bij aankomst niet over de brug getransporteerd worden vanwege hun gewicht. Zo zal alles via de rivier moeten plaatsvinden. De regering heeft ook uitbreidingsplannen voor Nickerie en Marowijne.

  Dames en heren de projecten komen van de grond . Deze regering heeft duidelijk geen tijd voor onzin van de tegenstanders , wanneeer zij niet iets zinnigs te melden hebben .


  Maak melding

 4. Als wij naar al deze elverhalen hadden geluisterd zaten wij nog steeds met drie tijdrovende en bovendien gammele veerbootjes over de Surinamerivier, bij Uitkijk en te Coppename!

  Ontwikkeling kost geld en voor niets gaat alleen de zon op jongens.


  Maak melding

 5. Neus op 1 zegt

  “Voorals nog lijkt het mij toe dat we beter een kleinbedrag kunnen lenen waarmee het ADEK dan eerst maar eens goed de mogelijkheden onderzoekt en de randvoorwaarden.”

  Met bovenstaande kan je denktrend zien van een echte fronter, geen visie niets en nogmaals niets, voor deze gasten blijft het natte vinger werk.
  Neus denkt dat de ADEK een gedegen voorstudie zou kunnen doen voor een project van zulke omvang. Maar natuurlijk niet voor een voorstudie als deze heb je gerenommeerde internationale bedrijven nodig, als je het tenminste goed wil doen. Geen natte vinger werk maar een gedegen voorstudie met aanbevelingen enz. enz.


  Maak melding

 6. Nieuw Portret , Nieuwe Orde , De Nieuwe Weg
  YES , WE CAN

  Sranan Lobi na Soso Lobi
  Republiek Suriname Voorwaarts
  Voorwaarts Richting het geluk en de overwinning
  SRANAN SA WINI !!!


  Maak melding

 7. Paramanpinto.
  Je hebt ook iets als verantwoord investeren, 200 miljoen harde Nederlandse guldens uitgeven voor twee bruggen die niets opleveren is weggegooid geld.Had dat geld in onderwijs,toerisme en gezondheidszorg geivesteerd dan had je meer aan.Eddy Jharap heeft laten zien hoe je verantwoordelijk kan investeren met winst. Bouterse is alleen met zijn eigen bezig en niet met het landsbelang.Als ik al die verhalen van deze criminele regering van Bouterse op een rijtje zet zie ik door het bos de bomen niet meer.
  China, India, Venezuela,latijns-Amerikaanse Bank,Islamitische Bank,Saudi Arabie allemaal gaan ze volgens leugenaar Bouterse Investeren in suriname maar over terug betalen hoor ik niets.You can fool surinamers all the time.De enige ezels die zich meerdere malen aan de zelfde steen stoten komen in suriname voor.


  Maak melding

 8. De NDP aanhang begrijpt weer duidelijk niet waarover het gaat. Neem de posting van TTHEO dat is zo iets als tijdens de discussie over een nwe auto fabriek met een opmerking over het herstellen van een ketting die van zijn fiets gelopen is.


  Maak melding

 9. Wij moeten werken en blijven werken om een toekomst neer te zetten.
  De boel tegenwerken en of tegen praten is dom.(WREED)
  Ik zeg SU. voorwaarts……..jaja


  Maak melding

 10. Werken aan een toekomst het lot in eigen handen hebben willen negers nooit.
  Daarom in het verleden bigi whipi fadong na din baka.
  Blijf maar dom doen negertjes.(dom front gedoe)


  Maak melding

 11. Dom blijven……Werken aan een toekomst het lot in eigen handen hebben willen negers nooit.
  Daarom in het verleden bigi whipi fadong na din baka.
  Blijf maar dom doen negertjes.(dom front gedoe)


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.