Winstverwachting laag door korte vuurwerkperiode

6

PARAMARIBO, 3 dec – De detailhandel verwacht mindere omzetten door de verkorting van de vuurwerkperiode. De animo om vuurwerk te verkopen is dan ook aanzienlijk afgenomen. Vorig jaar werden nog ruim zevenhonderd vuurwerkvergunningen afgegeven. Dit jaar is het honderden minder.

Er zijn ongeveer vierhonderd aanvragen binnen. “Voorgaande jaren lag het aantal nog rond de duizend”, zegt districtscommissaris Mohamed Kasto tegenover de Times of Suriname. Het aantal aanvragen is dus meer dan gehalveerd. Winkeliers vrezen met vuurwerk te blijven zitten. Tot vorig jaar mocht al voor kerst worden gekocht, maar niet afgeschoten. Uiteraard hield niemand zich eraan en was een hoge omzet gegarandeerd. Importeurs hadden eerder al gevraagd om de verkorting pas volgend jaar in te voeren.

Bekijk ook:


6 REACTIES

 1. Wat is het ?

  -1-
  Vorig jaar werden nog ruim zevenhonderd vuurwerkvergunningen afgegeven. Dit jaar is het honderden minder

  -2-
  Er zijn ongeveer vierhonderd aanvragen binnen. “Voorgaande jaren lag het aantal nog rond de duizend”, zegt districtscommissaris Mohamed Kasto tegenover de Times of Suriname. Het aantal aanvragen is dus meer dan gehalveerd.


  Maak melding

 2. Eindelijk worden de Surinamers wijs !

  Vuurwerk is geld verspilling, én het is heel slecht voor het milieu !Het nieuw jaar in gaan,kun je ook zonder vuurwerk.Met goeie daden het oud jaar eindigen én met goeie voornemens(daden)het nieuw jaar in luiden.

  Groet,ram ram,hoeda hafies(veel wijsheid)


  Maak melding

 3. Welke winsten willen wij verwachten uit het puur/letterlijk verknallen van harde middelen, die wellicht voor medicamenten hadden kunnen worden aangewend.


  Maak melding

 4. Overal op de wereld wordt er belasting geheven op zoals ;vuurwerk ,wegen,onroerendgoed,enz,alleen in suriname is het een Paradijs.Men betaald bijna geen belasting.


  Maak melding

 5. Paramanpinto,
  Waar was jij in de jaren 80 toen er geen medicamenten waren in suriname omdat die harde valuta voor wapens en de vrienden van Bouterse werden gebruikt, weet jij dat nog of ben jij dat vergeten mi boi.Als je huilt moet je dat oprecht doen en geen krokodillen tranen huilen huichelaar dat je bent.


  Maak melding

 6. De burgers geven dan minder geld aan hen die op geld zitten te wachten en te aanbidden …dus ik zou echt niet klagen.
  Want die troep is duur en ook nog onnodig voor je oren.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.