Wie het kruis heeft was ooit moraalridder

6

PARAMARIBO, 3 dec – Beledigde onschuld. Nemen, nemen, nemen uit sociale bewogenheid. ‘Waterdicht’ rationaliseren. Het is het soort ingrediënten dat zo gemeengoed was geworden onder de vorige regering. Met name Paul Somohardjo, leider van Pertjajah Luhur, was er een kei in. En daarmee ook de zachte hiel van het Nieuw Front. Wel, het is allemaal terug.

Somohardjo is weliswaar niet de hoofdrolspeler meer. En dus niet langer de pispaal van de tegenstander. Dat hij dat was staat als een paal boven water. De Nationale Democratische Partij beet zich toen dankbaar in. Er werd geen gelegenheid onbenut gelaten om vermeend en echt geknoei met domeingrond aan de kaak te stellen. Somo heeft het geweten en zo ook het Nieuw Front. De verkiezingsresultaten spreken voor zich, er waait een ‘nieuwe’ wind.

Wie gedacht had dat de tijd van stichtingen die grond krijgen voorbij was, onderschat schromelijk de menselijke hebzucht. En heeft buiten de waard gerekend. Want dat die waard meer deed dan morele verontwaardiging veinzen, is zo klaar als een klontje. Zelfs de grootste naïeveling moet nu inzien dat de moraalridderende waard vooral veel geleerd heeft ten eigen bate. En die kennis nu inzet. Met dezelfde toen zó verfoeide gladheid en goedpraterij.

Bekijk ook:


6 REACTIES

 1. Wat kon het Somo schelen of het front verloor.Hij heeft heel wat grond veilig gesteld voor Bronto.Aan deze kan je duidelijk zien dat ook hij een octopus is.Kan van niets af blijven met zijn vele tentakels.Grond,vrouwen,niets is hem heilig.

  Cobie.


  Maak melding

 2. Zolang niet alle gronduitgifte gepubliceerd worden en daarbij van juridische rechtspersonen als stichtingen expliciet wordt aangegeven wie er achter zitten zal dit door gaan. Hernieuwde registratie, etc. allemaal tories om de aandacht af te leiden, andere ministers, etc een hulp middel om straks de juridische aansprakelijkheid voor verduistering, valsheid in geschriften, machtsmisbruik, etc. te ontlopen


  Maak melding

 3. Ik sympatiseer met de NDP, maar de zaken die nu tijdens de huidige regeerperiode fout gaan moeten keihard en zonder aanzien des persoon met wortel en tak uitgeroeid worden.
  Mijn inziens moeten juist de NDPers sneller en harder aangepakt worden door de president.
  Anders zijn ze ERGER dan de vorige regering bezig en dan maakt het geen m#$%@r uit wat voor goede daden verricht wordt.
  Als je pretendeert dat je anders bent dan vorige regeerders, dan moet je het niet alleen in woord maar juist in daden laten zien.
  Anders is het: same shit different flies.


  Maak melding

 4. Nooit en ooit!

  Nooit zal ooit aan het licht komen wat voor duistere praktijken er in de politiek met betrekking tot hebzucht en greedy heeft plaats gevonden.
  Nooit is er een bedrieger die ooit heeft toegegeven dat hij zich land heeft toegeeigend wat van de Staat is. Ook de huidige president die de boel wil laten uitzoeken op die bewuste ministerie speelt nu moraalridder. Want zijn eigendommen zijn niet gekocht; zijn visperceel en goudmijn grond daar moet nog van bewezen worden hoe hij eraan komt. En de Anton Drachtenweg en Fort Domburg en de Pad van Wanica niet vergeten.

  Ooit zal nooit uitkomen wie moraalridder is of was. Suriname stikt er wel van.


  Maak melding

 5. #5 ik ben erg blij met reactie. In ons land schijnt men niet bewust te zijn van wat Bouterse geroofd heeft van Suriname.

  Zijn bezittingen worden nooit aan de kaak gesteld, hoe is hij aan al die bezittingen gekomen. De man waant zich boven de wet en beschoudt Suriname als zijn bezit.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.