Kraak belastingkluis maakt geen grote golven

6

PARAMARIBO, 3 dec – De recente inbraak in de kluis van de Ontvanger der Directe Belastingen heeft geen direct merkbare gevolgen. Volgens minister Adelien Wijnerman van Financiën is de overheid in staat de dagelijkse verplichtingen te voldoen. Toch is er sprake van een financiële aderlating.

Het politieonderzoek duurt weliswaar nog voort en er moet worden vastgesteld hoeveel precies is weggemaakt. “Het is niet zodanig dat we er een effect van zullen merken, maar het is wel een bedrag dat je niet graag verliest als overheid”, zegt Wijnerman tegenover de Ware Tijd. In de kluis zat geld uit de inning van belastingen op import en export. De politie vermoedt dat er sprake is van een inside job. De ramen en deuren van het gebouw zijn niet geforceerd.

Bekijk ook:


6 REACTIES

 1. Het zou ook wel heel erg knullig zijn als er zo veel geld in de kluis lag dat dit invloed op de totale overheidsuitgaven had.

  Desondanks is het rond uit knullig dat er klaarblijkelijk en feitelijk bevestigd met dit bericht een enorm bedrag buitgemaakt kon worden en ook nogeens met inside hulp. De personen verantwoordelijk voor de kluis moeten per direct ontslagen worden en iedereen die in de omgeving van de kluis werkte moet op non-actief gesteld worden.


  Maak melding

 2. Kijk maar wie de volgende Bentley importeert.De sleutel van de kluis vind je ook bij hem.Niet zo moeilijk.De coke man van bureau NWe Haven had een zwak voor graafmachines.En daardoor liep hij tegen de lamp.

  Cobie.


  Maak melding

 3. Waarom zat het geld in een kluis bij de belastingdienst en niet op een rekening van de belastingdient bij een Bank? dit is vragen om moielijkheden dus nu niet zeuren, en klagen gaat vervelen. stelletje amateurs.


  Maak melding

 4. ja inderdaad Viktor dat begrijp ik ook niet.
  Als je op alle parastatale instellingen een kluis is geïnstalleerd is het vragen om moeilijkheden dat heeft de historie zovaak bewezen maar jah ze leren het nooit


  Maak melding

 5. Verlies!

  Alle verlies is zwaar. We doen alsof we ontzettend veel geld hebben en vinden dit beetje geld dat verdwenen is eigenlijk maar niets. Vraag maar aan de ouden van dagen wat ze hier allemaal mee konden doen.

  Inside job houdt in dat je je inside moet verschonen. Poepen of je darmen lichten heet het in politiejargon. Een grote schoonmaak en overplaatsingen horen hierbij. Ontslag voor de betrokkenen moet het gevolg zijn en natuurlijk straffen.
  Het hoofd van die afdeling ter verantwoording roepen en desnoods tot nader order op non-aktief zetten.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.