Ontuchtverdachte Henk de G. in vrijheid gesteld

3

PARAMARIBO, 2 dec – De van ontucht met minderjarigen verdachte Henk de G. is weer een vrij man. Na negen maanden voorarrest, vond de justitie het welletjes. Het verzoek tot voorlopige invrijheidstelling van zijn advocaten werd ingewilligd. De directeur van kindertehuis Lobi Blessie mag zich vrijelijk bewegen in Suriname.

Het justitieel onderzoek gaat intussen rustig door. Henk de G. en zijn echtgenote Hermien werden aangehouden na bezwarende verklaringen van enkele kinderen. Journalist Jan Smeulders had voordien publiekelijk beschuldigingen geuit. Het echtpaar ontkent steevast. De Wereldzending, de belangrijkste Nederlandse sponsor van het tehuis, geloofde van meet af aan in hun onschuld. “Kinderen hebben een rijke fantasie en je kunt ze van alles laten zeggen. Ze komen uit probleemgezinnen en projecteren hun ervaringen op anderen”, zei Wereldzending-vertegenwoordiger Michèle Bauermann toen.

Bekijk ook:


3 REACTIES

 1. VIRAGO 535

  Michele Bauermann moet zich niet verschuilen achter het profiel en de omstandigheden van de kinderen.

  Aangehouden na bezwarende verklaringen van enkle kinderen.

  Het politioneel onderzoek zal uitwijzen of nog verdere hechtenis nodig is.


  Maak melding

 2. Echt SME. Richt de aandacht op mensen van buiten. In dit geval beschuldig alle bakra’s van pedofilie en ondertussen worden de noodzakelijke wetten niet aangepast. Gevolg de vele surinaamse pedo’s en incestplegers ( en dat zijn er heel veel ) hebben volledig de vrijehand om nog meer slachtoffers te maken.

  Wordt een wakker. Doe niet aan incidenten maar pak zaken goed aan. Dwing de regering tot actie die WEL zinvol is.


  Maak melding

 3. Schandalig ! ”Kinderen hebben een rijke fantasie en je kunt ze van alles laten zeggen. Ze komen uit probleemgezinnen en projecteren hun ervaringen op anderen”, zei Wereldzending-vertegenwoordiger Michèle Bauermann toen” Onzin…..al zou er maar 1 kind zijn gedupeerd dan behoren er maatregelen getroffen te worden. Nu worden de slachtoffertjes gewoon voor liegbeesten uitgemaakt in feite.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.