Coöperatieve Bank Godo verrast Parelhuis

0

PARAMARIBO, 2 dec – Op 10 december 1971 werd de Spaar- en kredietcoöperatie opgericht door de heer Carlho Wijdh. In verband met de 40ste verjaardag is besloten om geen groot feest te geven, maar om dit te vieren door enkele schenkingen te doen, die de gemeenschap ten goede komen. Het beleid van Godo is er ook op gericht om groepen in onze samenleving, die het vaak moeilijk hebben, niet uit het oog te verliezen. De slogan is immers ‘mensen helpen mensen’. Met het oog hierop zijn de activiteiten rondom de verjaardag van Godo dan ook gericht op de medemens.

Voor de maand december is in het kader van wereld aidsdag op 1 december besloten om een donatie te doen aan de Stichting Parel in Gods oog. Vanwege het feit dat de speeltoestellen van de kinderen hoognodig gerenoveerd moeten worden is er een bedrag van SRD 5.000 gedoneerd om dit te realiseren. De kinderen zijn erg blij en kijken uit naar de dag dat ze hun speelplaats weer kunnen gebruiken.

Daarnaast was het gasstel ook aan vervanging toe en is er een nieuw gasfornuis gedoneerd. De directrice van de stichting, mevrouw Saskia Rado, is Godo erkentelijk voor deze giften. Zij probeert met de geringe beschikbare middelen de kinderen een optimale zorg en ook een zo aangenaam mogelijk verblijf te bieden. Mevrouw Rado zegt dat weinig mensen zich er bewust van zijn dat er in Suriname HIV besmette kinderen in zijn zonder ouders. Het tehuis telt 18 kinderen in de leeftijdsklasse 4 t/m 12 jaar. Zij doet dan ook een beroep op de samenleving deze groep niet te vergeten, omdat de kinderen nog steeds te maken hebben met stigma en discriminatie.

Directeur Commercie, Ashwin Gopi, geeft aan dat woensdag 1 december Wereld Aids Dag is en dat de strijd tegen aids overal ter wereld in de schijnwerpers wordt geplaatst. de heer Gopi is blij dat Godo op deze manier ook een bijdrage heeft kunnen leveren en spreekt de hoop uit dat de kinderen straks veel plezier mogen hebben van hun nieuwe speelplaats.

De heer Gopi van de Coöperatieve Bank Godo overhandigt een cheque ter waarde van SRD. 5.000,- en een gasfornuis aan mevrouw Saskia Rado, directrice van de Stichting een Parel in Gods oog.

Bekijk ook:


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.