Martin Sitalsing vertrekt bij politie Twente

19
In Suriname geboren Sitalsing wordt eerste allochtone chef in top Nationale Politie
Archieffoto uit 2010 - Martin Sitalsing

Korpschef Martin Sitalsing stapt op bij de politie Twente. Sitalsing wordt half januari de nieuwe voorzitter van de Raad van Bestuur van Bureau Jeugdzorg Groningen. De 49-jarige in Paramaribo geboren korpschef krijgt de taak om de belangen van kinderen en jongeren in de provincie Groningen te behartigen.

Sitalsing was binnen de Raad van Korpschefs ook al belast met de portefeuille Jeugd. Hij is ruim twee jaar korpschef van de politie Twente geweest. Daarvoor was hij plaatsvervangend korpschef van de politie Friesland.

Het is onbekend wie in Twente de opvolger wordt van Sitalsing.

19 REACTIES

 1. Heel jammer dat ook deze aimabele Surinamer het veld moet ruimen. En we hebben er al zo weinig van dergelijke Surinaamse voorbeeldfiguren in Nederland. In Nederland zit voornamelijk het Surinaamse plebs; zie maar het overgrote deel op bijvoorbeeld dit forum.

  Sarie Torie!


  Maak melding

 2. This is a white men country.Er is hier sprake van toepassing van Wilders zijn gedachtengoed.’Eigen volk eerst’.De Nederlandse politie wordt ondergebracht in 10 nieuwe regiokorpsen.Bij de benoeming van de 10 nieuwe korpchefs heeft men Sitalsingh overgeslagen.Voor hem was geen plaats meer als korpchef.Hij mocht genoegen nemen met een andere baan bij de politie.Sitalsingh hield de eer voor zichzelf en solliciteerde naar een andere baan.


  Maak melding

 3. Waarde volle burgers van Nederland,

  Hij kan geen woorden verdraaien als de blanken en verder is hij te eerlijk en oprecht.
  Heeft geen haantjes gedrag en houdt niet van het onrecht dat wordt gedaan aan marokanen,turken, surinamers en antillianen.

  ze zijn bang dat hij straks de onder koning van nederland wordt, dus wordt hij overgeplaats naar deze baan.

  Maar ze vergissen zich, want jeugzorg zal onder zijn leiding bloeien en de kinderen die daar hulp zullen komen zoeken zullen een weder opstanding krijgen en iets goeds worden in deze maatschappij van discriminatie en miskenning.

  Ook willen de blanken geen u zeggen tegen hem.omdat hij een succesvolle allochtoon is…..terwijl hij een verrijking voor deze maatschappij is.

  Succes martin, je bent een voorbeeld en het ga je goed.

  alfa


  Maak melding

 4. Voor die lieden op dit forum, die vaker jegens Suriname vromer dan de paus willen zijn, ten gunste van de kroon. U bent “gewaargeschouwd”.

  Een neerlandse paspoort is maar een papieren ding.


  Maak melding

 5. Die huichelaar was apetrots, je moet toch niets hebben van die surinamers in nederland fariezeeer dat je bent.Je moet ook zo kritisch zijn wanneer deskundige surinamers in suriname worden gedumpt onder het mom van gewijzigde beleidsinzichten.Het gaat jou goed Martin.


  Maak melding

 6. Sranamans waar ook ter wereld, ondersteunt elkander!

  Als wij het maken zijn wij Nederlanders, Amerikanen, Duitsers, Kaarkong!

  Als wij vallen, vallen wij altijd als Srananmans.

  Keep that in mind. And last but not least, “be nice to the people on your way going up!”


  Maak melding

 7. Goed zo Sitalsing je laat je niet gebruiken door de politieke leiders van dit land.Die maken een zootje ervan en hebben geen verstand om het land te regeren.Het zijn zakkenvullers in den haag die alles wat ze doen verkeert gaan.


  Maak melding

 8. Is er racisme in dit land of niet?
  Leven wij in een beschaafde westerse samenleveing waar iedereen volgens de grond wet gelijk is? Mag je gebruik maken van het recht op vrije meningsuiting als je de indruk hebt dat je gediscrimineerd word op basis van de driepoot” ras,geloof enz.
  Of moet je zoals Martin gewoon je bek houe en wegglopen van deze smerige terechtwijzing??! Vaak wanneer wij de maatschappelijke ladder beklimmen putten wij ons uit in het ontkennen van dit gegeven. Zie hier het resultaat van struisvogel politiek! Laat niemand mij vertellen dat het niet pijn doet. Toen hij werd benoemd waren wij aaaallemaal trots, “afro, indo, indi,chinasuries”(stuntelig vn mij natuurlijk)Ik roep u op u uit te spreken en zonder enige terughoudendheid stelling te nemen tegen de dingen die ons raken!
  Un moes taki now!!! Roep wat!! Niet ongenuanceerd maar oprecht.
  Recht=recht, krom is krom….maar houd vooral nooit je mond.
  Martin, je bent een kanjer, dat weten wij. Je hebt je trots en nu weet ik dat je hebt gesproken zonder woorden. Ik heb je gehoord, het ga je goed.

  Zomaar wan sranan boi.


  Maak melding

 9. Als ik het over wij surinamers hebt dan geld dat niet voor massamoordenaars en zijn volgelingen.Waarom hoor ik jou nooit wat zeggen wanneer surinamers worden ontslagen omdat hun politieke kleur anders of omdat ze onder het mom van gewijzigde beleidsinzichten de laan uit worden gestuurd.


  Maak melding

 10. Als er een Nederlander van Surinaamse afkomst kiest voor een andere baan dan rollen de Paramans en Anna_Z over elkaar heen met worden als racisme,apartheid en discriminatie.

  Ik heb nog niet uit de mond van Sitalsing gehoord de reden dat hij nu een andere baan heeft.

  In Suriname worden honderden mensen uit hun functie gezet vanwege een verkeeerde (politieke) kleur. En dan blijven de Paramans/Anna Z angstvallig stil. Selectieve verontwaardiging noemen ze dat.

  Gelukking kom ik nu ik in Suriname ben, weining van dit soort types tegen.


  Maak melding

 11. Volgens de witte Henk Molenaar en die andere zwarte sellouts zullen Surinamers wederom spoken zien, niets aan de hand. Hun vieze vuile wijsvinger zullen naar Suriname blijven wijzen, terwijl ze vergeten dat die 4 andere verrotte vingers naar hun eigen inborst verwijst.

  Wikileak als Nederlander zijn dit de zaken waar je je mee bezig moet houden, laat Suriname voor wat het is, het is misschien wel het land waar je bent geboren, maar het is allang niet meer jou land. Aan je domgeklets heeft de waarachtige en vaderlandslievende Surinamer dan ook geen boodschap.


  Maak melding

 12. Het is wel van korte duur geweest: twee jaar korpschef bij de poltie in Twente. En we waren zo trots dat een landgenoot tot in de hoogste regionen van het politiekorps was doorgedrongen. No spang Martin, er zullen nog vele landgenoten tot de top van de politie doordringen because they can kill us but they can’t stop us. Er is nog een nieuwe generatie landgenoten die hun plek zullen opeisen in deze ‘democratische’ samenleving. Wees sterk en moedig.


  Maak melding

 13. @Henk Molenaar

  Ik merk dat je graag omgaat met redimusu Surinamers die termen als racisme, apartheid en discriminatie vermijden. De meestergedachte zit er nog diep in bij onze molengrafsteentje. Ik had ook niet anders verwacht. Wat doe je eigenlijk in Suriname? Voel je je daar soms kolonialer dan in Amsterdam? By the way: Surinaamse Nederlanders bestaan niet. Er bestaan Nederlanders en Surinamers. In de VS spreekt men over Amerikanen (wit) en Afro-Amerikanen (zwart). Misschien kun je beargumenteren waarom dit zo is. En, een laatste vraag: ben je soms een Nederlandse Surinamer? Ook de molen van de duivel schijnt langzaam te malen. Maar dan de andere kant op natuurlijk.


  Maak melding

 14. Volkomen eens Met reactie op nummer 15.
  Je kan duidelijk zien hoe eenzijdig sommige Surinamers geinformeerd zijn, er komt een nationale politie en daar is geen taak meer weggelegd voor Martin Sitalsing, wat is daar nou mis mee wat heeft dit met apartheid en discriminatie te maken? anna_z In VS is één de tegen kandidaat van obama een zwarte amerikaan is dat toevallig of opzet ???


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.