Olympische droom Surinaams voetbal voorbij

10

PARAMARIBO, 29 nov – Deelname aan Olympisch voetbal blijft in elk geval voorlopig de eeuwige droom voor Suriname. De laatste wedstrijd in het voorrondetoernooi op Sait Kitts/Nevis werd een ware nachtmerrie. De selectie onder drie en twintig ging af. Tegen Trinidad werd het één tegen negen. Suriname werd weggespeeld.

Te bedenken dat voor de wedstrijd Suriname op drie competitiepunten stond en Trinidad op één. In de voorronde werd eerder verloren van Cuba. In die wedstrijd stond Suriname bij de rust voor met twee-nul. Cuba scoorde uiteindelijk vier doelpunten. Alleen van Saint Kitts/Nevis werd gewonnen. De twee beste teams van het toernooi gaan naar de volgende ronde. Onlangs is het nationale team ook uitgeschakeld voor deelname aan het wereldkampioenschap.

Bekijk ook:


10 REACTIES

 1. Had niet anders verwacht want met het huidig bestuur van de SVB schieten wij nergens mee op.
  Dit bestuur dient naar huis gestuurd te worden, waarna mensen met management ervaring en verstand van voetballen deze toko gaan leiden.

  Als zelf Frans Guyana van Suriname wint is het een veeg teken want dit was voorheen ondenkbaar !
  Anyway de SVB voorzitter had meer oog voor 40000 usdollar die hij cash toegeschoven kreeg van een (evenzo)corrupte FIFA figuur uit Trinidad.
  De Surinamers hebben Clearance Seedorf niet willen accepteren als kwartiermaker van het Surinaamsvoetbal en zie nu het resultaat !

  Misschien dat deze U23 selectie (incl alle U’s daaronder) onderling een wedstrijdje ‘brokobana’ mogen organiseren en zo hun eigen internationale competitie in Suriname kunnen spelen want verder zullen ze niet komen !!!

  Jammer voor deze mooie sport met heel veel talent in Suriname, alleen willen de Surinamers zelf dat er een potje van wordt gemaakt !


  Maak melding

 2. Nood?

  Geen nood en ook geen onoverkomelijke zaak.
  Het is zo en het blijft zo. Gewoon door gaan en wachten op het juiste moment. Ooit zal het wel lukken, zodra de sponsoring geproffessionaliseerd wordt en de bestuurders ook. Dan pas zal het voetbal in Suriname een verbetering kennen en mogelijk deelname aan de OS afdwingen.


  Maak melding

 3. Maar wat had men anders dan deze resultaten verwacht…

  Suriname kan al tientallen jaren niet meer voetballen, het niveau en de infrastructuur is bedroevend laag…

  Suriname moet nou een keer achter zijn hoofd gaan krabben, want het staat op een keerpunt en niet alleen met voetbal, wil het eeuwig doorgaan met een slecht tot zeer slecht getrainde amateurteam afvaardigen voor de
  voorrondes van de Olympisch Spelen en het WK of wil men het roer definitief omgooien, deze kennelijk zware keuze ligt in Surimaribo!!!


  Maak melding

 4. Wel wel wel, als we nu 4 jaar naar voren beginnen te plannen is het nooit een eeuwige droom, maar gewoon de volgende droom met veel meer tekens van waarheid en realisatie. Het ligt aan ons jullie en voetbal minnend Suriname. Ik heb gehoord dat de president vroeger ook gevoetbald heeft, hij zit een beetje op leeftijd, aar denk dat hij de voetballerij nog steeds een warm hart toedraagt. misschien dat hij nu of straks een flinke pot financieen ter beschikking kan stellen voor de voetballerij in Suriname.
  We blijven vol belangstelling uitkijken en op de tegemoetkoming


  Maak melding

 5. Die loslopend vee die nog steeds de hoop hebben dat dictatuur vooruitgang en ontwikkeling samen gaan wil verzoeken om uit hun hangmat te komen.


  Maak melding

 6. Puur geldverspilling. De hele bestuur van SVB moet opstappen en mensen met nodige voetbalkennis te laten functioneren. Het allermakkelijste is, al het gebeuren van sport in Suriname afschaffen. Het is zelden voorgekomen dat Suriname ooit een top heeft kunnen bereiken.Schande schande schande.. Andere hobbies waarin ze wel goed zijn… eten en drinken,dansen roekeloze rijgedrag vertonen,roven, moorden en dealen waarmee ze wel de top kunnen bereiken.


  Maak melding

 7. Tuurlijk gaan ze het niet redden. Ze zullen categorisch de landgenoten in de diaspora blijven weigeren. Dat doen ze met alles.
  Liever een chinees dan een landgenoot in de diaspora.

  Langzaam maar zeker wordt suriname voorbij gestreeft door landen als Guyana.


  Maak melding

 8. Nr.6 Sribi-leaks ,
  Wat ben jij toch een domme staats-malloot !!!
  Betre sut yu vinga na yu go-olo , dan yu musu
  smeer-ing .
  Zo ruikt jij !!!
  Yu sa habi ala tin wan ” Bakra ” , saka saka dagu !!!
  Yu na wan WORON !!!

  Republiek Suriname Voorwaarts !!!


  Maak melding

 9. Wie kent die tijd nog?

  Het was toen Guyana vs Suriname.
  Eindstand 2-0 voor Guyana
  Toen kwam de return.
  De slogan luide toen: “Wi nak ding drie”
  Suriname won toen met 3-0
  Doelpunten tweemaal Roy George en nog een ander.
  Wat een tijd was dat.

  Zal die tijd herleven of blijft die periode het hoogte punt van de surinaamse voetbalgeschiedenis?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.