‘Vrijspel met kind op Nederlandse school Suriname’

5

PARAMARIBO, 28 nov – ‘Op de Nederlandse school De Cederboom worden kinderrechten geschonden’. Dit zegt kinderpsychologe en activiste Lilian Ferrier. Leerkrachten die over de schreef gaan, wordt de hand boven het hoofd gehouden. Er is minstens één geval van molest, waar de Surinaamse autoriteiten geen vat op hebben.

Een vaker handtastelijke leerkracht, ene ‘meeste P.’, heeft een achtjarige leerling betast. Het geval is bekend bij de justitiële autoriteiten. Het onderzoek loopt nog, hoewel meester P. al lang hoog en droog in Nederland zit. En daar wringt precies het schoentje. “Mijn praktisch bezwaar is, dat de Nederlandse scholen vallen onder de stichting Nederlands Onderwijs in het Buitenland”, zegt Ferrier tegenover de Ware Tijd.

Die Nederlandse NGO trekt een praktisch hermetisch hek op. “Zelfs de Nederlandse ambassade bemoeit niet. De bescherming van het kind is daardoor niet optimaal”, aldus Ferrier. De schoolpopulatie bestaat intussen wel grotendeels uit Surinaamse kinderen. In het geval van meester P. is duidelijk sprake van kiezen voor een ander belang dan dat van het kind. De ouders van het meisje zijn uitgemaakt voor oproerkraaiers. Tegen de man is eerder vergeefs geklaagd bij het schoolbestuur.

UPDATE (29/11): De Stichting De Cederboom wenst middels dit persbericht te reageren op de in de pers verschenen berichten over onzedelijke handelingen van een leerkracht bij de Cederboomschool.

Bekijk ook:


5 REACTIES

 1. Onder het mom van kerken heeft er jaren lang misbruik plaatsgevonden.
  Uit Brazilie zijn er een paar mbv de Ambassade het land uitgevlucht.
  De grootste kindermisbruikzaak loopt momenteel in Amsterdam
  Het enige land ter wereld met een pedo-vereniging.

  En het blijkt dat ze alle ruimte krijgen om hun misdrijven uit te halen.


  Maak melding

 2. Mijn dochter heeft in 2010 bij hem in de klas gezeten. Van haar kreeg ik klachten over handtastelijkheid, waarna ik onmiddelijk naar hem toe ben gegaan om hem ermee te confronteren. Dit deed hij met meerdere klasgenoten, zo blijkt uit waarnemingen van mijn kind. De ouders van het meisje die aan de bel hebben getrokken worden ten onrechte uitgemaakt voor oproerkraaiers. Dat er kinderrechten worden geschonden is duidelijk, maar dat hij er zo gemakkelijk van af komt? Schrikbarend als we bedenken wat voor een impact dit heeft op al die onschuldige kinderen die de dupe zijn geworden van zijn handelingen. “Het hoogste recht is dikwijls het grootste onrecht”, zo blijkt weer. Wij volwassenen met gezond verstand moeten onze kinderen (preventief) beschermen. Zo gemakkelijk mag hij, meester Peter, er niet vanaf komen!


  Maak melding

 3. Het is niet alleen op de scholen maar de hele samenleving in Suriname is verziekt.Wat wil je als criminelen het land besturen.
  De verloedering is al jaren geleden begonnen met de z.g. Revo van Bouta
  Is hij niet de hoofddader in deze samen met Brinswijk En Djekre djekre Pae Somo. Ze lopen allen vrij rond ondanks alle misdaden.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.