Ameerali verwacht overschot Surinaamse begroting

15

PARAMARIBO, 28 nov – In 2012 zal er waarschijnlijk sprake zijn van een begrotingsoverschot. Dit zegt vicepresident Robert Ameerali. Hij baseert zijn verwachting op de goede perspectieven voor de nationale economie. Het blijft weliswaar oppassen geblazen.

De internationale crisis loert onafgebroken om de hoek. “Het is niet zo dat we er in Suriname niets van zullen merken”, zegt Amerali tegenover ATV. De open economie en de kleinschaligheid zijn daar te gevoelige factoren voor. Een geluk is dat de prijzen van de belangrijkste exportproducten ongemeen hoog liggen. Goud en aardolie zorgen voor steeds ruimere inkomsten voor de overheid. De goede perspectieven geven reden tot optimisme.

Toch is voorzichtigheid op zijn plaats en zelfs zeer aan te bevelen. “Waar we voor moeten zorgen is voorzichtig te zijn. De productiviteit moet omhoog”, aldus Ameerali. Dat geldt ook de uitvoeringscapaciteit van de overheid. De komende tijd zal extra aandacht worden besteed aan deze achilleshiel. Er liggen veel en grote projecten op stapel, die meer vergen dan geld alleen. Goed management bijvoorbeeld. “Het is het grootste probleem, is het altijd geweest.”

Bekijk ook:


15 REACTIES

 1. Ik ben geen fan van de heer Bouterse maar om een visum kaart te realiseren op de Airport is geweldig.Die hele front regering van al die jaren hebben zoiets nooit gedroomd laat staan realiseren.Een ander punt is dat de front eeuwig te kort had aan US-dollars en deze regering Bouterse zegd dat er een overschot is.
  Ik hoop dat het arme volk eindelijk krijg wat er beloofd is.


  Maak melding

 2. “Ameerali verwacht overschot Surinaamse begroting”

  Dit zou mooi zijn, het zou ook de eerste keer zijn in de Surinaamse geschiedenis dat we een overschot hebben. Mocht Suriname dit kunnen realiseren zou het ook de eerste keer zijn zonder Nederlandse ontwikkelingshulp.

  Surinamers over ter wereld de huidige superregering is het beste wat Suriname ooit is overkomen dat moge duidelijk zijn, laten we met vereende krachten dit mooi en gezegend land tot grote hoogten duwen met de wil van GOD moet het nu wel lukken.

  Suriname voorwaarts.


  Maak melding

 3. Wacht maar tot de Surinaamse vakbonden als antwoord komen met Fiso 3. Want Fiso 2 heeft niet ertoe geleid dat de staat failliet is gegaan, dus kan ronde 3 er ook best vanaf.

  Woorden als productiviteitsverhoging, efficiencyverbeteringen etc etc zijn helaas aan onze vakbondslijers niet besteedt. Zij houden zich nl liever bezig met onrust stoken.

  Mark my words, de vakbond komt binnenkort met de 3e ronde.


  Maak melding

 4. Nou zou het overschot gebruikt kunnen worden om de historische gebouwen in Sur.te renoveren.En vooral dat gedrocht van city center af te kopen en daar weer een replica van Bellevue neer te zetten.Dan hebben onze gidsen wat meer te vertellen over de grote vergaderingen die hebben plaats gevonden en besluiten daar genomen die mede de richting van ons volk bepaald hebben.Bijkans alle politieke partijen en vakbonden hebben daar eens vergaderd.

  Cobie.


  Maak melding

 5. Achteraf zullen het leugens zijn gebleken. Dit is hetzelfde zoals vele sekte leiders hun aanhang voorhouden. Jim Jones en velen beloofden hun aanganhers rust,voorspoed en zegen. Ze hebben te laat ontdekt, het was een megalomane leugen.


  Maak melding

 6. Ben zo blij!

  Ik ben blij met positieve berichten die nog verwezenlijkt moeten worden. Dat Ameerali dit zegt schept voor zijn regering zware verplichtingen.
  Want als je zegt dat je met 3-0 gaat winnen en je verliest met 0-3 dan heb je je kansen niet benut, toch?
  Ik hoop met Ameerali mee. Succes!


  Maak melding

 7. met de poppenkast Surinaamse politiek en e TiTa tovenaar Ameerali blijft het lachen, maar laat ons duimen dat zijn wens een keer werkelijkheid wordt, danis hij ECHT een goede tovenaar. Bouwen op de krentjes van het goud dat SMe binnenhaalt (het meeste verdwijnt geruisloos) en wat olie centjes van slechts enkele barrels per dag. Als dat voldoende is voro een overschot, dan heeft SME echt niet veel nodig, en zijn de problemen makkelijk ope lossen lijkt mij.

  TiTa tovenaar nu dan Brunswijk, Somo en Soemita tot brave jongens omtoveren die meewerken met DE BAAS.


  Maak melding

 8. he Cobie en Deteminist , waaorom trouwen jullie niet met elkaar. In Nederland is allang het homo-huwelijk mogelijk. Ik denk dat een ieder blij zal zijn af te zijn van deze zwartkijkers.


  Maak melding

 9. Ik had het liefst een regeering VHP / NDP gezien met een andere president dit heb ook nooit onder stoelen of banken gestopt, het valt mij echter op dat er somigen zijn die niet willen toegeven als er iets goed gaat ook al komt het van hun politieke tegenstaander. het bewijst hoeveel Surinamer zo iemand is. voor mij is de vooruitgang van mijn land belangrijker dan politieke kleur, en dit is (ondanks de meldingen van deterwikkineus positief) nieuws.


  Maak melding

 10. @K.Gajadhar

  Tijperende NDP posting. Beginnen met dat je niet voor DDB bent en vervolgens ophemelen met de meest grote onzin.

  Een begrotingsoverschot wil alleen maar zeggen dat de overheidsinkomsten hoger waren dan de uitgave. Opzich niet zo moeilijk al we bedenken dat:
  -1- Door de devaluatie alle in SRD uitstande schulden opeens 20% minder waren.
  -2- De geplande overhiedsuitgaven op eens ook 20% goedkoper zijn (voor zolang niet ingehaald door de inflatie).
  -3- De belastinge & government takes enorm verhoogd zijn.
  -4- Door de huidige economische crises de goudinkomsten meer dan verdubbeld zijn. EN ook olie veel meer opleverd.

  Het heeft echter niets te maken met de hoeveelheid dollars die in SME is. Dat cijfer haal je uit de handelsbalans en de kapitaalbalans. Die tonen een ander beeld. Enigste “voordeel” – tussen dikke qoutes – is dat het volk al zo ver achteruit gegaan is in besteedbaarinkomen dat er haast niemand meer is die een TV, koelkast, auto, etc laat importeren wat een enorme besparing aan de vraag naar dollar opleverd.


  Maak melding

 11. Nostalgie , verlangen die woron’s naar de periode van het Tris-regime ???
  Zal ik een verzoekje doen op de surinaamse regering om de begroting eerst naar Olland te sturen ter goedkeuring voordat deze wordt behandeld in het parlement , stelletje rand-debielen !!!

  REPUBLIEK SURINAME VOORWAARTS
  SRANAN SA WINI !!!


  Maak melding

 12. Neus

  Nonsense..nonsense,nonsense
  Er is juist een overschot aan auto’s,tv’s en koelkasten en iedereen in Sme heeft er 1 of 2 of 3.
  Laat haters haten wat god…………


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.