‘Samen met plezier over de Suriname rivier’

2

PARAMARIBO, 27 nov – ‘Samen met plezier over de Suriname rivier’. Dit is de slogan van de Bigi Broki Waka 2012. De negende editie van de populaire massatrimloop over de Jules Wijdenbosch brug is gepland voor zondag acht januari. De organisatie, stichting Bigi Broki Waka, verwacht een record aantal deelnemers.

Het aantal neemt traditioneel toe met de jaren. “De Bigi Broki Waka heeft voor iedereen een uitdaging. De wandelaar, trimmer, snelloper en sportieve kids kunnen aan hun fitheid werken, maar het plezier staat natuurlijk voorop”, stelt Bigi Broki Waka. Er zijn vier onderdelen, te weten de vijf en tien kilometer snelloop, de wandel- en trimloop en Run4Kids. Elk onderdeel heeft een eigen parcours tussen Paramaribo en Commewijne.

De Bigi Broki Waka begon in 2001, een jaar na de opening van de brug over de Suriname rivier. Er was toen een ‘bescheiden’ deelnemersaantal van nog geen twee duizend. Bij de laatste editie waren het er al ruim zesduizend. De loop wordt als een goede afsluiting gezien van de jaareindeviering in Suriname. Het hevige spijzen en laven kan dan worden ‘gecompenseerd’ met een actieve start in het nieuwe jaar.

Bekijk ook:


2 REACTIES

 1. TOP!

  Een van de zaken die een toeristische attraktie kan worden. Zet deze Waka op de toeristenkalender en je hebt massa´s deelnemers uit den vreemde. Breng het naar 2 of 3 dagen en zorg voor accomodatie voor rugzaktoeristen (grasvelden voor tenten) en vergroot je organisatieteam. TOP!
  Maar doe het een week later, tegen de 15de dan ben je in het laag seizoen voor wat de ticket betreft. De toeristenkaart geeft al voldoende hulp om dit te realiseren.


  Maak melding

 2. Mi lomming too lesi keba. Brug op, brug af is geen sinecure. Van mij hoeft het niet meer zo nodig. Mi sa luku tap a teevee.

  Succes boys and girls.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.