Suriname gaat niet afbreekbare chemicaliën te lijf

3

PARAMARIBO, 25 nov – Suriname gaat moeilijk of niet afbreekbare chemicaliën grondiger aanpakken. Volgens minister Ginmardo Kromosoeto van Arbeid Technologische Ontwikkeling & Milieu, ATM, komt het op scherpte aan. Het gebruik krijgt meer dan ooit aandacht. Daar wil het nogal aan schorten.

De zogenaamde Pop’s worden veelal onbeheerst gedumpt na gebruik. Maar ook het gebruik zelf kan soms te wensen overlaten wat betreft de veiligheid. Buitenlandse hulp is daarom nooit te veel. “We kunnen die goed gebruiken”, zegt Kromosoeto. Hij en collega Adelien Wijnerman van Financiën zijn een samenwerkingsovereenkomst aangegaan met de VN-organisatie UNDP. Die geeft ruim tweehonderd duizend dollar. Er komt onder meer een website met voorlichting.

Bekijk ook:


3 REACTIES

 1. Hij en collega Adelien Wijnerman van Financiën zijn een samenwerkingsovereenkomst aangegaan met de VN-organisatie UNDP. Die geeft ruim tweehonderd duizend dollar. Er komt onder meer een website met voorlichting.

  Komt het door de donatie dat er hier aandacht aan wordt gegeven???????
  Zelfs het gebruik van kwik bij de goudwinning wordt niet ingedamd noch wordt er wettelijk hiertegen opgetreden terwijl er een import verbod op kwik aanwezig is.
  Import verbod betekend voor mij dat het gebruik ook een wettelijke overtreding is die ik als een economisch delict beschouw.


  Maak melding

 2. Deze supperregering blijft ons overstelpen met goed nieuws. Het werd tijd dat dit nu wordt aangepakt, liever te laat dan nooit.

  We hebben tijden gehad waar de regering zich alleen bezighield met 8 december waardoor belangrijkere zaken niet werden opgepakt.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.