Opening toeristenkaartbalie Suriname op Schiphol

32

PARAMARIBO/SCHIPHOL, 25 nov – Vandaag, vrijdag 25 november, vindt op Schiphol de feestelijke opening plaats van een balie, waar reizigers naar Suriname voor het eerst de aangekondigde toeristenkaart kunnen kopen. De kaart vervangt het visum voor bepaalde groepen toeristen die Suriname willen bezoeken.

Tijdens een korte plechtigheid op het moment dat ingecheckt kan worden voor de KLM vlucht naar Paramaribo, zal de opening verricht worden door de Surinaamse consul-generaal in Amsterdam Roy Lieuw A Sie.

De toeristenkaart is ook verkrijgbaar op de Johan Adolf Pengelluchthaven in Suriname en bij alle Surinaamse ambassades en consulaten in de verschillende landen. De prijs bedraagt 20 euro of 25 US dollars.

Bekijk ook:

32 REACTIES

 1. Bouta en zijn schoonzoon “sucru” baja.

  het visum voor de surinets heeft vanaf vandaag een andere naam , kost de helft van de vorige en de fonsen ervan hebben hoogswaarschijnlijk een andere bestemming.


  Maak melding

 2. Oprechte Srananmans,
  Wendt geen drogredenen meer aan om langer jou land van origine te omzeilen.

  U zult anders t.z.t. verkleumen in deze of gene rusthuis in het hoge noorden.

  Grijp de kansen aan om je bijdrage te (komen) leveren in de opbouw van Suriname.


  Maak melding

 3. Al lang moesten ze die visumplicht afschaffen.
  Als je in Suriname geboren bent wat voor visum heb je nodig.Het waren idioten dat dat hadden verzonnen.


  Maak melding

 4. Ya baja, wat een daadkrachtig optreden, beloofd is beloofd. De regering zal al zijn doelen halen, mark my words.

  Sommige zullen redenen verzinnen. Wedden dat de balie te ver zal blijken te staan of dat die toeristenkaart niet mooi uitziet en dat ze daarom nooit naar Suriname zullen gaan.


  Maak melding

 5. Als ze nu ook nog de ticketprijzen AMS-PBM v.v. grondig aanpakken dan ben ik zeker minimaal 3 maal per jaar voor een longweekend in Par’bo.


  Maak melding

 6. #4. Grijp je kans!

  Het is nu aan jou, de enige echte oprechte srananmang om je eigen land op te bouwen.

  Je kunt niet jarenlang, mensen uitmaken voor landverraders, bounty’s en redimusu, en
  vervolgens verwachten dat ze op stel en sprong het land verlaten vanwege een 20E-card.
  Neen, paraatje zo zijn we niet getrouwd.

  Toon de nietsnutters/haters in de diaspora dat je ze niet nodig hebt en het zelf kunt klaren.
  Dan kom ik je persoonlijk de hand schudden, compleet met een Dom Pérignon.

  Doe je best maar, we zien het wel over 4jr.
  Zorg intussen voor voldoende tralie-vrije huizen, goede infra, goede scholing voor onze kindjes, voldoende banen en goede medische voorzieningen.
  De rest kunnen we wel aan denk ik.


  Maak melding

 7. @4 Paraman,

  Je vergeet er helaas bij te vermelden bij terugkeer naar Suriname, een hele grote kans te hebben om ergens in één van de vele bakka binies gevonden te worden met een doorgesneden keel. En waarom dit allemaal? Om een simpel geelkleurige halsketting. Wat een prachtig volk, zeg.

  Heel veel succes met je Surimariboze opbouw.


  Maak melding

 8. Meer toeristen, meer inkomen!!

  Als ook de vliegtarieven realistischer worden en marktconform zal de stroom Suri’s uit vele delen van de wereld maar ook vele toeristen toenemen.

  Nu maken vooral de KLM en SLM grote winsten op de vliegtarieven. Een grotere toeristenstroom zal veel extra bedrijvigheid teweegbrengen en daardoor alle lagen van de bevolking voordelen opleveren. Om maar niet te spreken van de grotere belastingopbrengsten voor het land zelf.

  Maar dan moet de belastingdienst wel in staat zijn om haar werk goed te doen zonder aanzien des persoons. Door ook de rijken en bevoorrechten naar evenredigheid te belasten.
  Maar ja, die hebben het geld en de contacten (lees kruiwagens) om overal onderuit te komen.

  Wiker


  Maak melding

 9. Paraman
  Het bedrag van een visum was 1 ding maar die andere ding, dure ticket in vergelijkling met andere bestemmingsplaatsen, is een heel groot obstakel.
  Als gezin, 2 volwassenen en 2 kinderen, moet je in het hoogseizoen al gauw 5.000 euro op tafel leggen om alleen de ticket en de toeristenkaart aan te schaffen.
  En dan hebben wij het nog niet over de verblijfskosten.
  Als gezin van 4 betaal je voor een all inclusive naar de Dominica in een 4 sterren hotel nog geen 700 euro per persoon voor 2 weken.
  Zie daar de (geld)pijn. Ma ja alle beetjes helpen je betaald nu 20 euro ipv 38 euro


  Maak melding

 10. Hallo Paraman,

  Wat een grote onzin komt er weer uit uw pen. zeg. Alsof het verschil van ongeveer 15 euro (Visum ca 40 en toeristenkaart 25)nu velen over de streep zal trekken. Degenen die niet naar Suriname gaan, tijdelijk hetzij voorgoed, hebben daar wel andere redenen voor lijkt mij. Bovendien is die 15 euro maar een schijntje op het totaal wat je daar altijd uitgeeft als je er op vakantie of familiebezoek bent. Dit zal echt de doorslag niet geven, maar goed er zijn kennelijk mensen die denken dat nu een grote omwenteling teweeg brengt in Suriname. Blijf maar lekker doordromen zou ik zo zeggen.

  Gr. Poldeman


  Maak melding

 11. Stap 1!

  Stap 1 is gezet. We kijken uit naar de wijze waarop het toe zal gaan. Iedereen moet weten wat deze toeristenkaart inhoudt en wat je nodig hebt hiervoor; b.v pasfoto of ander bewijs van terugkeer, b.v. retourticket.

  Oudere Suri’s boven de 65 jaar waren niet verplicht een visum aan te vragen. Maar tot eergisteren toe hebben 65plussers 45 Euro voor een visum op Zanderij moeten betalen.
  Het systeem werkt pas wanneer iedereen weet wat en hoe.


  Maak melding

 12. Nieuw Portret , Nieuwe Orde , De Nieuwe Weg !
  Republiek Suriname Voorwaarts !!!
  Voorwaarts richting het geluk en de overwinning !!!
  SRANAN SA WINI !!!


  Maak melding

 13. Mooi gebaar op deze dag!

  Iedereen een goede Srefidensi toegewenst vol positieve energie voor een goede bezinning.

  Forewards Ever Backwards Never!!!!


  Maak melding

 14. Ik vind € 20,= schappelijk, ik hoef niet meer naar amsterdam te gaan voor een visum, en hoeft dat ook niet meer via een reistbureau/koerier te regelen.

  Nu nog een trein verkeer oost west verbinding in Suriname en infrastructuur naar Brazilie, Guyana en Frans guyane dan is de ontwikkeling compleet.

  Alfa


  Maak melding

 15. @Paraman

  Dan zeg je je woning 3 hoog achter in de Pijp toch op en ga je naar SME. Misschien dat je dan zelfs kans loopt om één van die baantjes die je zgn doet uit te voeren.


  Maak melding

 16. Heel veel reisburo’s kunnen nu hun deuren sluiten. Gewoon online boeken en toeristenkaart kopen op luchthaven. Goedkoper en makkelijker.

  Een zeer goede daad van het huidige regering. Voor de rest heb ik nog 1 wens.

  Waarom een internationale rijbewijs van de anwb verplichten?????? Die roze papier moet toch al voldoende zijn??? Dit vind ik ook omslachtig. Mag van mij ook afgeschaft worden.


  Maak melding

 17. Of Nederlanders van Surinaamse afkomst die Suriname vaak aandoen, het recht geven om met een Nederlandse rijbewijs ook een Surinaamse rijbewijs aan te mogen vragen.


  Maak melding

 18. “Waarom een internationale rijbewijs van de anwb verplichten?????? Die roze papier moet toch al voldoende zijn??? Dit vind ik ook omslachtig. Mag van mij ook afgeschaft worden”.

  Paagal

  Beste Paagal,hier maak je een goeie punt over de Internationale rijbewijs.

  Persoonlijk erger ik mij al jaren er aan. Wat voor toegevoegde waarde heeft het dat wij Euro- Surinameres met een internatinale rijbewijs of een gewoone nederlands rijbewijs(roze briefje) gaan rijden in Suriname of een andere vakantie land.

  Je kennis voor het verkeer,rijstijl,inzicht,enz,enz, blijft het zelfde.Heel vaak heb ik gemerkt,dat ik beter rij,deel neem in het verkeer in Suriname,dan de gemiddelde Surinamer.Kortom afschaffen dát ding !Dát ding is voor ons als één hebie !!! Zoals dé Surinamers dat ding zeggen.

  Groet,ram ram,goeda hafies(veel wijsheid)


  Maak melding

 19. advies aan die luilakken die niet kunnen denken in sme..

  LIJDERS luister goed..

  als je toch wat wil verdienen,dan moet je de buitenlanders die in sme komen verplichten een surinaams rijbewijs voor de duur van maximaal één jaar te kopen , tegen overlegging van zijn buitenlands rijbewijs..

  het bedrag mag je zelf invullen..( nu in holland € 15.95 )

  wat nu gebeurt,,,,het buitenland verdient dat geld en jij sme heeft het nakijken,je krijgt niks voor terug..

  dus gebruik je koen-koen kábesa goed,je verstand is toch niet naaer binnen gekrult..


  Maak melding

 20. @R.Lalbhadoer

  Het internationaal rijbewijs is bedoeld voor landen waar de politie niet instaat is het NL rijbewijs te lezen omdat ze de taal niet machtig zijn. Ook is het helemaal geen officieel document maar wordt het slechts gedoogd in combinatie met het rijbewijs als een min-of-meer officiele vertaling van dat rijbewijs.

  Wat de functie en betekenis van het internationale rijbewijs in SME is ontgaat iedereen dan ook volkomen. Als ik naar Frankrijk rij dan gebruik ik gewoon mijn NL rijbewijs zonder enig probleem en die kunnen echt geen Nederlands lezen itt. de politie in SME !!


  Maak melding

 21. Het blijft lachen geblazen met de koloniaal geconditioneerde redimusu’s die elke positieve stap van de allerbeste Surinaamse regering aller tijden, de grond in trappen. Het is ook nooit goed! De slavenmenmentaliteit zit er nog diep in bij sommige bounties en uncle Tom Surinamers. Helaas voor deze lieden is er straks geen plaats meer voor hen in het Surinaamse paradijs. Maar ach, men kan nog steeds terecht bij het leger Wilderianen in Calimerostan. Ik wens ze veel geluk! Ook Wilders zijn veters dienen immers gestrikt te worden. En wat de toeristenkaart betreft: Geweldig!!!!!


  Maak melding

 22. #28. Marcel,

  Een eyeopener.
  Het is nu afwachten wat ze met deze tip zullen doen!
  Ze kunnen naast een toeristenkaart ook de mogelijkheid voor een toeristen-rijbewijs bieden.
  Uiteraard na vertoon van je Ned rijbewijs, alles bij 1 balie.

  Meneer de adviseur, doe je voordeel hiermee.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.