Uitbreiden grondgebied Suriname ‘moeizaam’

10

PARAMARIBO, 24 nov – Uitbreiding van het Surinaamse grondgebied in zee is een lang en moeizaam traject. Dit zegt president Desiré Bouterse. De door de vorige regering ingezette procedure is nog niet afgerond. Zo moeten de buurlanden nog worden geraadpleegd. Maar volgens ex-president en parlementariër Ronald Venetiaan is dit niet waar.

In de aanloop naar de aanvraag bij de Verenigde Naties is al het een en ander gebeurd. “Ik kan me vergissen, maar in de procedure bij de Verenigde Naties is dit al aan de orde geweest”, zei Venetiaan in het parlement. Bouterse wist het toen ook niet meer. Hij wil met zijn deskundigen nagaan wat er nog gedaan moet worden. Wel verwacht hij nog een tijdje bezig te zijn. Eerder dit jaar kreeg Suriname formeel toestemming het zogenaamde continentaal plateau door te trekken.

Het plateau mag nu tot driehonderd en vijftig mijl in zee. Eerder was de limiet tot tweehonderd mijl. “Aanbevolen is in overleg te treden met Barbados, Trinidad, Guyana en Frankrijk (voor Frans Guyana, red.)”, zei Bouterse. Al gebeurd dus, volgens Venetiaan. Het overleg moet overlapping van grondgebieden voorkomen. Wellicht wordt Bouterse’s traject nu iets korter. Overigens vergat hij het plateau te noemen in het Ontwikkelingsplan van de regering. Dat wordt gecorrigeerd.

Bekijk ook:


10 REACTIES

 1. en hij zij dat de coalitie-partners geen visie hebben..,zelf weet hij niet eens een kaart te lezen om maar over inzicht tespreken..

  je vraagt je soms af,wat voor opleidingen hebben de deskundigen van baas..


  Maak melding

 2. Als Bouterse uitleg geeft over het verschil tussen Uzi, Fal en AK-47 moordwapens dan heeft het zin om naar hem te luisteren. Heeft hij het over andere zaken dan is het meestal zonde van je tijd want meestal is hij heel slecht geïnformeerd, zelfs toen hij het MOP besprak bleek dat hij niet wist waar hij het over had. Misschien doe ik onze president met de voorgaande uitspraak tekort, laatst is namelijk bepaald dat de drugsbestrijding onder zijn hoede komt. De eerlijkheid gebied me om toe te geven dat hij ook op het gebied van drugs en drugssmokkel een expert is.


  Maak melding

 3. Als Bouterse uitleg geeft over het verschil tussen Uzi, Fal en AK-47 moordwapens dan heeft het zin om naar hem te luisteren. Heeft hij het over andere zaken dan is het meestal zonde van je tijd om naar hem te luisteren want meestal is hij heel slecht geïnformeerd.
  Misschien doe ik onze president met de voorgaande uitspraak te kort, laatst is namelijk bepaald dat de drugsbestrijding onder zijn hoede komt. De eerlijkheid gebied me om toe te geven dat hij ook op het gebied van drugs en drugssmokkel een expert is.


  Maak melding

 4. Wat wij al hebben,dat moeten wij koesteren.Dan denk ik aan de kwestie”West Suriname Corantijn”.Probeer dat eerst op een normale manier in orde te krijgen.
  Wan mang sa lobi SRANANG
  Aboikoni


  Maak melding

 5. “Al gebeurd dus, volgens Venetiaan.”

  Dit zou voorkomen kunnen worden wanneer er van een gedegen handover sprake zou zijn.

  Maar deze rancuneuse fronters hebben kaalslag gepleegd op ministeries en presidentieel paleis toen ze wisten dat ze niet terugkwamen. Alles is verdwenen, vernietigd of versnippert, zo werkt dat met front, na hun de zondvloed.

  Vandaar dat de huidige Regering al had aangegeven dat Suriname bestuurlijk een puinzooi was, niets is vastgelegd of was vastgelegd maar is er niet meer.

  Wat zei Hildenberg maanden nadat hij geen minister meer was over hele belangrijke financiele stukken, “hij heeft ze in zijn koffer liggen”, terwijl de stukken op het ministerie horen te zijn.

  Raghoebarsingh zwaaide met originele contracten getekend tussen de staat en anders op TV, hoezo origineel bij iemand die geen minister is, waar hoort een originele contract te zijn, in een kluis op een ministerie lijkt mij.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.