Overheid Suriname niet meer achter met betalen

16

PARAMARIBO, 24 nov – De inspiratiebron van zoveel klaagzang is niet meer. De overheid heeft geen jaren oude schulden meer uitstaan. Volgens vicepresident Robert Ameerali kan de regering zich nu richten op hedendaags schuldenmanagement. Van een hoerastemming is nu niet direct sprake.

De schulden die de vorige regering naliet zijn weliswaar weggemaakt. Toch valt nog veel recht te trekken wat de uitgaven betreft. “Er zijn nog wat bezuinigingsmaatregelen in voorbereiding”, zegt Ameerali tegenover de Ware Tijd. Onder meer het aanhuren van auto’s moet voordeliger. Er komt een openbare inschrijving voor verhuurders. Die zullen het moeten doen met strakkere contracten. Zo zullen ze zelf moeten opdraaien voor brandstofverbruik.

Maar ook het gebruik van dienstauto’s levert aardig wat stof voor kritiek. Nu nog rijden secretaressen van ministers en ander lager personeel in zulke auto’s rond. Aan de andere kant is er vaker gen transport beschikbaar voor ambtenaren die het veld in moeten. Ameerali vindt het wegmaken van de oude schulden al een hele stap. Die waren vaker materiaal voor kritiek op de voorgangers. “Ik heb het gevoel dat we in staat zijn onze dagelijkse schulden te betalen.”

Bekijk ook:


16 REACTIES

 1. Ik denk dat dit leuk nieuws is voor elke rechtgeaarde Surinamer maar je zal het niet geloven als straks wikileaks,neus,molenaar,determinist en ga zomaar door wakker zijn.laat maar kijken wat ze er van maken vandaag.


  Maak melding

 2. Goed zo, als overheid hoor je het goede voorbeeld te geven.

  We hebben andere tijden gekend waar men propageerde dat de economie stabiel was, geld in kas was en dergelijke terwijl binnenlandse schulden niet betaald werden.


  Maak melding

 3. Dan kunnen ze weer aan een nieuwe achterstand beginnen.Betaal die mensen geregeld en op tijd.
  Het is toch schandalig dat deze criminele regering een grote mondt heeft over mega projecten die miljarden gaan kosten en dure ambassades terwijl de subsidies van de armsten te laat worden betaald.Ameerali houdt a.u.b jou schoothondjes smoel dicht over schulden want Bouterse en bosje hebben Suriname met honderden miljoenen schuld achter gelaten nu gaan ze richting de miljarden.


  Maak melding

 4. ameer-alie ,,het is goed te horen,dat je nu inzicht begint te krijgen over het reilen en zeilen van andermans goed..

  maar je bent er nog lang, lang, lang, lang, niet waar je moet zijn..

  begin je eigen personeel op te schonen,door inkrimping,je eigen dienst auto in te leveren dus het goede voorbeeld geven.

  baas had gezegd,dat hij de ministeries zou ontbinden en terug brengen naar maximaal negen of tien stuks..hoe zit het daarmee..

  het hele lantie-mang/oeme loondienst zeven-even betaalden,moet terug naar ministens twintig-duizend personen..

  de rest is puur overbodig..

  al die ambassades in het buitenland heeft totaal geen zin meer heden ten dage,stuur ze een e-maaille skype met ze en zie wat er gebeurt veel sneller..

  tegenwoordig kan je met een internet verbinding een lapton,een telefoon ,de hele wereld bereiken, bespreken, vergaderen,uit-printen, reslultaten boeken,wat dacht je van skype,,je hoeft nergens naar toe te reizen,dus miljoenen bespraringen ieder maand van het jaar ,al die lantie ongeschoolde dommerikken kan naar huis …

  dat scheelt miljaarden srd’s in de maand..

  ik zelf skype elke dag met holland,amerika,australië,trinidad,dus overal waar mijn families wonen,leven en het mooie is,je kan er direct foto’s maken en inlijsten ..voor de komende toekomst..

  ameer-alie en nu jij ja,denk diep in de toekomst,want je bent netals baas een boedhoe..


  Maak melding

 5. Het inlopen van de oude schulden achtergelaten door de vorige regering is een goede zaak, echter zal deze regering zeer strak de vinger aan de pols moeten blijven houden bij het gunnen van contracten !
  Alle contractors zullen bij evt. opdrachten verantwoordelijk moeten worden gehouden in geval van wanprestatie.

  Er moeten zeer zware boete clausule’s in de overeenkomsten worden opgenomen, want vanaf nu is het geen bacove winkel meer !
  De overheid betaalt (soms een beetje laat)maar altijd ! Alleen moeten ze heel kort op de uitvoerders c.q. contractors zitten want die maken er vaak een puinhoop van.

  Indien een bedrijf als professional haar diensten aanbiedt en daarvoor wordt betaald, moet zo’n bedrijf met de billen bloot als ze prutswerk heeft afgeleverd !

  Welcome to the real world Suriname, and I know that the present guys are doing a good job !

  Well done guys and god speed Mega Combinatie !!


  Maak melding

 6. Vreemd want er werd net gedaan alsof de schuldenlast ons jaren lang om de nek zouden hangen. Blijkbaar was de soep niet zo heet als toen in verleden DDB de macht overdroeg. 😉


  Maak melding

 7. Wat betreft de komende megaschuldenlast? Kijken we naar de globale financiele ontwikkelingen in Europa,Vs,China en India DAN IS HET VERTOUWEN IN DE OVERHEID ER NIET MEER. Kijken we in eigen land dan houden we onze harten vast van hoe deze regering met het geleend geld zal omgaan. Sinds 1980 is gebleken hoe machtzucht,hebzucht en geldzucht allemaal naar toe leiden.Dezelfde creaturen die middels coup de macht in handen hadden is wederom macht gegeven door oliedomme stommelingen. Met de komende huidige financiele ontwikkelingen in de rijke landen zal het deze regering niet lukken om het geleend geld welvaart en voorspoed te brengen voor land en volk, maar voor zichzelf,partij,leden,familie,vrienden. Sinds het aantreden is deze ontwikkeling schering en inslag geworden. De oliedomme aanhangers hebben echt het nakijken met hun tjepotie mentaliteit. Zij en hun nageslacht zullen de komende megaschulden moeten betalen. Op naar Suribabwe.


  Maak melding

 8. Als de overheid nu de nieuw gecreeerde banen weer schrapt,heeft het veel meer over om het volk mee te dienen.Kunnen misschien dan ook de SRD 150,- voor minder validen opgetrokken worden.Of misschien zelfs de rijst sector opkrikken als de post Parijs opgeheven wordt.Straks moet de hoogste ‘diplomaat’toch terug om zijn gevangenis straf uit te zitten.

  Cobie.


  Maak melding

 9. MIDDELBURG – Tegen een 47-jarige man uit Suriname is donderdagmiddag bij de Middelburgse rechtbank vijf jaar cel geëist. De man, naar eigen zeggen een neef van de Surinaamse president Desi Bouterse, wordt verdacht van de smokkel van 40 kilo cocaïne van Ecuador naar Middelburg. De cocaïne werd vorig jaar zomer via de haven van Antwerpen ingevoerd. De drugs zaten verstopt in …

  een dubbele wand van een koelcontainer geladen met ananas. De 40 kilo cocaïne – met een straatwaarde van ruim een miljoen euro – waren bestemd voor een 63-jarige man uit Oost-Souburg.

  De Souburger werd door de rechtbank in Middelburg verantwoordelijk geacht voor de invoer van de drugs en kreeg eind vorig jaar vijf jaar gevangenisstraf opgelegd.

  Een transportbedrijf uit Middelburg, dat voor de Souburger vorig jaar zomer de container zou ophalen en handje-contantje werd betaald, vertrouwde de zaak niet en schakelde de politie in.

  Zoveelste bewijs wie het voor zeggen heeft bij deze handel. De surinaamse drugsbonzen.


  Maak melding

 10. neus op 7 ik denk dat je je vergist met front, die onderstaande over de schulden van de bruggen zei.

  Volgens front zouden er generaties lang deze schulden moeten betalen, kinds kinderen hbeweerden die leugenaars. Achteraf bleek dat het binnen 1 jaar afbetaald was met onze bauxiet inkomsten omdat Wijdenbosch dat contractueel zo had opgesteld, maandelijkse afdracht aan Ballast en klaar is kees.

  Met de huidge schulden is het anders gesteld, door de puinhopen van front wist niemand hoeveel schuld er precies was, dagelijks kwamen schuldeisers bij, sommige van de schulden dateerden tot jaren geleden, front betaalde geen enkele Surinaamse schuld.

  Dit mogen we terecht als een mijlpaal beschouwen, moro e doro, die tein gaan in snelvaart verder.

  Cobie maak je niet druk de nieuw gecreerde banen zijn deskundigen die de regering nodig heeft om het land te ontwikkelen, wat de regering daarentegen wel moet doen zijn die luie, parasieterende en corrupte fronters eruitschoppen het liefst vandaag nog. Dat zou inderdaad een besparing opleveren, want zeker 75% van deze fronters deugt voor geen cent, kijk maar naar de staat waarin ze het land hebben achtergelaten, ze hebben echt huisgehouden. Ach waarom denk ik dat je dat zal kunnen begrijpen.


  Maak melding

 11. hahaha het is niet anders dan ik het verwacht had deze gasten zullen alles erbij halen om dat wat goed is te overschaduwen met negatieve berichten of opmerkingen schandalig kan me niet indenken dat de mens zo negatief door dit mooi leven kan gaan.


  Maak melding

 12. Wat eenjokker allemaal eerst schreuwen van dat het jaren gaat duren en nu ineens binnen eenjaar hebben ze het afgewerkt, het zet mij nu wel aan denken van kunnen ze liegen en bedriegen ik denk het is het geld wat vorige regering in kas heb achter gelaten


  Maak melding

 13. Het is verdomd lastig om ezels te overtuigen van het feit dat de waarheid altijd sneller is dan de leugen.Kisadrsa en Afu sensie als jullie je huiswerk goed doen en niet zo vergeetachtig zijn dan pas zullen jullie snappen dat Bouterse een leugenaar is van ongekende omvang jullie worden met open ogen bedrogen.Eerst was er geen geld in kas daarna gaf hij het schoorvoetend dat er wel geld ik kas is.Front regering samen Telting hebben een verdomd goede beleid gevoerd om die economische puinhoop van bouterse en wijdenbosch op orde te krijgen.
  Afu Sensie jij vergeet dat wij nu leven in de tijd van sociaal media met één druk op de knop krijg je alle informatie in jou huiskamer die hebben wil, google het woord wijdenboschbrug dan kan je zelf lezen dat het verhaal wat jij verteld over de afbetaling van die twee bruggen niet klopt.A.U.B


  Maak melding

 14. @Afu Sensie

  Ik heb geen zin om op jouw leugenachtige postings vol met NDP onzin en leugens te reageren. Ieder WEL-DENKEND mens in SME weet beter en hecht totaal geen enkele waarde aan jouw onzin of die van je matie.


  Maak melding

 15. Ach , postingen van Sribi-leaks en consorten moet men beschouwen als het Ollandse “weer” .
  Hartje zomer ,volle zon met een temperatuur van 25 graden Celsius ,plots ontstaat er depressie en begint het te stormen , gepaard met hagelbui !!!

  Zich vastklampen aan persoonlijke emotie’s , ambitie’s ,volgepropte des-informatie’s , belofte’s en persoonlijkgewin, heeft doen leiden tot het beinvloeden en vertroebelen van het objectief- en ratio-zijn !!!

  Wordt het geen tijd om de gekluisde documenten aan van Bommel te overhandigen en deze publiekelijk te openbaren ???
  Het is van groot belang voor beide samenlevingen !!!
  Ontbindt het pacht met de verdervelijke leugen !!!
  Krakti nanga Soso Lobi!!!

  Republiek Suriname Voorwaarts
  Sranan Sa Wini !!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.