Lezing Henk Ten Cate bij Real Sranang

2

Afgelopen week heeft toptrainer Henk ten Cate een boeiende en interessante lezing gehouden voor leden en sympathisanten van S.V. Real Sranang in Amsterdam met als onderwerp ‘Samen naar de top’.Vanaf het moment dat Henk Ten Cate in gezelschap van Sigi Lens het clubgebouw betrad ontstond er een gevoel van deze avond kan niet meer stuk. De opkomst was goed en onder de aanwezigen bevonden zich o.a. Stan Franker, ex bondscoach van de KNLTB.

Nadat de voorzitter van Real Sranang, Edwin Lieveld in het kort de geschiedenis van de club had geschetst, begon Henk Ten Cate de lezing met het complimenteren van SV Real Sranang dat na 51 jaar nog steeds bestaat. In deze tijd van gedwongen fusies en teruglopende leden aantallen is dat een hele prestatie. Er volgde luid applaus vanuit het publiek. Na ruim een half uur aan het woord te zijn geweest kwamen er vragen uit het publiek. Met verve beantwoorde Henk ten Cate de vragen en vertelde over zijn periode als trainer bij topclubs zoals Barcelona, maar ook over zijn periode bij Al-Ahli FC. Bij Barcelona heeft hij mogen samenwerken met Frank Rijkaard, maar ook met de beste voetballers ter wereld, o.a. Ronaldinho en Eto’o. Op de vraag hoe het mogelijk is dat Barcelona zo lang op hoog niveau presteert, antwoordde hij: ‘omdat twee Surinaams Nederlandse trainers de basis hebben gelegd’. Guardiola kreeg een compliment omdat hij het concept heeft geperfectioneerd.

In het algemeen gaf Henk ten Cate aan hoe moeilijk het is om de top te bereiken, maar dat het nog moeilijker is om aan de top te blijven. Hiervoor heb je de juiste mentaliteit en doorzettingsvermogen nodig. De kunst van het trainen is het herhalen op zodanige manier dat de spelers hetzelfde doen zonder dat ze dat door hebben. Met de toezegging een jeugdplan voor SV Real Sranang te schrijven heeft deze avond Real Sranang nu al meer opgeleverd dan wij vooraf hadden durven hopen.

Na afloop van de lezing begaf Ten Cate zich tussen het publiek en werd er in gezellige sfeer onder het genot van een hapje en een drankje nog verder gediscussieerd. De aanwezigen waren zeer tevreden over de manier waarop Henk ten Cate zijn visie over voetbal uiteen heeft gezet en de vragen zonder franje heeft beantwoordt. Kortom Real Sranang mag terugkijken op een zeer geslaagde lezing.

(Vlnr: Jerry Macintosh(bestuurslid Marketing,PR en Communicatie), Glenda Vrij(bestuurslid Secretaris), Henk ten Cate, Edwin Lieveld(bestuurslid Voorzitter), Sigi Lens, Kenneth Sabajo(bestuurslid Voetbaltechnisch beleid), Rob Groenhart(Algemeen bestuurslid)

Bekijk ook:


2 REACTIES

  1. only blacks!! al vele decenniën zijn het de zwarte Surinamers die Suriname op een positieve manier uitdragen in Europa en in de wereld. Laten wij hier nou eens bij stil staan, in plaats van steeds te mekkeren hoe lui en crimineel de zwarte Surinamer is.


    Maak melding

  2. Zuidoost .
    Begin jij een goede voorbeeld te geven door op te houden met het ophemelen en adoreren van een veroordeelde drugshandelaar, massamoordenaar, dictator,genocide pleger volks bedrieger.
    De president van suriname DDB is een criminele moordenaar.Ik ben het met iedereen eens dat Surinamers die waar ook ter wereld het gemaakt hebben met een onbesproken gedrag als rolmodel moeten dienen voor onze landgenoten, en niet iemand als Bouterse want je bereikt het tegenovergestelde met een moordenaar als rolmodel.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.