Studentenacties universiteit Suriname na tentamen

4

PARAMARIBO, 22 nov – Studenten van de juridische faculteit voeren protestacties. Het protest is een directe reactie op de slechte resultaten van het tentamen Recht & Rechtssystemen. Slechts vier van de ruim honderd kandidaten haalden het. “Schande, schande, schande”, klonk het in de hallen.

Dat geldt dan het universiteitsbestuur, hoewel ook een beetje docente Judy de Graav. Die zou gebrek lijden aan sociale vaardigheden. De Graav zelf weigert in de publiciteit te komen. Volgens de studenten is er sprake van een structureel probleem. Hoorcolleges voor soms wel honderd studenten met slechts één docent zijn normaal. De slechte resultaten bij Recht & Rechtssystemen keren jaar op jaar terug. Er zijn studenten die om dit vak alleen hun bul niet halen.

Vaker aankloppen bij het bestuur leidde niet tot verbetering. Daar heet het dat er geen geld is om meer docenten aan te trekken. De juridische faculteit is traditioneel de meest bevolkte op de Anton de Kom Universiteit van Suriname. Sinds de afschaffing van de avondcolleges is de aanwas alleen maar toegenomen overdag. Er zijn nu bijna drieduizend studenten op een docentenkorps van nog geen zestig. De studenten weigeren colleges te volgen, zolang een oplossing uitblijft.

Bekijk ook:


4 REACTIES

 1. Bekend probleem. Zo was in de jaren 90 voor het vak Algemeen Vermogensrecht (AVR) gedoceerd door Jennifer Van Dijk-Silos, eveneens oppassen geblazen. Bijna niemand haalde het vak in 1 keer. De colleges waren weinig analytisch.

  Totdat de heer Praag het vak kwam doceren. Het niveau ging omhoog en veel mensen slaagden in 1 keer.


  Maak melding

 2. En heb je deze docente bij apinti “in de branding gezien”. Niet moeders mooiste maar wel eentje waarvan de arrogantie ervan af straalt. Als docente gedoemd te mislukken in een democratisch ontwikkelde samenleving.
  Studenten en studentes ga door met jullie akties want zo te zien treft haar “geen blaam” schande schande schande


  Maak melding

 3. Studenten denken ook dat alles komt aanwaaien… Alsof succes alleen afhangt van een docent! Er zijn boeken te bestuderen, opgaven te maken, medestudenten om mee samen te werken. Daar komt geen goede of slechte docent bij kijken. Het is het gebrek aan discipline bij de studenten zelf. Klaar.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.