Samenwerken coalitiepartners in Suriname kunst apart

17

PARAMARIBO, 20 nov – Het lijkt maar niet te lukken met het samenwerken binnen de regering. Volgens de laatste oprispingen van president Desi Bouterse kost het grote moeite het team op dezelfde lijn te krijgen. De partners van zijn Mega Combinatie hebben totaal andere interesses. En laat het nu om precies dezelfde partners gaan als van het Nieuw Front.

De combinatie van ex-president Ronald Venetiaan heeft ook te verduren gehad. Veel van wat er fout is gegaan tijdens ‘Nieuw Front plus’, was het gevolg van toegeven. Toegeven aan chantage en dwingelandij. “Ik had nooit gedacht dat het zo moeilijk zou zijn”, verzucht Bouterse vandaag de dag. Het Nieuw Front had hem willicht wat lessen kunnen leren. Zo dat in de Surinaamse politieke wereld denkbaar is, dat aan elkaars voeten liggen.

Kennelijk is de politieke status quo behoorlijk onderschat. Iemand moet gedacht hebben dat het hen niet zou overkomen. Die onderschatting breekt nu lelijk op. Eigenlijk bevestigt Bouterse met zoveel woorden wat in de samenleving al lang hardop gedacht wordt. Het is lood om oud ijzer na ruim een jaar regeren. Geen al te best perspectief. Bouterse en zijn partners zullen nu echt wel alles uit de kast moeten halen om het tegendeel te bewijzen.

Bekijk ook:


17 REACTIES

 1. Ach ja, degene die hier van opkijken hebben vanaf 25 feb 1980 zitten slapen.Deze patroon loopt als een Rode draad door de geschiedenis van MegebendeLeider DDB.
  Met vrouwen houdt hij het niet lang vol.
  Met regeringen houdt hij het niet lang vol.
  Met vrienden houdt hij het niet lang vol.
  Bouterse is en blijft een domme eigenwijze, megalomane nietsnut.In nederland hadden wij Lijst Fortuin die is als sneeuw voor de zon verdwenen. Rita Verdonk met trots op nederland ook als sneeuw voor de zon verdwenen .IN suriname hebben ze NDP.


  Maak melding

 2. Is dit nu soms roep om hulp,van de oude politici ????? Hij wist altijd(van uit de berm) beter !!!! Zeg eens eerlijk dat je het werk niet aan kunt!Je hebt duidelijk de capaciteiten niet er voor Meneer Desié Bouterse !”Mindshift”……waar of niet ?

  Groet,ram ram,goeda hafies,(Veel wijsheid !)


  Maak melding

 3. Een bijeengeraapte coalitie omwille van de macht, geld en het persoonlijk belang, blijkt nu een farse.
  Bermtaal is een andere verhaal. Een land regeren vraagt inzicht, onbaatzuchtige inzet, politieke visie en daadkracht.

  Suriname Qua vadis…….


  Maak melding

 4. Word tijd dat er een stabiele coalitie met drie partijen komt (NDP,VHP en NPS). De NDP wordt net als de NPS destijds gegijzeld omwille van de macht om aan te blijven. Als de NDP zich niet wilt laten gijzelen, moeten zij uit de coalitie stappen en nieuwe verkiezingen uitschrijven. Anders maakt de NDP dezelfde fout als NPS toentertijd.


  Maak melding

 5. nr 4 waarom moeten wij hem met rust laten heefd hij zijn tegen staanders ooit met rust gelaten ,en ik vind zodom van sommigen van zijn aanhangers dat nog voor hem opnemen ik vraag aan die genen wat hadden jullie dom apen gedan als hij jullie ouders of broers had vermoord


  Maak melding

 6. Pol pot en kader en kennis gaat niet samen.
  Bouterse en kader en kennis gaat niet samen want die man lijd aan megalomanie hij is ongeneeslijk ziek.


  Maak melding

 7. Jay
  Bouterse heeft Suriname in gijzeling, die man deugd niet we moeten nou ophouden en misdadigers, moordenaar drugs veroordeelden te belonen.ik wordt stront ziek van jullie.Iedereen moet rekening met Bouterse houden maar Bouterse houdt met niets en niemand rekening wanneer gaan jullie inzien dat Bouterse een incompetente megalomane idioot is.


  Maak melding

 8. Ik snap Surinamers niet. Dit bericht lijkt mij een redactioneel artikel. Het heeft niets met Bouterse in persoon te maken. Ik neem het niet op voor Bouterse, maar dit artikel gaat over een bepaalde manier van regeren binnen een coalitie. Vele of nee bepaalde politieke groeperingen weten niet wat het is on zoveel als mogelijk het ALGEMEEN belang voor ogen te houden. Het is onomstotelijk een feit dat bepaalde politieke partijen steevast denken aan het eigen belang van de groep of etnische groepering waartoe zij behoren. Die Girjasingh heb ik horen zeggen dat de boslandbewoners hun achtergestelde positie te danken hebben aan hun eigen leiders. Sjonge jongen, deze man moet als VOLKSVERTEGENWOORDIGER worden weggejaagd. Zoiets zeg je niet. We zijn allen verantwoordelijk voor de opbouw of afgang van de Republiek Suriname. Wanneer gaan die zogenaamde leiders en pseudoleiders in Suriname dat gaan begrijpen. Wat helpt het om steeds naar elkaar te wijzen. Ja die (bosland)creolen roven en stelen, ja wat doen we met zijn allen eraan dat deze mede Surinamers hun leven gaan beteren. Ik weet niet wat het probleem is van de politieke leiders of beter gezegd die pseudo leiders in Suriname. Dat Bouterse moorden heeft gepleegd ligt op het bordje van de rechter. Nu moet het land geregeerd worden, laten wij samen iets moois maken van het zo gezegend land die GOD, Bagwaan, Hanana Allah ons gegeven heeft. God zij met ons Suriname. Ik hoop dat ik met deze bijdrage enkelen ertoe heb kunnen zetten met het algemene Surinaamse belang bezig te zijn.


  Maak melding

 9. Ha ha kader is welkom en laat hem met rust. Wat bedoel je daarmee. Dat hij opzoek is naar mensen die beloven zijn onmogelijke waanideeen te realiseren ? Die hebben meestal een levensverwachting van circa 2 jaar. Of bedoel je deskundige adviseurs die hem vertellen dat hij onzin uitkraamt? Wel die vindt je alleen als ze zelfmoordneigingen hebben.

  Dus ja hoor, we zijn verstandig, we laten hem met rust, we blijven heel ver bij hem vandaan en reageren alleen maar via een anoniem forum. We zijn niet levensmoe.


  Maak melding

 10. beste Ruben,
  Laten wij beginnen met goede rolmodels voor de jongeren die de toekomst van morgen zijn.
  Zolang wij mensen meteen zeer dubieuze verleden de hoogste banen in het bekleden, net zolang zullen wij als land, bevolking achter de feiten aan hobbelen.Het gaat om Rolmodellen mi boi.


  Maak melding

 11. Wij;hier op de site moeten niet bang zijn,angst hebben om onderwerpen aan te kaarten.

  Het is ieder zijn recht én plicht om onrecht aan de kaak te stellen ! Waar ook op de wereld ! Niet een ieder heeft die mogelijkheid. En vooral als het gaat om ons Switie Sranang.

  Wij moeten ons niet uit het veld laten slaan! Niemand heeft het recht om mijn leven en úw leven te verpesten ! Wij moeten proberen het beste van het beste van dit leven te maken !En wie niet wil deugen,niet wil inzien,dat het leven een mooi gegeven is,moet maar eens beter gaan nadenken.
  Blijf je gedachten vormen over de onderwerpen. En schroom niet om die óók op de site te plaatsen.

  Tie dé tamara wé stré go moro fara !

  Groet,ram ram,goeda hafies (veel wijsheid)


  Maak melding

 12. Alleen maar ouden van dagen hebben het voor het zeggen in de politiek. Dezelfde mensen die hun mond vol hebben over verjonging zijn middels misleiding en intrige weer aan de macht, dezelfde mensen die in jaren tachtig land en volk naar de kloten hebben gebracht. Met dank aan alle aanhangers die bij het minste of geringste het pad der misdaad bewandelen, dankzij zij de nieuwe revowind.


  Maak melding

 13. Beste Lalbhadoer.
  De spijker op zijn kop.
  ze komen een keer er achter dat ze gigantisch misleid worden. in landen om ons heen en in Afrika oost europa en in de arabische landen zijn al wakker geworden in suriname slapen ze nog.


  Maak melding

 14. Beste Ruben,

  Indien het je directe familielid betreft of kennissen die vermoord is in de jaren 80 of door middel van een roofmoord om het leven is gebracht dan liggen de gevoelens echter anders.
  Begrijp je betoog helemaal daar niet van maar zolang het volk geen recht is aangedaan zal deze wond nog heel lang bloeden.
  Indien dit eindelijk afgerond is moet suriname met een schone lei beginnen.

  En inderdaad wie wil het land niet zien bloeien maar sinds haar onafhankelijkheid zie ik het land niet bloeien maar decadentie.
  Jaren heeft men Nederland beschuldigd van uitbuiting noem maar op, maar wie buit het land nu uit????? Daar hoor je niemand over.

  gr.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.