Bouterse: ingrijpen op ministeries niet ver meer

23

PARAMARIBO, 19 nov – Ingrijpen in het beleid op bepaalde ministeries is niet veraf meer. Volgens president Desiré Bouterse is er geen ontkomen aan. Er wordt et geïsoleerd gewerkt en noodzakelijke maatregelen blijven uit. Het ministerie van Ruimtelijke Ordening Grond & Bosbeheer, RGB, spant de kroon.

“Het is Leiden in last, maar de zaak is voor mij principieel”, zegt Bouterse. De distributie van grond loopt achter, terwijl anders beloofd was. Een commissie die orde moest helpen scheppen, wordt ook nog gedwarsboomd. Minister Simon Martosatiman ontkent. Er zou juist wel een goede samenwerking zijn met de commissie. Belangrijke data worden weggemoffeld of achtergehouden. Het wordt eerder vroeger dan later ingrijpen om zaken op spoor te krijgen.

Wat er precies gedaan zal worden om het tij te keren, is niet duidelijk. Volgens Bouterse zijn coalitiepartners meer geïnteresseerd in eng groepsbelang. Behalve RGB, zijn ook Onderwijs & Volksontwikkeling en Volksgezondheid daar goede voorbeelden van. Er wordt nauwelijks gelet op intellectuele bagage. Dat ministeries waar zijn partij NDP de scepter zwaait, geen commissie krijgen, is simpel te verklaren. Daar kan direct worden ingegrepen.

Bekijk ook:


23 REACTIES

 1. het woord minister had ooit de betekenis ‘dienaar’
  jij bent dus een dienaar van het volk!
  in Suriname echter is een minister ‘halfgod’en is diegene die hem daar gezet heeft de dienaar!!

  deze halfgoden moeten straks ‘op de vlucht’want Suriname heeft heden een Oppergod:)


  Maak melding

 2. deze oplichters allemaal opdonderen. men bouterse het stuit mij tegen de borst om al deze ellende aan te horen.het zijn een stelletje boeven.geen rekening houden wie ze zijn.maar ze de bak inslingeren,en geen voorkeur behandeling geven.ook niet in de gevangenis opsluiten die schurken,wie het ook zijn.ik schaam mij dood
  .ik woon al heel lang in nederland.maar kom elk jaar in sur,woon 46jaar hier,maar dit heb ik voor het eerst gehoord van deze BENDE


  Maak melding

 3. Natuurlijk dient er fervent te worden ingegrepen.

  In een tijd waar ondertwikkeling van Suriname boven aan de agenda staat kan er geen ruimte worden gelaten voor schurken.

  Wegjagen die handel. Gisteren liep ik een van die judassen nog tegen het lijf.

  Ja zelfs ook al zijn het NDP’ers dient er rigoureus te worden opgetreden.

  Als het aan mij ligt zou oneervoel ontslag van toepassing moeten zijn.


  Maak melding

 4. Bagage!

  “Er wordt nauwelijks gelet op intellectuele bagage”! Dat zegt een Sergeant Majoor Sport Instructeur met losse mond.

  Dat hijzelf zoveel grond en eigendom bezit heeft hij niet met zijn intellectuele bagage
  verdient. Waarmee weet ik niet, maar zeker niet met intelligentie.

  Italie concept: REGERING ZONDER POLITICI!Lost alle problemen in onze samenleving op.


  Maak melding

 5. Volgens Bouterse zijn coalitiepartners meer geïnteresseerd in eng groepsbelang. Behalve RGB, zijn ook Onderwijs & Volksontwikkeling en Volksgezondheid daar goede voorbeelden van. Er wordt nauwelijks gelet op intellectuele bagage. Hahahahahahahhaha. Alles wat determinist heeft voorzegd zal uitkomen. Wat deze arme verloren zielen niet kunnen of willen inzien is dat men geen aardse schatten moet verzamelen op deze aarde. En vooral geen gestolen schatten die land en volk toebehoren. Door leugens en misleiding is deze marionettenregering tot stand gekomen. Het feit dat twee volkverlakkers, het duo Lon en Som,zich hebben laten omkopen voor eigen belang, maar meer nog het feit dat men willens en wetens met onberechte mensenrechtenschenders een pact heeft gevormd, mededank ndp parasieten als django en co, goddelozen, die alle principes over boord gooien om hun duistere doelen, moet het niemand verbazen naar dit resultaat van deze regering. Rust, vrede en voorspoed liggen niet in het verschiet met al deze roofvogels van duistere pluimage alsook de vele wolven in schaapskleren. En het meest opmerkelijke is nog dat baas het toch moest weten en pas na een jaar de domme aanhangers komt uitleggen wat er aan de hand is. Hahahahahahahahahahaahhahahahaha. Die oliedomme aanhangers verdienen deze regering met leiders die mensenbloed hebben kleven aan hun handen. Die oliedomme stommelingen.


  Maak melding

 6. Dat de berovingen in Suriname zorgelijk zijn zal niemand ontkennen. Maar de vraag is, waarom rooft men zoveel? Is er reeds onderzoek daarnaar gedaan? Hebzucht is een duivel die zijn intrede gedaan heeft. Een ieder wil meer en meer en meer.
  De mensen in het parlement ontvangen dubbele salarissen en men vindt dat heel normaal. De rovers denken ‘als zij het kunnen, dan doen wij het ook’. Het is eigenlijk precies hetzelfde. Maar wij -ze noemen ons criminelen- moeten een andere manier vinden en zij doen het met grote jassen en dure dassen. En ze zeggen vaak dat in het belang van land en volk is. Er is geen verschil tussen parlementariër zijn en rover zijn.

  De één wordt wel door de politie opgespoord en de andere gaat lekker op reis. Niets functioneert goed in het land. De Rekenkamer controleert de uitgaven van het land niet. Suriname zal nooit vooruit komen. Men eigent zich de middelen van het land toe en klaagt dan, dat er geen vooruitgang te bespeuren is. Zo zijn er vele ambtenaren bij de overheid die zonder iets te doen, dubbelgeld krijgen.

  Op het ministerie van Buitenlandse Zaken krijgen diplomaten dubbelgeld. Niemand die er wat aan doet. Straks zijn er niet alleen berovingen, maar ook opstanden want het volk ‘pinaart’ en is op de hoogte van deze boevenstreken van het parlement, de regeringstoppers en andere politieke vrienden. Meneer Misiekaba, die moet zich bij de partij DOE aansluiten. Ze zijn integer en gaan de volgende verkiezing een goede beurt maken. Volk van Suriname, let op uw zaak. Heeft God ons land de rug toegekeerd?

  Nee, het volk heeft God de rug toegekeerd en duivelaanbidders gekozen als leiders. Ze zullen daarom het gevolg van hun oliedomme keuze zevenmaal erger ervaren als in jaren tachtig. En zal God helpen? Nee, het is de straf die ze verdienen voor het aannemen en geloven van leugengeesten. Zoals een tsunami zal de misdaad over de hoofden komen van deze domme moordenaaraanhangers en gevolg. Onrust, onvrede en armoede staan de oliedomme aanhangers te wachten. Op naar Zimbabwaanse wantoestanden. Hahahahahahaahahahahahahahahahahahahahaha, ze wilden niet luisteren, spotten met de waarheid, misdadigers als leiders was hun keuze. Dezelfde misdaden begaan door deze onberechte mensenrechtenschenders zullen ze zevenmaal erger meemaken, als gevolg van hun oliedomme keuze, leve misdadigers, dus leve de misdaad. Vraag maar na, aan de gevangen en arrestanten, welke politieke kleur ze hebben, PAARS


  Maak melding

 7. voor de verkiezingen heb je duidelijk gezegd,dat jij de ministeries zou terug brengen naar maximaal 9 negen stuks..

  hoe zit het daarmee.,,beloofd is beloofd…

  je zou het hele ambtenaren apparaat reduceren ,maar er gebeurt niks..

  hoe zit het met de 5000 nieuwe arbeids plaatsen die er geschapen zouden worden..

  waa blijven de geplande projecten..

  en vergiet niet,we wachten nog steeds op die lap-top die ook beloofd is..


  Maak melding

 8. de president heeft groot gelijk want morgen dan zal men weer kletsen terwijl anderen niet kunnen wachten om eerst te presteren en daarna op een eerlijke manier naar de president om te vragen naar wat hun toe komt .
  president mijn complimenten ga zo door en wie niet is staat is metteen naar huis sturen


  Maak melding

 9. Als het ministerie van ROGB wordt opgedoekt en ontmanteld en terug wordt gebracht bij NH, is dat al pure winst. Alleen bedrijven en gehandicapten mogen in aanmerking komen voor stuk perceel. De rest moet er zelf voor werken.

  De tijd van gratis is voorbij. Suriname kan zich deze luxe niet permitteren.


  Maak melding

 10. Marcel,
  de toenmalige coupplegers lijden allemaal aan geheugen verlies.Ook was beloofd dat wij zonder dievebijzer op balkon konden zitten.Dat we niet bang hoefden te zijn om oud te worden.Niemand zou van de honger omkomen.Om nog een paar beloften te noemen.

  Cobie.


  Maak melding

 11. Vreemd dat het verhaal van DDB juist op een heel belangrijk punt tegenstrijdig is met de verklaring die on DNA voorzitster recent gaf. Die kon melden dat het probleem juist samenhing met de recente instroom van volstrekt onkundige NDP leden op de ministeries.


  Maak melding

 12. Ondertussen!

  Ondertussen verstrijken de dagen en de nachten waarmee we zitten opgescheept met deze regeerders. Hoe kan een president die zichzelf zoveel bezittingen oneerlijk heeft toegeeigend een eind maken aan het gerommel bij ROGB?
  En die meedenkers die hem geloven en hopen dat hij hier een eind aan maakt zijn nog zieliger dan ze denken.

  Italie concept: REGERING ZONDER POLITICI! lOST ALLE ETNISCHE PROBLEMEN IN DE SAMENLEVING OP.


  Maak melding

 13. De jaren tachtig komen voorzeker terug, maar zevenmaal erger, na de val van deze marionettenregering verwordt het een theocratie met de duivel als hoofd. Kondre klarie, ook in het binnenland verwordt het als in vele afrikaanse landen. Recht en wet worden bespot en vertrapt, de kleine man, maar meer nog alle oliedomme aanhangers zullen hun leider pas dan leren kennen, wanneer het masker van deze regering komt te vallen. Er is geen samenwerking in werkelijkheid meer nodig, met lon en salam. Er komt een aanslag op een der omgekochte verrader, een avondklok, opnieuw een militaire dictatuur, zevenmaal erger. Ze verdienen deze onderdrukkers, al degenen die geloven en hebben gekozen voor onberechte mensenrechtenschenders zullen opnieuw de jaren tachtig ervaren, heftiger, erger. Niemand zal helpen, ook Ned. niet, ook surineds niet. Zie de beelden van onderdrukking en armoede door het leger olv van de tirans, zie het slagveld, zie afrika, want suriname verwordt suribabwe. Het is de schuld van allen die geloofden in leugens en verhalen van warlords, onberechte moordenaars. De ndp parasieten lachen in hun vuistje, zoals de kanharige baardaap, de advocaat van de duivel.Zijn dochter is nu de ambassadeur van india De aanhangers, die volgen het voorbeeld van hun leiders en gaan voor de misdaad. Wat een land wat een volk wat een leiders..de leugen en misdaad is de macht gegeven te heersen over dit land, De vreselijke gevolgen blijven niet uit. Let maar maar op wat komen gaat, nog voor einde van dit jaar, als de coalitiepartners zo doorgaan met elkaars belangen veilig te stellen.


  Maak melding

 14. Was het dan geen eigenbelang toen Bouterse met terzijde schuiven van alle bezwaren tegen zijn persoon er toch voor gekozen heeft om President te worden van Suriname?

  Was het geen eigenbelang dat hij er toch voor gekozen heeft om met Somo en Brunsie samen te werken, terwijl hij van tevoren beweerd had dat hij ‘nooit niet’ met hen zou samenwerken?

  Had Bouterse gedacht dat Brunsie en Somo, het belang van het land of het belang van Bouterse voor ogen hadden toen zij besloten om samen met hem te werken. Hij die hen eens naar het leven had gestaan?
  Een imbeciel had van tevoren kunnen weten dat het bij hen allemaal op de eerste plaats om hun eigen belang ging en nergens anders over.
  Waarom is Bouterse er nu pas achter gekomen? Je kan alles van hem zeggen maar hij is geen imbeciel.


  Maak melding

 15. Bouterse wil ingrijpen op de ministeries !? Heeft hij betere,geschiktere,capabele kandidaten voor die pekken ? Zo niet ! Dan is het gewoon weg; weer broekoe,poer broekoe. Zoals zij in het Surinaams zeggen.

  Zet op deze wijze géén zooden aan de dijk !

  Groet,ram ram,goeda hafies,(Veel wijsheid !)


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.