Neven Surinaamse president, ex-president vast

22

PARAMARIBO, 18 nov – De politie heeft een neef van president Desiré Bouterse aangehouden. De man, KB, wordt verdacht van onder meer illegaal wapenbezit. Ook een neefje van ex-president Ronald Venetiaan is aangehouden om illegaal wapenbezit. KB’s arrestatie volgt op een justitieel onderzoek naar de de gewelddadige door van een burger te Maripaston.

De gouddelver is doodgeschoten op het terrein waar goud gewonnen wordt. Het incident leidde tot ernstige onlusten, waarbij gewonden vielen en winkels werden geplunderd. Volgens de Ware Tijd heeft de politie vastgesteld dat KB waarschijnlijk de opdracht gaf tot schieten. Het fatale schot kwam uit het vuurwapen van een particuliere bewaker. Intussen is de rust teruggekeerd in het mijngebied. Er zijn betere afspraken tussen de verschillende groepen gouddelvers.

BC, een neefje van ex-president Ronald Venetiaan is ook aangehouden wegens illegaal wapenbezit. BC, zoon van John Ceder, de voormalige chef van veiligheidsdienst CIVD, wordt ook verdacht van oplichting. De man gaf zich onterecht uit als ondernemer en autohandelaar. Hij heeft tenminste één persoon opgelicht, die een aanklacht indiende. “Vermoedt wordt dat de verdachte meerdere slachtoffers heeft gemaakt”, zegt politiewoordvoerder Maritha Ritfeld-Asontoe.

Bekijk ook:


22 REACTIES

 1. Dit is pas nieuws! En dit toont volgens mij aan dat al die doemdenkers het bij het verkeerde eind hadden, toen deze regering aantrad. Niemand wordt ontzien.


  Maak melding

 2. Conclusie!

  1.Familieleden worden grif geaccommodeerd.
  2.It’s all-in de Family, zit in het DNA
  3.Schijn-aanhouding, cover up voor de echte schuldige.

  U mag kiezen.

  Volgens mijn neefjes te Maripaston was het iemand anders. Ze hebben me net gepinged.

  Weet wat U kiest!


  Maak melding

 3. Neef,ga jij voor een paar jaar zitten in Santo!!
  ik zorg ervoor dat jij vervroegd vrijkomt,en dan heb jij een prachtige woning en een vette rekening op de bank!!

  zomaar een fantasie voor een Bollywoodfilm gefinancieerd door Zimbabwe…

  Determinist vul aan!!!!


  Maak melding

 4. Het is Wild in het Westen!

  Binnenkort hebben alle volwassen Surinamers een wapen in hun bezit. Amerikaanse toestanden waarbij wapens op de markt worden verkocht zijn niet ver meer.
  En dan is het wachten op een gek die zijn wapen leegschiet op een onschuldige menigte.

  Verval van een land waar voorheen alleen politie en militairen een wapen droegen.
  Vergeet die paar jagers met hun jachtgeweer.
  Hoe het vandaag met het wapenbezit gesteld is, is nog maar een vraag die gesteld moet worden aan de huidige en de ex president van ons mooie land.


  Maak melding

 5. deze vorm van berichtgeving zet suriname en surinamers in een onnodig ongemakkelijke positie. hiermee wordt het imago gewekt dat ook de surinaamse kopstukken hun familie niet in het gareel kunnen houden. het lijkt niet logisch dat omdat je president of expresident ben je dat moet kunnen. ddb heeft al moeite met zijn eigen zoon, heeft hem een positie gegeven waardoor hij nu LEGAAL een heleboel wapens bezit en boven de wet stoute dingen kan doen. ik dwaal af, de dingen die beide familieleden hebben gedaan staan los van het presidentschap


  Maak melding

 6. “BC, zoon van John Ceder, de voormalige chef van veiligheidsdienst CIVD”

  JC is dat niet die illegale front wapenhandelaar, die mocht aanblijven omdat hij een neefje van vene is.

  Nu snap ik het verhal van KB niet, is hij aangehouden vanwege illegaal wapenbezit, of omdat hij opdracht heeft gegeven aan een particuliere bewaker om te schieten.

  Het eerste snap ik, als je geen vergunning hebt mag je geen wapen dragen, dus wordt je gearresteerd. Het tweede geval is dubieus en is in het artikel toegevoegd voor sensatie, tenzij hij ook daarvoor gearresteerd is.


  Maak melding

 7. Wat een leiders, wat een volk, wat een land. Het verwordt van kwaad tot erger met onberechte wetverachters aan de macht. Die dankzij hun misdaden aanbeden en gekozen zijn als leiders. Wat een dom deel van het volk dat stemde voor gratis ete, drinke en dwerghuisje.


  Maak melding

 8. Sranan stijl, zodra je verwant ben of hetzelfde achternaam heb als bekende Surinamers denk men je mag doen wat je wil,het mag geen bananenrepubliek zijn
  Een halt toeroepen


  Maak melding

 9. Ik vraag mij af wat deze twee zaken met elkaar te maken hebben om ze als één bericht naar buiten te brengen, wie het weet mag het mij uitleggen want ik ben leergierig en nooit te oud om te leren.


  Maak melding

 10. @ wikkiLeaks

  Je haalt mij de woorden uit de mond. Door ook het neefje van Vene erbij te halen wordt de aandacht van het neefje van Bouta afgeleid. En dat terwijl die van Bouta om moord gaat.
  It’s all in the Bouta family.


  Maak melding

 11. Als we ver genoeg teruggaan in de tijd zal blijken dat ze ook familie van president Obama zijn. Waarom moet er vermeld worden van wie deze criminelen (of verdachten) familie zijn? Ik zou het bericht nog kunnen begrijpen als het zonen waren van de twee presidenten.


  Maak melding

 12. Hahahahahahaha
  Dit is pas het begin van het begin.Het wordt heel erg spannend.Gratis bioscoop in de huiskamer.Hoef de straat niet op te gaan en ook niet bang om beroofd te worden. We zijn benieuwdddddddddd.Ai baja, sranang kondre switie wan fasie jere.

  Danitia


  Maak melding

 13. Het moet niemand verwonderen als hij wordt vrijgesproken door gebrek aan bewijs zoals de zaak Vieira. Gewoon een telefoontje aan de rechter, eeh kil if joe lobi libie nanga famirie, dan zorgoe dat bewijs noh de. Back to the eigthies, met onberechte moordenaars aan de macht wordt het als in vele afrikaanse landen, waar moord en doodslag dagelijks de kop halen. Zambabwaan vermoordt vrouw en eet haar op.


  Maak melding

 14. #15. Boem

  Eéh Boem,
  No werie mie ede yeré.
  Tuurlijk heb ik familie in Maripaston, wat denk je wel.
  Ook op Atjonie en Dan Ta Bai (ken je niet hé).

  Dus no werie mie ede, anders ping ik effe oom Brunsie, en dan ken je gelijk kennis maken met de marron-connection.

  One twist off the finger and your done.
  Dus…tjoep khere bita….


  Maak melding

 15. DDB maakt een verkeizing belofte waar:

  Niemand wordt ontzien……

  … iedereen loopt kans vermoord of verkracht te worden en iedereen wordt via de belastingen, de uitgifte van consessies aan matie, etc beroofd van het geld en bezit dat het gehele volk behoort.


  Maak melding

 16. Zei de beroepsleugenares op nr 19 die Saamaka, Matawai, Okanisi allemaal door elkaar haalt en ons zelfs wil doen geloven dat vakantieoorden en aanmeerpunten woongebieden zijn. Daarom heb ik deze bounty uit Ptata direct vanaf het begin gezegd: JE LIEGT!

  Dus tjoep redi musu of wel:

  tik,tik,tik…


  Maak melding

 17. #21. Ka-Boem, alias inspector gadget.

  Deze had ik even gemist.
  Maar… wat ben jij oerdom zeg, je hebt ontmaskerd wie, watte????

  whahahahahahahaha….en nu op z’n suri’s woeiiiiiiiii…..

  Mooi begin van deze werkweek, een dag niet gelachen, is een dag geen wkn.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.