Kwakoe Festival zoekt particuliere organisator

5

Het Amsterdamse Stadsdeel Zuidoost is op zoek naar een particuliere organisator die het Kwakoefestival (officieel Zomerfestival) nieuw leven in kan blazen. Aspirant-organisatoren kunnen zich voor 1 december melden bij het stadsdeel. Daarmee doet het stadsdeelbestuur een stap terug. Het stadsdeelbestuur bemoeide zich dit jaar nadrukkelijk met de opzet van het festival en wilde dusdanig professionaliseren, dat de begroting niet rond te krijgen viel. Dit leidde tot een conflict tussen het dagelijks bestuur van het stadsdeel en de fractie van de PvdA.

Het Zomerfestival vindt volgend jaar gedurende vijf weekeinden plaats op de Grote Weide in het Bijlmerpark. Uitgangspunt voor 2012 is ook dat het voetbal zal plaatsvinden op het direct aangrenzende Bijlmersportpark. Dit mede om op het festivalterrein ruimte te winnen en de bezoekersdruk tussen en rondom de kramen en podia te verlichten in het belang van de veiligheid en de overzichtelijkheid.

Rond 1 februari volgend jaar zal een nieuwe organisator worden gekozen.

Bekijk ook:


5 REACTIES

 1. 5 weekeinden!/!?

  weet je wat Wilders en terecht zou roepen:

  ….DOE NORMAAL MAN…..

  waarom niet een model a la Milan in den-haag!

  vrijdag zaterdag en zondag en dan exit!

  heeft zuid-oost een zomerlang verder niks te doen,zijn wij daar de Roma’s van Suriname,wachten tot het weer weekend is..

  er is een wet in de maak waarbij de organisator zelf moet dokken voor de veiligheid,..maak je gebruik van openbare diensten (politie) dan ga je betalen mi boi…en weet jij hoe vaak deze jongens moeten uitrukken wanneer wij aan het feesten zijn???

  heeft Kwakoe genoeg SRD???

  de Suri Chinees heeft inmiddels een China Town,..Den Haag heeft…juist ja..EN NU JIJ

  ……YES WE CAN…….


  Maak melding

 2. Helemaal eens pasew!
  Wa nt het kost alleen maar geld en de kraamhouders die moeten zien te overleven als ze het weer niet mee hebben.
  Ik merk wel dat iedre kwakoe, het terrein onder water staat.
  Ik ben benieuwd.


  Maak melding

 3. Pasew ziet het goed!

  Waarom 5 weken? Als de begroting nooit klopt moet je dan niet gaan kijken naar verkleining? Een weekend Kwakoe is meer dan genoeg en beter uitvoerbaar en geeft minder last in de omgeving.

  Je kunt een voorstel doen om een weekend Kwakoe in Amsterdam te houden met een bepaalde organisator, een weekend Kwakoe in den Haag met een andere organisator en een weekend Kwakoe in Rotterdam of Eindhoven, steeds met ander organisatoren.

  Ik doe het in Rotterdam wel!


  Maak melding

 4. Wij kunnen niet eens een Kwakoefestival in elkaar timmeren, maar zitten bol van kritiek op het gebeuren in Suriname.

  Surinamers zijn net als onderwijzers, “een leven lang uitleggen hoe of het moet, maar het daadwerkelijk doen, daar hebben wij wel 80 broertjes dood aan”.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.