Davids niet meer welkom als stagiar bij Ajax

15

Edgar Davids, lid van de Raad van Commissarissen van Ajax en oud-international bij Oranje, is niet langer welkom als stagiair op het trainingscomplex van Ajax, De Toekomst. Wim Jonk, hoofd opleidingen bij de club, heeft dit in een e-mail aan Davids laten weten.

Waarschijnlijk heeft Jonk Davids deze e-mail gestuurd omdat Davids het brein zou zijn achter de aanstelling van Louis van Gaal als algemeen directeur bij de Amsterdammers, zo meldt Voetbal International.

‘De rol van Edgar is discutabel’, aldus Cruijff in een eerder gesprek met de NOS. ‘Er wordt gezegd dat hij contact zocht met Van Gaal, maar Davids loopt wel stage bij jongens als Dennis Bergkamp en Wim Jonk. Als hij wat zou willen veranderen, dan ga je met hen praten. Hij loopt stage in dit systeem, maar wil een ander systeem. Dat is beneden alle peil.’

Edgar Davids (Paramaribo, 13 maart 1973) zit momenteel in Londen voor een andere stage bij het Chelsea van manager André Villas-Boas.

Bekijk ook:


15 REACTIES

 1. Davids je bent een ezel.Te witmang e fetie no boemoei!Wees de lachende derde!Dan weet je het voor de volgende keer.Als er een volgende keer komt tenminste.


  Maak melding

 2. david vertrek uit deze bende.jullie weten dat je nooit never nooit gaeccepteerd gaat worden .ik erger mij rot als je al deze dingen hoort.zoek iets anders.


  Maak melding

 3. Wonder!

  Het wonder is geschiedt! In Nederland in opstand komen tegen plannen van Cruyff was tot voor kort onmogelijk.
  Het wonder dat Ajax weer tot een TOPclub zal maken in plaats van een TOBclub.

  Edgar heeft met deze stap bewezen dat er meer Goden zijn die verstand hebben van voetbal en niet alleen meneer J.C zoals de Nederlandse natie denkt.

  De periode Cruyff wordt hiermee bij Ajax afgesloten. Je kunt niet steeds op je oude schoenen blijven voetballen.
  Wim Jonk is bang voor zijn eigen positie binnen de club als van Gaal aantreedt. Het is ondenkbaar dat Davids onder van Gaal de jeugdtraining van Ajax gaat assisteren. Want zoals nu blijkt is Edgar net een Surinaamse politicus: hier eten en daar poepen!


  Maak melding

 4. Selfkicker pursang!
  Dat Johan Cruijff een egotripper van het zuiverste water is zal menigeen inmiddels door hebben. Een soort zelf gecreëerde “god” die koste wat kost in stand moet worden gehouden. Zelfs top media personen trappen erin of doen al jaren mee aan deze wanvertoning.Schandelijke vertoning voor de sport op z’n zachts gezegd tijdens dergelijke interviews, in dit geval o.a. van m.n. Pauw en Witteman gisteravond op de Nederlandse televisie. Men durft anno 2011 degene – in dit geval Cruijff – niet op zijn fouten en waanzinnigheden te wijzen, terwijl hij deze zelf ten toon spreidt. Beledigingen, bewuste verkeerde opvattingen, het monddood maken/ negeren van op de koop toe zeer gekwalificeerde personen op hun terrein, worden als zoete koek geaccepteerd. Een aanzienlijk deel van de Nederlandse media zet zichzelf bewust te kijk. Cruijff liet zich gisteravond tijdens het interview bij “Pauw en Witteman” ontvallen door te stellen dat een Amerikaans onderzoek heeft uitgewezen dat een bepaalde helft van de hersenen van topsporters – in dit geval topvoetballers – beter ontwikkeld zou zijn dan de andere helft. Dus het impliceert dat een persoon met een didactische achtergrond als Louis Van Gaal zou om die reden minder op topniveau functioneren dan een persoon die een grotere voetbalcarrière achter de rug zou hebben. Je reinste flauwekul. Cruijff zet door zo’n stommiteit te verkondigen iedere sporter, in deze in het bijzonder de honderden miljoenen voetballers te kijk over de gehele wereld. Bij een juiste interpretatie zou in het bijzonder Louis Van Gaal “de persoon bij uitstek” moeten zijn voor de functie van Algemeen Directeur bij Ajax. Ook volgens de interpretatie van de theorie van de twee hersen-helften van Johan Cruijff, zou Van Gaal dan de beste keuze moeten zijn. Dat Edgard Davids de keuze van Louis Van Gaal heeft helpen bewerkstelligen, mag Ajax en de gehele voetbal-wereld hem daarvoor erg dankbaar zijn. Cruijff moet beseffen dat hij niet alleen op deze wereld is. Davids moet zich totaal niets van aantrekken. Het is ook nimmer bewezen dat de beste voetballers ook de beste trainers zijn. Zie bijvoorbeeld een in de wereld grotere erkende voetballer Maradonna tijdens de laatste Wereld Kampioenschappen Voetbal onlangs in Zuid-Afrika, als voorbeeld genomen. Enkele wereld topvoetballers brekn door als trainer op het hoogste niveau. Daar is Cruijff wel sowieso een van geweest, alhoewel met de kanttekening dat hij nooit Nederland heeft mogen leiden tijdens een EK of WK. Zoals Johan Cruijff het woord evolutie – ontwikkeling van het leven op aarde – zelf in de mond nam, zal ik zeggen dat de keuze van Edgard Davids om Louis Van Gaal naar voren te schuiven, daarmee te maken heeft. Edgard Davids mag zeer trots zijn met deze doorbraak. Hierdoor levert Davids op zeer integere wijze een bijdrage aan het voetbal in het algemeen en aan voetbal binnen Nederland in het bijzonder, m.n. Ajax. Ja-knikkers, meelopers en profiteurs zijn er in niet te tellen grote hoeveelheid. Gelukkig is er nog een Edgard Davids die dergelijke verderfelijke ontwikkelingen een halt durft toeroepen. Proficiat. Cruijff mag blij zijn dat er op z’n minst een persoon is die hem de weg wijst en niet in de maling neemt, dus knollen voor citroenen verkoopt. Deze ene persoon heet Edgard Davids.


  Maak melding

 5. Waarom bestaat de RVC van ajax als slechts 1 man het voor het zeggen heeft en de rest uit jaknikkers moet bestaan? J.C heeft het waarschijnlijk thuis niet voor het zeggen en probeert nog een beetje man te zijn bij Ajax. Met zijn arrogante smoel loopt ie jan en alleman die hem niet naar de pijp dansen zwart te mAken. Ik heb nieuws voor je J.C…..Onze Edje is al zwart.


  Maak melding

 6. Dit is om te lachen. Davids heeft in zijn eigen voet geschoten !!! Wat één gedoe allemaal bij AJAX.Ego tripppers zijn het bij elkaar.

  Groet,ram ram,goeda hafies,(Veel wijsheid!)


  Maak melding

 7. Reageerders moeten beter luisteren naar wat gezegd is. Een lid van de R.V.B. zegt dat Johan overal van op de hoogte is en een ander lid moet schoorvoetend toegeven dat hij niet op de hoogte is gebracht. Als er gekozen is voor een bepaald beleid dan moet de R.v.B. na aper 5 maanden niet opeens (met een vreemde handelswijze) een andere weg willen bewandelen. Nederland heeft geen clubs die toppers kunnen kopen, dus moet het vanuit eigen opleiding komen. Lijkt me logisch toch. Dat heeft natuurlijk een aanloopperiode nodig en dan kom je niet opeens met die balkonschreeuwer uit Munchen aan. De Raad v. B. zegt direct een directeur nodig te hebben en van Gaal komt pas in juli omdat hij zijn geld uit Munchen graag nog wil ontvangen. Zo groot is ijn Ajax-hart dat hij niet direct komt (want er was haast mee)maar pas na het eind van het gratis vekregen geld. En Davids speelt een raar spel hierin dat tegen een Judasrol aanhinkt. Had beter voetballend kunnen rondlopen dan in een R.v.B. te gaan zitten. Is die jongen helemaal niiet voor opgeleid. Overigens geldt inderdaad, uit verschillende onderzoeken, dat als je iets heel vaak oefent, je daar goed of uitstekend in word. De hersencellen spitsen zich hierop toe. De andere consequentie is inderdaad dat de andere hersencellen zich minder profileren. Als je de onderzoeken leest is dat ook wel enigszins logisch. Dus van Gaal (oud onderwijzer) is breed georienteerd en blinkt alleen in geslepenheid uit door een keer kampioen te worden met aankopen van spelers zoals bij AZ. Bij Ajax gefaald, bij Munchen gefaald. Dus of Ajax, per definitie, iets verder komt met de komst van v. Gaal betwijfel ik te zeerste. Maar goed ook ik sta slechts aan de zijlijn dit alles gade te slaan.


  Maak melding

 8. ik vraag me af welke hersen helf van jc niet ontwikkeld is,of is het de helf die val angst heeft en delen door twee wat niemand begrijb,weet u hij kan een voorbeeld nemen beckenbauer dat is iemand die beide de helf van zijn hersen gebruik.


  Maak melding

 9. Hr. Richard. Ik ben het helemaal eens met U. vanGaal moet wegblijven uit de Arena.

  Hr. T.R. Sleur.
  Davids is een zeer goede voetballer, doch Cruijff is in de top vijf opgenomen als de beste voetballer van de wereld en Davids…………dus NIET. Laat Cruijff het proberen en als hij faalt blijft hij nog steeds de beste van de wereld…!!! voor

  Indio Moreno


  Maak melding

 10. Cruijf heeft een grote bek,maar heeft zelf nooit een hoofdprijs met het Ned.elftal gewonnen.Grote voetballers moeten op z’n minst één grote prijs in hun vitrine kast hebben staan b.v europees kampioen,wereldkampioen.Cruijf heeft dit niet integenstelling tot een Pélé,Platini,Maradonna,Beckenbauer.Mek Cruijf go boel!


  Maak melding

 11. Dag Johan!

  In mijn vorig schrijven hierboven heb ik het vertrek van JC bij Ajax aangekondigt. Johan de verlosser denkt zelf dat hij GOD is en met hem driekwart van Nederland.

  Als Pele, Maradona, DiStefano, August Plein (RIP) of Messi geen Goden zijn waarom is Cruijff het dan wel? De meeste Nederlanders maken JC (niet Jezus Christus) tot hun GOD en dat misbruikt Johan maar al te graag.

  Edgar Davids heeft net als Frank Rijkaard indertijd, lak aan JC als GOD. Altijd alles beter weten kan schadelijk zijn voor een deel van je hersenen. Je gaat zelf in je eigen leugens geloven en dan volgt Alsheimer.

  Cruijff heeft zijn rol nu voorgoed verspeeld door zijn racistische uitspraken in de RVC.
  Alle mensen die nu nog achter hem staan, man of vrouw, moeten goed nadenken over hun eigen ik. Elk nadeel heb z’n voordeel!
  Dag Johan!


  Maak melding

 12. Als Cruijf zijn beide hersenhelften gebruikt waarom is hij nooit trainer van het nederlands efltal geworden en Nederland wereldkampioen gemaakt?????
  Bang dat hij op zijn bek gaat vanwege zijn ongenuanceerde uitleg over voetbal.

  Hij was wel meer een teamspeler maar niet een individuele speler met hoogstaande kwaliteiten a la Maradonna, Pele, Ronaldo enzzz.


  Maak melding

 13. Aangezien ik op vakantie wilde naar Suriname heb ik een paar weken deze site gelezen.
  Van de vakantie heb ik snel afgezien n.a.v. wat ik hier allemaal lees.
  Een vraag houdt mij wel bezig namelijk waarom schrijven jullie steeds over “ollanders” Wij zijn nederlanders maar als je het ouderwetse woord Hollander wilt gebruiken is het met een H ervoor.
  Is hier een speciale reden voor???
  Met groet Sjaan


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.