Surinaams ministerie doel ruzie coalitiepartners

13

PARAMARIBO, 17 nov – Het ministerie van Ruimtelijke Ordening Grond & Bosbeheer is het middelpunt van een fikse ruzie tussen de NDP en de KTPI. De twee partners binnen de Mega Combinatie kunnen het niet eens worden over de in te zetten koers. Ook machtsposities binnen het ministerie staan onder de druk.

Volgens de Ware Tijd eist de NDP de tweede hoogste post op. Ook moet een commissie vooral de uitgifte van grond bespoedigen. President Desiré Bouterse is alles behalve tevreden over het tempo. De commissie is er al, maar kan nauwelijks uit de voeten komen. Dat komt door weerstand van minister Simon Martosatiman, die door de KTPI is aangesteld. “Ik heb ook van deze klachten gehoord. Maar ik zou me op glad ijs begeven als ik reageer”, zegt KTPI-leider Willy Soemita.

Over geruchten dat hij de tweede post zou ambiëren, zegt Suriname’s oudste actieve politicus: “Ik belangstelling? Op mijn leeftijd? Ik wil rust.” Volgens Martosatiman is er geen vuiltje aan de lucht. De commissie zou alle ruimte krijgen zijn werk te doen. Toch kreeg hij de wind voren in het parlement. Vooral vanuit de NDP is het grondbeleid onder vuur genomen. Martosatimin verwacht een vlottere dienstverlening met wat personele en technologische aanpassingen.

Bekijk ook:


13 REACTIES

 1. “Martosatimin verwacht een vlottere dienstverlening met wat personele en technologische aanpassingen”.

  Heer minister’

  U hebt hoger opleiding genoten. Dus ben je in staat om problemen analytisch en wetenschappelijk te benaderen. In een niet politieke omgeving zou het werken. Politiek opzicht is ook een wetenschap. Indien uw concept wordt uitgvoerd waarin politiek primair is dan zal het concept geen lang leven zijn beschoren.
  Conclusie : Zolang men niet in staat is om de politiek ondergeschikt te stellen aan de wetenschap zal men niet in staat zijn het land naar een hoger niveau te tillen.

  Huidig gangbare slogan : Ik eerst dan de rest.
  Voor verandering vatbaar : Eerst de rest dan ik (als er nog iets rest ; dit getuigt van Vaderlandsliefde)

  Ik heb gesproken,


  Maak melding

 2. Heel anders zou de situatie zijn geweest, als jongeren de macht in handen was gegeven. Ndp en co hebben de vele jeugdigen misleidt met kleine bouva, die er alleen op vooruit is gegaan. Kijken we ook nog hoe deze regering tot stand is gekomen, dan is er helemaal geen sprake van verjonging. De zgn. nieuwe wind die ze ons voor ogen hielden, maar oud geworden moordenaars,rovers,drugsbonzen en omgekochte oude verraders. Alle domme aanhangers verdienen deze leugenaars, die zichzelfs flink aan het verrijken zijn, onredelijke zware lasten op het volk zullen leggen, met de toekomstige megaschulden. Wacht maar af, er komt geen rust,vrede en voorspoed, maar onrust, onvrede en armoede. Kijk maar hoe deze leiders presje, robinhood en judas met elkaar overhoop zitten. Alleen maar strijd om macht, geld, en de rijk geworden parasieten die deze regering hebben helpen vormen, lachen zich een vuistje in de hand, die wolven in schapenvacht. Wee wee wee de oliedomme aanhangers.


  Maak melding

 3. Dan maar ruzie, maar deze President zal niet toestaan zoals slappe Vene dat deed met zijn emmers die nooit volliepen dat er grondroof plaatsvind in Suriname.

  NDP moet deze ministerie toeeigenen en KTPI maar een andere post geven.


  Maak melding

 4. Een circus LIJDER blijft een circus LIJDER.
  Een komiek blijft een komiek.
  Een poppenkast blijft een poppenkast.
  Bouterse moet de samenleving eens vragen of zei tevreden zijn met zijn criminele wanbeleid ??


  Maak melding

 5. Ondertussen is het goed vissen in troebele wateren voor de maffia en co. Jamaicaanse maffia in Suriname. Verkiezing NDP-subafdeling Kwatta ontaard in chaos. Met onberechte moordenaars en drugsbonzen verwordt het als Zimbabwe. Aangetrokken door leiders die dankzij misdaden en mensenrechtenschendeingen aan hun naaste beloond zijn geworden door al degenen die stemden voor deze duivels, wees onze herder. Geef ons ete,drinke en voorspoed. Ze stemden willens en wetens. Natuurlijk blijft het niet bij de guyanese Khan en co, maar nu Jamaicanen en in de toekomst Ghanezen, Nigerianen en last but not least Zimbabwanen.


  Maak melding

 6. Wie zou Willy Soemita een handje willen helpen naar……verweggie-sthan ??? Deze gasten houden Suriname op !!! Hebben Suriname in de wurggreep !

  Groet,ram ram,goeda hafies (veel wijsheid)


  Maak melding

 7. Grote anarchie en chaos op komst, de domme aanhangers verdienen deze politieke soap der moordenaars,drugsbonzen,rovers,verraders en ander geboefte die ze als leiders vereren.


  Maak melding

 8. KTPI en de NDP kunnen het niet eens worden over de in te zetten koers.
  De NDP wil dat die javaan meer dogla’s aan grond helpt. Gelijk hebben ze. Hierop zegt Martosatimin dat hij een vlottere dienstverlening verwacht met wat personele en technologische aanpassingen. Vertaling: er worden meer dogla’s aangenomen en iedereen krijgt een laptop.

  De goslar wil ook grond.


  Maak melding

 9. Eey #7,…

  het saramaccastraat incident,Maripaston,Papatam,Sunnypoint etc.,
  dat bedoelt hij # 5 de Determinist!!!

  Suriname #Stenaf stevent af naar toestanden ons beter bekend van TV beelden van andere landen!
  vwb KTPI,..een krakatau is in de maak!


  Maak melding

 10. Langabere!

  Vanaf het aantreden van deze regering is er trammelant op dit ministerie. Er zijn zoveel duistere zaken die geheel de politieke top kunnen schaden inclusief meneer Bouterse en meneer Brunswijk, dat reparatie onmogelijk maakt.

  Voor het aantreden van deze regering was het al soep zonder ballen met het grondbeleid dat maakt dat allang overleden politici, nu nog kunnen worden geconfronteeerd met teruggave van oneerlijk verkregen gronden. Ja, in hun graf!

  Deze langabere story is een toko-toko put dat aan alle kanten stinkt. Boeven die zichzelf en anderen beschermen. De enige manier om dit op te lossen is het Italie-voorbeeld: een regering van niet politici!


  Maak melding

 11. @12 Musk goed gezien.”een regering van niet politici”

  Eén regering waarin Integere mensen zitting nemen.En opgevoed zijn met Waarde en Normen. En deze óók na leven !

  Groet,ram ram, goeda hafies,(veel wijsheid)


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.