Bouterse prominent in Nederlands Suriname-debat

24

PARAMARIBO, 16 nov – President Desiré Bouterse heeft het Suriname-debat in de Tweede Kamer danig beheerst. Sommigen in het Nederlandse parlement geloven zelfs dat Suriname afglijdt naar het niveau van een bananenrepubliek. Volgens een verslag van de Ware Tijd is zelfs voorgesteld de Nederlandse ambassadeur terug te roepen uit Paramaribo.

Ook de ontwikkelingshulp moet meteen worden stopgezet. Drugs- en wapenhandel en het lidmaatschap van de Islamitische OIC zijn nog de meest sprekende redenen. Dit stelt althans Louis Bontes van de PVV. De partijgenoot van Geert Wilders ziet Suriname meer dan ooit als doorvoerland. Kan niet anders, want Bouterse voert nu de scepter. De innige banden met Hugo Chávez van Venezuela zijn nog een reden tot zorg. D’66 fractieleider Alexander Pechtold is ook bezorgd.

Onder meer het intimideren van rechters in het proces rond de Decembermoorden is daar reden toe. Het Nederlandse vonnis van elf jaar gevangenisstraf voor Bouterse mag niet vergeten worden. Volgens de Nederlandse minister van Buitenlandse Zaken, Uri Rosenthal, blijven de relaties “zakelijk.” Het wordt voortaan “van samenleving tot samenleving.” Suriname’s minister van Buitenlandse Zaken, Winston Lackin, zei eerder dat zijn regering geen boodschap heeft aan het debat.

Bekijk ook:


24 REACTIES

 1. Van dit hele artikel vind ik alleen het laatste belangrijk.

  “Suriname’s minister van Buitenlandse Zaken, Winston Lackin, zei eerder dat zijn regering geen boodschap heeft aan het debat.”

  MAW ze bekijken het daar in de Nederlandse Politiek, in Suriname houden we ons allang niet meer met jullie bezig.

  Iem sabie.

  trouwens voor de PVV is blijkbaar alleen landen waar het arisch ras oververtegenwoordigd is, goed. Alle andere landen zijn het slechtse.Vraag het maar aan henk molenaar de waterkant pvv’er.


  Maak melding

 2. Prominent!

  Als je de kop boven het stuk leest dan denk je dat Bouterse aanwezig was in de Tweede Kamer en het debat domineerde. Wat erg!

  Het op deze manier debateren over een land waar heel veel mensen met de Nederlandse Nationaliteit zijn geboren pas m.i niet.
  Je praat over iemand die zich niet kan verdedigen ter plekke en maakt haatgevoelens los richting Suri´s in Nederland.
  Diplomatie is een gave en dat missen we in de Surinaamse DNA, maar helaas ook in de Tweede Kamer.

  Nederland kan zich nooit harder opstellen ten opzichte van Suriname want wij zijn aan elkaar verbonden als een Siamese tweeling.
  Veel bombarie, maar weinig daad!


  Maak melding

 3. In een land waar veroordeelden pres.en min zijn en een man in een rode jas rondloopt en een veroordeelde 2e vice voorzitter in het hoogste college van staat is,is al een bananen republiek.Of een ons belang op de hoek.

  Cobie.


  Maak melding

 4. Men mag zeggen en denken wat men wil, het is hard maar waar. Ook de domme aanhangers weten dit, maar luister naar wat ze zeggen…..da wat, is onze zaak, Nederland moet niet bemoeien, is hun schuld, onze lieve baas is onschuldig. Zo dwaasdom zijn ze.


  Maak melding

 5. In een land waar ik al 36 jaren uitgebuit,gediscrimineerd en opgelicht word door instanties en gemeente,waar men zegt de mensenrechten te respecteren en het niet doet is een banenrepubliek waardig.
  Dit is de POT VERWIJT DE KETEL


  Maak melding

 6. Jammer dat het artikel uit DWT niet integraal is overgenomen. Immers het was alleen die idioot Wilders-aanhanger die voorstelde de ambassadeur terug te halen. Wie neemt hem serieus? Wie is nu geinteresseerd in de verhalen van de PVV?

  Idioten als Van Bommel en Wilders krijgen gewoon veel te veel aandacht in de media omdat ze extreme ( en meestal ondoordachte) uitspraken doen.


  Maak melding

 7. Juist , de Surinaamse minister van Buitenlandse Zaken heeft geen boodschap aan de intrige’s in de 2e kamer wat wordt aangeduid als ” een debat ” !!!

  Volgens de Ollandse minister van Buitenlandse Zaken , Uri Rosenthal , blijven de relaties ” zakelijk ” .
  Het wordt voortaan ” VAN SAMEMLEVING TOT SAMENLEVING ” .

  Juist , gaarne ” van samenleving tot samenleving ” , maar wat bedoelt bovengenoemde Ollandse minister van BuZa met
  ” samenleving ” ???
  Als de Ollandse regering blijft regeren met gedoogd steun van rechts-extrimisten en christelijk -fundamentalisten ???
  On-democratische partijen met extreem-fundamentalische denkbeelden die het ” samen leven tussen verschillende rassen , religie’s en seksuele geaardheid niet willen accepteren of tolereren “.

  Volkomen juist is ook de reactie van Paramaribo om de relatie met het Koninkrijk Der Nederlanden maar ” puur zakelijk ” te blijven houden met het nodige reserve’s .
  Zeer recentelijk hadden de Britse Amdassadeur , Paul Arkwricht , en nog zeven andere Ambassadeurs kritiek geuit richting Den Haag , alszijnde dat Olland een naar binnen gekeerd land aan het worden is , is een rede te meer voor Paramaribo om de relatie met Olland ” puur zakelijk ” te houden .
  Tin no de !!!

  Soso Lobi
  Sranan Sa Wini !!!


  Maak melding

 8. Hieronder het commentaar van DWT online.

  Maar goed zolang wij landverraders en redi musus in Nederland hebben rondlopen hoeft nederland geen enkel respect voor Suriname op te brengen, hebben ze nog nooit gedaan en zullen ze waarschijnlijk ook niet doen want van de Surneds hebben ze niets te vrezen.

  De PVDA de partij waarop het gros van de Surinamers stemt, stelt gewoon een Turk aan als Suriname woordvoerder, belachelijker kan het niet.

  Maar Surneds gaan jullie maar lekker door om Surinaamse leiders en het volk beledigen, niet vergeten alleen maar verachting staat jullie ten deel van de Nederlanders.

  Zelfs de PVV denkt kritiek op Suriname te mogen hebben, het moet niet gekker worden.
  —————————————

  “Politiek Den Haag gedraagt zich als verwend kind

  16/11/2011

  POLITICI IN NEDERLAND gedragen zich als stoute kinderen en stampvoeten door hun politiek leven, omdat zij onvoldoende of helemaal geen weet hebben van de Surinaamse politieke werkelijkheid. Uit debatten over Suriname blijkt dat Kamerleden lijden aan een “Bouterse-syndroom.” Of zij over de Toescheidingsovereenkomst praten, het luchtvaartverdrag, Twinningsfaciliteit, dwalen ze af naar de persoon van Bouterse, alsof zij het vermogen missen zakelijk over Suriname te praten. Ze blinken uit in de rol van “schoolmeester”. Ofschoon tijdens de debatten er op is gewezen dat Bouterse op democratische wijze is gekozen en dat met dat gegeven rekening moet worden gehouden, kan een heerschap als Louis Bontes van de PVV van Geert Wilders niet nalaten neerbuigend te denken over Suriname en de Surinamers. Vandaar dat de Surinamers in Nederland geen gemakkelijke toekomst hebben zolang de denkbeelden van de PVV over minderheden in het land de boventoon voeren. Debatten in de Tweede Kamer over Suriname zijn daarom niet zinvol, omdat niet zakelijk wordt gesproken over de relatie. Er zijn genoeg nuchtere Surinamers en Nederlanders in Nederland die van zwaarder kaliber zijn dan die in de Tweede Kamer. Ze zijn eerder in staat een evenwichtig debat te voeren over Suriname. Suriname heeft geen baat bij brandhout. Suriname heeft geen tijd om tijd te verliezen en gaat reeds de weg op zonder ontwikkelingshulp. Een uitdaging die eerder aangegaan moest worden om los te komen van de prietpraat van dwarsliggers over de naar hun mening ontwikkelingsrichting die Suriname moet opgaan. Jopie Pengel, Henk Aron en Ronald Venetiaan hebben het geweten.

  VERDRAGEN WORDEN NIET eenzijdig verbroken en toch vinden Kamerleden die hun mond vol hebben van goed bestuur en naleving van verdragen dat zij geen rekening met het standpunt van Suriname hoeven te houden over de toescheidingsovereenkomst. Nederland heeft niets te eisen. Dat gebeurt in samenspraak met Suriname. De gang naar het Internationaal Gerechtshof wordt aanbevolen, terwijl de verdragsmatig overeengekomen ontwikkelingsrelatie lange tijd door politiek Den Haag is gefrustreerd. Het goedkoper vliegen is Surinamers als een worst voorgehouden, terwijl niemand meer praat over herziening van het luchtvaartverdrag dat moest leiden tot goedkopere tickets. De Twinningsfaciliteit moet eerst grondig worden geëvalueerd om een goed oordeel over te geven. Een ding is duidelijk; Nederland heeft altijd voorgestaan de ontwikkelingen naar zijn hand te zetten en de neokoloniale praktijken voort te zetten. Niet zonder reden heeft minister Rosenthal nadrukkelijk in de Tweede Kamer gezegd dat Suriname belangrijk is en blijft voor Nederland. Bontes van de PVV deed een volslagen onzinnig voorstel dat Nederland de ambassadeur in Suriname moet terugroepen. Pechtold vroeg terecht wat Bontes er van zou vinden als alle ambassadeurs in Nederland zouden worden teruggeroepen omdat Geert Wilders van de PVV aan de macht is. Eerlijk, het niveau van het debat over Suriname in de Tweede Kamer is ver beneden peil gebleven, simpelweg omdat de motieven niet zuiver waren.” -.


  Maak melding

 9. “Sommigen in het Nederlandse parlement geloven zelfs dat Suriname afglijdt naar het niveau van een bananenrepubliek. ”

  Hahahha look who’s talking.

  Sommigen in de hele wereld geloven; nee, weten zeker dat Nederland is afgegleden naar het niveau van een banaenrepubliek sinds de macht in handen is van de PVV.

  En Suriname zal vanaf nu de banden ook zakelijk houden zolang de PVV in het Nederlands parlement vertegenwoordigt is.


  Maak melding

 10. de pvv heeft gisteren in een debat over onderwijs nog gezegd dat alleen de westerse cultuur onderwezen moet worden want die is SUPERIEUR ! die racistische fuckers moeten echt hun bek houden over Suriname.


  Maak melding

 11. determinist, Surinamers zijn over het algemeen achter gebleven. Vandaar zij zó reageren. Zij denken dat ze heel wat zijn.Het grootste deel van de Surie`s zijn gewoon weg achterlijk in hun denken!

  Groet,ram ram,goeda hafies (veel wijsheid)


  Maak melding

 12. Nr.13 R.Dalbhad-oer ,
  Ben jij al achter gekomen tot welke deel van de Surie’s jouw persoon behoort ???
  Groet ram , Lar bhadoer!!!

  Alleen de onwetende wordt boos
  De wijze begrijpt

  Krakti nanga Soso Lobi !!!


  Maak melding

 13. Beste Surinamers laat a.u.b nederland links liggen besteed een regel aan het debat. Beschouw ned als een verre kennis. Besteed aandacht aan de landen als Brazilie, venuzeula , China. daar hebben jullie wat aan. Bouw aan je infrastructuur, zeehaven en afzet gebieden, leun sterk aan Brazilie. Wij hebben heelveel te bieden aan de wereld, pak jouw kansen. En treuzel niet jaar in jaar uit met de zelfde onderwerpen.
  olrc


  Maak melding

 14. @ afu sensie, Sempa en de rest van de volgers van die criminele massamoordenaar Desi Bouterse.
  De discussie over Bouterse is een discussie die gaat over beschaving aan de ene kant en moreel verval barbarij aan de andere kant.
  Mijn vraag aan jullie is welke kant jullie staan?


  Maak melding

 15. Het Nederlandse parlement bestaat uit een aantal zionistische hielenlikkers en enkele verwilderde racisten. Dat is niet iets waar de republiek Suriname zich druk om hoeft te maken. Uiteindelijk wordt de kliek uit Calimerostan van binnenuit opgegeten. Mark my words.


  Maak melding

 16. Nr.16 Sribi-leaks ,
  Natuurlijk weten wij dat,”aan de waterkant ”
  en jij dan ???
  Weet jij waar jij staat ???
  Ooit gehoord van koloniaal verworvenheid ?
  Daar ben jij een product van en tevens levend model,”equivalent voor moreel-verval”!

  Skapu na wan segi-meti
  San e go do na wan kaw-sabana

  Sribi-leaks ga maar lekker door met dromen en
  slaap zacht

  SRANAN SA WINI !!!


  Maak melding

 17. Nr.16 bosr ,
  met alle respect ,
  Dit is types een vraag voor R.Lalbhadoer om te beantwoorden .
  Mijn persoon is stellig van overtuigd dat R.Lalbhadoer indeze alle deskundgheid in pacht heeft en persoon kennende , zou niet de lef hebben om op glad ijs te begeven .
  Ik heet geen henk of ……fa din nin baka ??

  A bun , te so fara
  Ina moro tin , bigi wan
  Sranan lobi na Soso Lobi

  Krakti nanga respect
  ONE LOVE
  Sranan sa wini !!!


  Maak melding

 18. Nr.8 marchello ,
  Doel jij op de geblondeerde Hitler toen hij met in zijn kielzog de gehele Pvv-fractie de 2e kamer uitliepen ???
  Waar heb jij het over ???
  Is occupy-verzet niks voor jou ???
  Enfin , ik hoor het nog van je , als het wat voor jou is !!!

  Republiek Suriname Voorwaarts


  Maak melding

 19. #19.
  Waar bestaat het Surinaamse parlement uit?
  laten wij dat op een rijtje zetten.
  De voorzitter van het parlement is een arts die de medische ethiek schend door samen te werken met een massamoordenaar.
  De derde voorzitter van het parlement Ronny brunswijk is een veroordeelde drugs crimineel.
  De president van Suriname is veroordeelde drugshandelaar die op een opsporingslijst staat van Interpol , zijn adviseurs zijn twee oplichters van de staat suriname namelijk Alibux en Wijdenbosch. De zoon van de president is een veroordeelde crimineel die baas is van CTU. dit zijn de harde feiten die niemand kan ontkennen.
  @ Afu sensie Mijn vraag aan jou is welke kant jij staat, sta jij aan de kant van de beschaving of aan de kant van moreel verval barbarij ? een doodgewone vraag.Ik sta niet aan de kant van de moordenaar van mijn landgenoten, ik sta niet aan de kant van die monster die de dood van zwangere vrouwen en kleine kinderen op zijn geweten heeft,Ik sta niet aan de kant van de onderdrukker en moordenaar van mijn landgenoten.Inmiddels is bekent dat die zoon van kadaffi is opgepakt. de beschaving , normen en waarde, fatsoen en het recht wint altijd van onrecht, moreel verval,barbarij en macht dronken idioten zoals Bouterse. onthoudt dit heel goed.
  In oost duitsland ,Argentinie libie, Turkjie,Italie , spanje heeft het jaren geduurd maar ze zijn wel gekomen waar beschaafde landen met democratisch bestuur horen, ook Suriname zal ooit daar komen met vallen en opstaan want ook na Bouterse zal suriname bestaan . Sempa jij bent een product van de de dictatuur, anarchie, avondklok, moord, onderdrukking, vernedering en genocide.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.