vrijdag, maart 29, 2024
HomeOnderwerpenEntertainmentVuurwerk afschieten in Suriname pas na kerst

Vuurwerk afschieten in Suriname pas na kerst

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 15 nov – De jarenlange strijd van vooral christelijke groepen en dierenactivisten werpt eindelijk vruchten af. Vuurwerk mag pas na kerst worden verkocht. De Vuurwerkcommissie heeft dit besloten na afstemming met de procureur-generaal. Ook de periode waarin mag worden afgeschoten, wordt korter.

Sinds jaren mag pas na de kerstperiode worden geschoten. Het is nu van zeven en twintig december tot en met twee januari. Ook is dus afgerekend met de gekke situatie waarbij vuurwerk al voor kerst mag worden gekocht, maar niet afgeschoten. Mohamed Kasto, districtscommissaris van Paramaribo Noord-Oost bevestigt tegenover De West, dat de periode inderdaad is ingekort. Hij verwacht het nodige protest van importeurs. Mogelijk compensatie ziet hij in het instellen van meer verkooppunten.

Kerkelijke groeperingen klagen al jaren over het storende vuurwerk in de omgeving van gebedshuizen. Vooral met kerst valt dit extra gevoelig. Parlementariër Carl Breeveld pleitte onlangs nog voor het inkorten van de vuurwerkperiode. Het aantal slachtoffers en andere calamiteiten kan zo worden verminderd. De overlast voor ouderen, patiënten in ziekenhuizen en kerken wordt er minder door. Ook het dierenleed wordt ook beperkt.

opening
Fernandes Express
KASSAV LIVE in Rotterdam

4 REACTIES
  1. Waarom verbieden ze het niet gewoon? Vuurwerk is nergens goed voor. Het veroorzaakt een hoop lawaai, het stinkt, het bemoeilijkt het ademhalen en het is nog gevaarlijk ook. Alleen idioten geven hun geld uit aan vuurwerk.


    Maak melding
  2. Goed zo, het werd tijd. Het was een gruwel om al die pagara’s te horen die gewoon op eerste en tweede kerstdag afgeschoten werden.

    Hopelijk wordt het nu ook veiliger, minder gewonden enz.

    “De overlast voor ouderen, patiënten in ziekenhuizen en kerken wordt er minder door”

    Gewoon een gebied vaststellen waarbinnen niet afgeschoten mag worden, punt uit.

    En dit allemaal grondwettelijk vaststellen.

    De importeurs mogen op het dak gaan zitten met hun illegale troep.


    Maak melding
  3. goed plan!

    nu ook een verbod op verdwaalde politiekogels en een totale verbod van de knallen uit de korte loop en wordt Suriname net zo mooi en vredig zoals vroeger,…

    ..toen was alles zo mooi en hadden wij respect voor met name ouderen en kregen onze honden geen furodan!!!!


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES