Tickets grootste obstakel groei toerisme Suriname

25

PARAMARIBO, 14 nov – De hoge prijs van vliegtickets is nog altijd het grootste obstakel voor groei van het toerisme in Suriname. Dit stelt Roy Lieuw A Sie, de Surinaamse consul-generaal in Amsterdam. Het afschaffen van de visumplicht is sowieso een stap vooruit. Toch is het nog even afwachten.

Er komt nog een evaluatie van de impact die de afschaffing teweeg brengt. “maar dat van de vliegtarieven speelt”, zegt Lieuw A Sie tegenover de Ware Tijd. Hij heeft dit ook aangegeven tegenover Surinaamse parlementariërs. Die mochten op de Nederlandse luchthaven Schiphol een blijk werpen op de voorbereidingen rond de toeristenkaart. Daar wordt een balie ingericht voor verkoop van de kaart. De verkoop start op vijf en twintig november met een klein feest.

Lieuw A Sie zegt alternatieven te bedenken om het vliegen naar Suriname goedkoper te krijgen. Hij voert nu gesprekken met Duitse en Turkse vliegmaatschappijen. De laatste ziet een lijn Paramaribo-Amsterdam-Turkije wel zitten. De Duitsers vliegen al op Brazilië en willen eventueel doortrekken naar Paramaribo. Met het oog op alle mislukte pogingen om het monopolie te doorbreken, is het nu echt afwachten. Concrete voorstellen moeten binnenkort af zijn.

Bekijk ook:


25 REACTIES

 1. Oh wat zal ik blij zijn als deze progresieve gedachte werkelijkheid word.
  Wat hoop ik dat Suriname de vruchten hieruit zal plukken. Toeristenkaart en goedkopere vluchten. Enige belemmeringen zijn dus weggenomen en nu het vervolg.
  Criminaliteit
  Infrastructuur
  Attituden
  Milieu
  Gezondheidszaken (keuringsdienst van waren etc)


  Maak melding

 2. Beste Mensen,

  Als deze of toekomstige regering niet snel iets gaat doen aan de snel oprukkende roofovervallen op vooral de Surined, dan zal het niet werken om de vliegtickets in prijs te verlagen. M.A.W zelf al kost een retourtje € 100, gaan de toestellen leeg naar Su.
  Ik hoop niet dat ik een ver uitziende blik heb, want ik hou van Su, maar het meest van mijn eigen leven.


  Maak melding

 3. Die Turkije-Amsterdam-Paramaribo route is niet eens zo gek als het op het eerste gezicht lijkt. Als ze 2 a 3x per week een A340 of B767 tegen aantrekkelijke prijzen (500-600 euro)inzetten kan het nog zeer lucratief voor ze zijn ook, dan heb ik het wel over Turkish Airlines en niet Onur of van dat soort rammel toestel budget airlines. Op beide trajecten is er de potentie met een hoge bezettingsgraad te vliegen.


  Maak melding

 4. Suriname moeten wij,met zijn allen,maar dan mét zijn allen links laten liggen ! Komende jaren….dan gaan de vliegmaatschappijen waarschijnlijk ervaren,dat zij ons eens serieus moeten gaan nemen ! Er moet één(s) ommekeer komen.Wij worden al jaren belazerd,zowel door KLM als door SLM. Wij consumenten hebben dé Macht !

  Groet,ram ram,goeda hafies,(Veel wijsheid)


  Maak melding

 5. Wij zijn heel erg blijf dat er nogsteeds wordt geprobeerd maar helaas ze hebben ons tot heden kaal gepukt dat er weinig mogelijk heden zijn om regelmatig vakantie en familie te bezoeken . Er moet zospoedig mogelijk een oplossing komen zodat wij ook als de turken en de marokanen jaar in en jaar uit me eigen land kunnen bezoeken.


  Maak melding

 6. waarom obstakel..

  we hebben jaren gepredikt,dat wij al die buitenlanders niet nodig hebben,we kunnen het zelf wel..

  we wilden geen suri/neds in dienst,die ons de les komt voorlezen,we wilden geen enkele kader in het overheids apparaat uit holland..

  wat zien we na dertig jaar gebeuren, het land is bezaaid met chinezen en wat hebben ze gebracht..

  ze bezetten alle handel wandel in surbo en wij het nakijken,ze zijn in alle fasetten bezig,straks zijn wij suris de gast-arbeiders..


  Maak melding

 7. Ik ben af en toe op Schiphol en ik sta er versteld van om te zien hoe grote aantallen Surinamers hun geboorteland mijden en liever het vliegtuig nemen naar een andere bestemming dan Suriname.Ik heb het ook vaak gedaan.Ik kwam Surinamers die in Nederland wonen tegen in Canada, Hawai, Thailand, Tibet,Mongolie, Indonesie,Rusland, Brazilie,Ghana, Zuid Afrika, Kenia, Nigeria, Maleisie,Singapour,enz.De mensen hebben het gehad met de dure reizen naar Suriname.Het land hebben ze zo een beetje afgezworen.


  Maak melding

 8. Waarom kan de SLM niet de lijn onderhouden. Zie Staatsolie!Dat kan, maar dan wel al die corruptie en IPB tickets voor hele families en veel vrienden en partijgenoten afschaffen. Ook al die vrije vracht.
  SLM gaat aan zichzelf ten onder


  Maak melding

 9. Ticket Paramaribo-Amsterdam is de duurste ter wereld.Komt dan nog kijken met de strenge kontrole op Schiphol.Bij elke vlucht wordt er drugs onderschept.Vanaf augustus 2010 is de vangst veel en veel groter dan voorheen.
  Toeristen die SU willen bezoeken denken er duizend en twintig keren hierover.Het geval van Anthony Eersel is nog vers in ons geheugen.Ik zou maar zeggen:Toeristen,kiezen jullie maar voor Hawai of ergens anders.In Su wordt je beroofd.Die rovers moeten alleen maar zien dat er iets glimt aan je lichaam of je wordt beroofd. Goud of geen goud.Wachten jullie maar effe tot 2015 dan is Su weer de oude Swiet Sranang

  Danitia


  Maak melding

 10. RBG, negatief overdrijven is ook een vak. Surineds vliegen naar andere landen omdat hun welvaart is toegenomen en hun horizon is verbreed en niet per se omdat ze massaal Suriname hebben afgezworen, zou je uiteraard wel willen doemdenker.

  Voor de rest is deze topic een gebed zonder einde waar omheen opeenvolgende regeringen wegens gebrek aan guts & creativiteit maar blijven draaien :rolleyes:


  Maak melding

 11. Beste Marcel: “we hebben jaren gepredikt,dat wij al die buitenlanders niet nodig hebben,we kunnen het zelf wel..
  we wilden geen suri/neds in dienst,die ons de les komt voorlezen,we wilden geen enkele kader in het overheids apparaat uit holland””

  Suriname heeft helemaal geen kader. Iedereen met een zwemdiploma wordt benoemd tot ‘beleidsmedewerker’ omdat ze familie hebben die de baantjes voor ze regelt. Jij Marcel bent typische niksnut die bang is voor SuriNeds die wel iets hebben geleerd en misschien iets kunnen betekenen voor Suriname.


  Maak melding

 12. rbg,,,

  je hebt heel veeeeeeel gereist om dit te zien,, constateren..

  vertel,hoe kom je aan die money..en vrije tijd..

  toch niet in loondienst van lantie..


  Maak melding

 13. RBG

  “Ik ben af en toe op Schiphol en ik sta er versteld van om te zien hoe grote aantallen Surinamers hun geboorteland mijden en liever het vliegtuig nemen naar een andere bestemming dan Suriname”

  Waarom is het nooit in RBG opgekomen dat Surinamers nu ook andere delen van de wereld willen zien ipv Suriname alleen.

  Misschien kan RGB ons ook vertellen hoe het komt dat meestal alle vluchten zijn volgeboekt in het hoogseizoen richting Suriname.

  Waarschijnlijk zijn het nu vooral de Witte Nederlanders die Suriname als vakantiebestemming zijn aan het her-ontdekken toch.

  Op zich maakt het allemaal niet uit hoor, feit is en blijft dat een component van de huidige superregering nu ook aangeeft dat het goedkoper moetwillen we meer toeristen aantrekken, 10 jaar lang was dit onbespreekbaar.

  Als de tickets goedkoper zijn hopen we meer Duitsers, Nederlanders, Fransen, Zwitsers enz. enz. als toeristen aan te trekken, daar gaat het om.


  Maak melding

 14. Winst!

  De winst van de toeristenkaart van 20 Euro is voor de toerist. Het is alleen maar de vraag of het toerisme met deze 20 Euro winst gaat toenemen. Peanuts!

  Konkroe tete heeft het aan het juiste eind.
  Er moet veel meer veranderen wil je Suriname een toeristische attraktie kunnen noemen.

  Maar alle mensens die hopen dat SLM de prijs van een ticket gaat verlagen hebben ijdele hoop. Met deze prijs draait SLM al verlies, laat staan wanneer ze het met 100 Euro minder moeten gaan doen. Dan bestaat de kans dat er wraktoestellen en wrakpiloten worden ingezet met allerlei gevolgen van dien.
  Goedkoop wordt dan duurkoop ten koste van je leven. En dat wil niemand!

  Nu moet je al 4 uur van te voren op Schiphol zijn dus doe er nog een half uur bij voor je toeristenkaart. Gepast geld, net als in Turkije. Pinnen kan niet!


  Maak melding

 15. Ben helemaal eens met RBG.
  Ik kom ook Surinamers vaak tegen in het buitenland.
  RBG in andere landen word ik welkom geheten, word netjes behandeld.
  Ga maar bijvoorbeeld naar Cuba geweldig vakantieland, geweldige muziek, cultuur enzz.
  Thailand, Bali, Malediven, Isla margarita enzz.


  Maak melding

 16. Suriname is een land van honing waar ik meest hunker.Als je eenmaal daar ben is het alsof je een vreemde bent.Al die stille bedelaars die denken dat het geld op mensen rug groeit. Ze kunnen je uitkleden voor dat je weer thuis bent.En als ze hier in Nederland komen verwachten ze wel dat wij voor ze klaar moeten zijn. En niet te vergeten de criminaliteit waar voor je zoveel angst hebt. Hoe moet het verder na een paar jaren in Suriname??????????


  Maak melding

 17. Naar suriname met een turkse luchtvaart maatschappij?? never nooit niet! al zou dit de laatste vliegtuigmaatschappij op de wereld zijn dan nog niet. Dan ging ik nog liever zwemmen want dan weet ik ook dat ik het niet zou halen.
  Luister ze halen schiphol nog niet eens fatsoenlijk en dan zouden ze Suriname 7500 kilometers verder wel halen??. En dan zeker ook nog met een van die maatschappijtjes die op de zwarte lijst staan. Mensen, véél succes dan maar beetje meer betalen.Ik kan nauwelijk geloven dat de autoriteiten in P’bo zo dom zijn dat ze zich inlaten met zulk soort maatschappijen.


  Maak melding

 18. Wie nog twijfelde aan de gedachtegang van fronters, lezen jullie danitia op 16 nogmaals.

  Het moge nu wel duidelijk zijn dat fronters de grootste landverraders zijn, mensen die een hart voor het land hebben zo zwart als roet. anitia maak je niet druk ook na 2015 komt front niet aan de macht, de waarachtige Surinamers kunnen de landverraders als kiespijn missen. Het wordt tijd dat jullie massaak een enkeltje kopen richting Nederland, zodat de vaderlandslievende en waarachtige Surinamers het land kunnen ontwikkelen zonder de blaka ati fronters die het land het liefst naar de verdoemenis zien gaan wanneer ze niet meer kunnen stelen uit de staatskas.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.