Illegale Haïtianen in Suriname wacht uitzetting

7

PARAMARIBO, 14 nov – Veertig Haïtiaanse arbeiders van bananenbedrijf SBBS hangt uitzetting boven het hoofd. Dit meldt de Times of Suriname. De groep is met vervalste documenten binnengekomen en de justitie heeft al beslist. Het bedrijf en de vakbond zijn geschokt.

Zeker de vakbond vindt dat het om de meest productieve arbeiders gaat. “Het is jammer, maar de mensen moeten terug. We hebben ze nodig”, zegt vakbondsleider Michael Sallons. Hij wil nog met de bedrijfsleiding nagaan wat te doen. Mocht het toch nog aankomen op uitzetting, dan mag terugkeer niet al te moeilijk verlopen. Het management wil het tenminste daarop aansturen. De Haïtianen zelf beweren om de tuin te zijn geleid.

Het bedrijf kwam achter het bedrog tijdens een reguliere controle. De vervalsing is gelijk doorgegeven aan de autoriteiten. Een aanzienlijk deel van het personeel bestaat uit Haïtianen. Vooral het zware oogstwerk is niet bepaald populair onder de lokale bevolking. Overigens geldt deze inslag ook voor onder meer de visserij en de bouw. “Vreemdelingen leveren hun bijdrage daar waar onze mensen tekortschieten”, zegt minister Hendrik Setrowidjojo van Landbouw Veeteelt & Visserij.

Bekijk ook:


7 REACTIES

 1. Vooral het zware oogstwerk is niet bepaald populair onder de lokale bevolking

  “Vreemdelingen leveren hun bijdrage daar waar onze mensen tekortschieten aldus onze Hendrik!!!!

  Komt dit omdat wij andere werktijden hanteren??:)

  Onze atletisch gebouwde/fysiek evenzo sterke landgenoten werken graag van 22.00 – 05.00 uur zo getuige Santo Boma,dit omdat zij volgens Cowboy Lonnie weinig tot geen scholing hebben gehad!

  Deze hardwerkende Haitianen moet dienen als voorbeeld,…een voorbeeld zoals
  Moesje & Papie die ooit naar Suriname kwamen zonder educatie!
  Zoals Baba & Mai kwamen zonder Pen en Papier!!
  Zoals Mae & Pae kwamen zonder een schooltas en schrift!!

  Cowboy Lonnie,..geef deze Haitianen een verblijfsvergunning en SCHAAM jij je diep voor die/jou groep!!


  Maak melding

 2. Chinezen wel maar Haitianen niet omdat china een hele grote vinger in de pap heeft toch?
  China die miljarden aan het buitenland wil lenen terwijl een heel groot deel van hun bevolking voor minder dan een euro rond moeten komen.Laat die Haitianen met rust ze passen zich aan werken hard en ze vormen geen overlast, die chinezen wel.


  Maak melding

 3. Als er alleen maar een visum ontbreekt in de paspoorten dan vind ik dat de authoriteiten hun discrimineren.Want als caricom burgers mogen ze vrijelijk in ons land komen.Op zo een manier is een stelende poeran bende veel meer waard dan een groep hard werkende hatianen.Ik hoop dat er nogeens naar de zaak gekeken wordt.

  Cobie.


  Maak melding

 4. Als het Nederland was die illegale criminele surinamers terug zou sturen dan was dit forum te klein voor de reactie van nep nationalisten.
  Zelf Mauro gebruiken ze om hun reactie kracht bij te zetten, nu zijn ze stil die huichelaars.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.