Surinaams Jeugdparlement krijgt warm onthaal

0

Stichting Collectief Overzee Suriname heeft op woensdag 9 november jl, wederom een zeer drukbezochte, inspirerende en leerzame netwerkbijeenkomst georganiseerd. Deze bijeenkomst stond in het teken van jongeren in Suriname. Te gast was een Surinaamse delegatie bestaande uit: de directeur van het ministerie van Jeugdzaken en Sport dhr. John Sandriman, de voorzitter van het jeugdparlement dhr. Derryl Boetoe en de Caricom Youth Ambassadors de heren Raynel Fraser en Faizel Abdoel Gafoer. De thema’s onderwijs, het decentralisatiebeleid, jong ondernemerschap en Surinamers in diaspora zijn aan bod gekomen.

Het goed opgekomen publiek was onder de indruk van de werkzaamheden en de uitstraling van de jeugdparlementariërs die inspirerende en motiverende voordrachten hielden. Er zijn drie samenwerkingsovereenkomsten aangeboden aan het Jeugdparlement . Deze overeenkomsten behelzen samenwerking op het gebied van studentenhuisvesting, gezondheidszorg en ondernemerschap. Gaande de bijeenkomst zijn er twee overeenkomsten ondertekend. Als verrassing werden er namens een ondernemer 3 laptops aan het Jeugdparlement aangeboden.

Het verslag van deze expertmeeting zal binnenkort beschikbaar zijn op de website van stichting Collectief Overzee Suriname: www.stgcos.nl.

Bekijk ook:


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.