Surinaamse minister vindt partners dubbelhartig

13

PARAMARIBO, 10 nov – Er sprake van een zekere mate van dubbelhartigheid bij coalitiepartners. Dit stelt minister Simon Martosatiman van Ruimtelijke Ordening Grond & Bosbeheer. Zijn conclusie volgt op de ongezouten kritiek in het parlement van André Misiekaba (Mega Combinatie/NDP). Anderzijds zijn mensen wel dik tevreden als hun zaakjes geregeld worden.

Het gaat dan om de afhandeling van aanvragen voor domeingrond. Het is dan halleluja alom. “Ze brengen specifieke stukken naar ons toe en die worden naar tevredenheid afgehandeld. Maar als in het parlement iets anders wordt gegild, snap ik het niet meer”, zegt Martosatiman tegenover de Times of Suriname. Misiekaba vindt het hoogtijd dat president Desiré Bouterse ingrijpt op het ministerie. Er zouden zich daar “duistere praktijken” voordoen.

Details gaf Misiekaba niet prijs. Duidelijk wordt wel dat de leiders van de coalitie wel degelijk aan hun eigen zaakjes werken. “Onderling worden afspraken gemaakt in de coalitietop en die stukken worden naar tevredenheid afgehandeld”, aldus Martosatiman. Te begrijpen dus dat de man niet snapt waarom hij zo de wind van voren krijgt. Als je zo druk bezig gehouden wordt, hoeveel tijd en energie rest er dan voor ‘eerlijke gronddistributie.’ Die stagneert, vindt Misiekaba.

Bekijk ook:


13 REACTIES

 1. Elk koninkrijk dat tegen zichzelf is gaat ten gronde. Vanaf de vorming van deze regeringscombinatie was duidelijk welke rollen in het verschiet gespeeld zouden worden door Lonnie en Salamie als ze hun aandelen niet op tijd krijgen. Chantage. Vroeg of laat spat deze hele regering als een zeepbel uit elkaar en het gevolg zal zijn onrust,onvrede en chaos onder haar aanhangers.


  Maak melding

 2. Die André is nog net niet dré achter de oren, maar wil wel meedoen.

  Misiekaba voorlopig ben je spek en bonen.
  De grote jongens zijn eerst aan de beurt, dan volgen de kleintjes.
  Misiekaba wordt ongeduldig en wil ook graag zijn stukkie.
  Je moet hem nageven hij durft wel.

  Ik ben erg benieuwd hoe dit afloopt, want zoals het er nu uitziet, worden de huidige coalitie-leden rijkelijk beloond door de Minister voor hun (af)aanwezigheid in het dna.

  André bundelen met de overige ndp-newbies, eis je deel op!
  Hmmm, ik bedoel: Lit a faya…..


  Maak melding

 3. Waren het niet deze zelfde criminelen die moord en brand schreeuwden over het grond beleid van de vorige regering, ze zouden het beter en transparant doen, paripaston is ook een mooi voorbeeld van een beleid die niet klopt.


  Maak melding

 4. Ai, a misi eng kaba.Deze zeurt gewoon in de ruimte.Bijna 60% van de bewoners zitten nu al in Wanica in huurkrotjes en proberen de percelen van hun eigenaren af te pakken.Daarvoor hebben zij Amisiekeba nodig.
  Ziet deze dan niet dat stedelingen ver van Marowijne blijven?Zij willen de goudvelden, de Stad en landbouwgebieden.Wij hebben keihard moeten kopen.Dit volk leeft alleen maar van begi-begi. Voorbeeld is de Bigi-Sma dei laatst op Zanderij I.Foei toch Amafo en Misikaba.Weten jullie wel wat principe is?????
  By the way.Jullie president heefte en aantal ministers op bepaalde ministeries geplaatst voor de vorm.
  Dat ze binnen een jaar opgesodemieterd zouden worden wisten we reeds lang.Hij moet nu de ndp-ers accomoderen.Die informatie hebben we ook van een insider die helemaal niet tevreden is met het beleid.Die stemt met nog zoveel duizenden bij de volgende verkiezing voor het Front.Dat hebben ze ook al beloofd.

  Danitia


  Maak melding

 5. Waren het niet deze zelfde criminelen die moord en brand schreeuwden over het grond beleid van de vorige regering, ze zouden het beter en transparant doen, paripaston is ook een mooi voorbeeld van een beleid die niet klopt.

  wikkileaks

  paripaston water=hoofd


  Maak melding

 6. Front heeft Suriname opgezadeld met deze hebie.Ze zouden en moesten een aparte ministerie oprichten enkel en alleen om Somo en vriendjes te accomoderen.

  Misikeba heeft in deze gelijk, het is onduidelijk en onoverzichtelijk wat zich daar afspeelt.

  Ik ben in deze met Blakaboy eens, opdoeken ROGB na de volgende verkiezing en plaats het hele domeingrond verdeling in een aparte commissie die direkt onder de President valt.

  Zo’n commissie mag niet politiek gelieerd zijn, elke aanvraag wordt onafhankelijk getoets en als goed bevonden wordt het naar de President gestuurd als aanbeveling voor vrijgave.

  Over dubbelhartigheid gesproken. Lees hieronder maar, dit is precies de manier zoals je de ex-President van Suriname moet aanspreken “hij klets maar wat”. Deze man blijft zich dagelijks belachelijk maken.

  ————————————

  Dompig: “Venetiaan kletst maar wat”
  Friday 11 November
  PARAMARIBO – Volgens Gerold Dompig, voorzitter van de Commissie Ordening Goudsector, is er geen avondklok voor het Maripastongebied. De oud president kletst maar wat, vindt Dompig.

  Volgens hem is er wel sprake van een tijdelijk toegangsverbod in Maripaston op bepaalde uren. “Er is besloten dat niemand wordt toegelaten tussen 7 uur ‘s avonds en 7 uur ‘s ochtends.” Dompig zegt verder dat de maatregel niet geldt voor heel Maripaston, maar alleen voor de mijnlocaties.

  “Het besluit is genomen naar aanleiding van klachten van de plaatselijke bevolking en de mensen die in het gebied opereren.” De klachten zouden onder meer gaan over diefstal en vernielingen door derden in de nachtelijke uren, zegt de commissievoorzitter aan de Times of Suriname.

  Dompig vindt het ‘merkwaardig’ dat Venetiaan negatieve uitspraken in het parlement doet over de maatregel. Venetiaan moet volgens de OGS-voorzitter begrijpen dat ordening onder meer betekent: beschermen van have en goed van mensen. “Hij heeft tien jaar lang de scepter gezwaaid in Suriname.

  Toch heeft hij niks gedaan voor het binnenland”, aldus Dompig. Hij benadrukt verder dat het besluit tot het toegangsverbod niet van hem is. “Omdat ik voorzitter ben, wordt de vinger naar mij gewezen. Dit terwijl er een hele organisatie achter zit en niet alleen Gerold Dompig.” In overleg met Grassalco heeft hij de bekendmaking van de maatregel gelanceerd. “De hele operatie vindt plaats in goed overleg met alle actoren.”


  Maak melding

 7. Lees hieronder maar wat er tijdens front gebeurde, geen beleid, geen visie, niets en nogmaals niets. Zelfverrijking is alles wat telde.

  —————————-

  Voor 1.500 hectare landbouwgrond bestemmingswijziging aangevraagd

  10/11/2011

  Paramaribo – De afgelopen vijf jaren is voor ruim 1.500 hectare landbouwgrond bestemmingswijziging aangevraagd. Het agrarische land heeft plaats moeten maken voor bebouwing en bewoning. Mega Combinatie/ NDP-assembleelid Amzad Abdoel die deze cijfers gisteren bij de behandeling van het Ontwikkelingsplan 2012- 2017 in De Nationale Assemblee (DNA) presenteerde, vindt dat de regering alle aanvragen voor bestemmingswijzigingen moet aanhouden of verder moet evalueren.


  Maak melding

 8. Onderstaand nog een typisch voorbeeld van Front dubbelhartigheid.

  ————————————

  Breeveld en Paal vinden ‘gezwam’ NF om quorum ouderwets 11 Nov, 00:01
  De parlementariërs Anton Paal (Mega Combinatie/PALU) en Carl Breeveld (DOE), vinden het herhaaldelijk ‘gezwam’, van het Nieuw Front (NF) over het quorumprobleem inefficiënt, uit de tijd en parlement onwaardig.

  Breeveld stoort zich er vooral aan dat parlementariërs, die zijn geroepen om te vergaderen voor het volk daarmee politiek spelen. “Alles wat je met elkaar wil discussiëren, moet je in de zaal doen. Je moet altijd aanwezig zijn, want daarom ben je parlementariër en niet om te wachten tot de coalitie wel of geen quorum heeft, dus ik ben altijd aanwezig”, zegt Breeveld.

  Tijd en geld
  We verliezen veel tijd, mensen komen hier om te werken, airco’s draaien, licht, water weet je hoeveel geld een vergadering het land kost, maar je moet nomo nomo op je politieke strepen gaan staan om te gaan scoren. Ik heb ze ook gezegd, dat het volk op den duur afrekent met dit soort gedragingen of zelfs in opstand komt. Ik vind dat men geen respect heeft voor het volk. We worden door het volk betaald om te vergaderen dus we kunnen het niet maken om geen quorum te verlenen wanneer we willen. Het is oubollig, uit de tijd”, zegt Breeveld zichtbaar geërgerd door het gedrag van zijn collega’s.

  Breeveld zegt dat het reglement op dit stuk gewoon gewijzigd moet worden, dat de aantal aanwezigen niet bepalend is voor het beginnen van een vergadering of het voeren van debatten. Dat mag pas het geval zijn wanneer er besluiten genomen moeten worden. “De hoofdzaak van het college is vergaderen en debatteren. Laten we dat doen. Hij doet uit de doeken dat dit quorumgedrag van tot in commissievergaderingen wordt doorgevoerd. Het komt er gewoon op neer dat we het volk gewoon bedonderen”, aldus Breeveld.

  Ontvangen wel
  Paal vindt het gedrag van zijn collega’s in de oppositie onwaardig voor parlementariërs. “We zijn door het volk hier geplaatst om te vergaderen en de belangen te dienen.” Zoals assembleevoorzitter Jennifer Simons het ordereglement hanteert, noemt hij correct maar geeft toe dat het voor meerdere uitleg vatbaar is.
  “We gaan ervan uit dat alle 51 mensen volwassen zijn en eerlijk naar het volk zijn. Als ze getekend hebben is dat de basis om de vergadering te beginnen en te debatteren. Pas wanneer in de vergadering blijkt dat een besluit moet worden genomen, zegt het reglement dat er daarvoor tenminste 26 leden aanwezig moeten zijn.” Dat was donderdag niet het geval bij de huishoudelijke vergadering en heeft de voorzitter volgens Paal correct gehandeld door die huishoudelijke vergadering te verdagen.

  Paal zegt ronduit dat de Nieuw Front oppositie geen liefde heeft voor land en volk. “Eerst ontlopen ze hun verantwoordelijkheid om te vergaderen, ze tekenen wel voor aanwezigheid van het land, maar willen pas binnenkomen wanneer de coalitie aanwezig is. ze noemen de vergadering ongrondwettelijk, maar tekenen wel voor aanwezigheid om aan het eind van de maand het geld te krijgen. Waarom schrijven ze eind van de maand geen brief aan de voorzitter dat de vergaderingen ongrondwettelijk waren en zij daarom daarvoor geen geld willen ontvangen”, aldus Paal.


  Maak melding

 9. Het toetreden tot deze monster coalitie was/is al dubbelhartig. En nu de avondklok te Maripaston, ontmantelen van ministeries zgn. toezichthoudende commissies. Lang leve de dubbelhartigheid.


  Maak melding

 10. Nog drie en een halfjaar megacombinatie, de erfenis dried generaties lang megaschulden aflossen. Gevolg, grotere armoede, misdaad,drugshandel,smokkel,schaarste,socialeafrikaanse wantoestanden, devaluatie srd, kapotte infra structuur,perscensuur, misdadigers worden met respect behandeld, eerlijke hardwerkende en oprechte mensen worden onderdrukt en bedreigd. De meeste ellende zal veroorzaakt worden door de afrikaanse afstammelingen die de misdaad voorstaan om hun duistere doelen waar te maken,Lonnie is hun symbool van misdaad loont. Ook moordenaars hebben hun symbool di di bri. Ze gaan ervan uit mi na likie baas, django, mi e kiri joe oef joe bemoei en kong na mi brede. Er komt als straf voor dit volk ooit een burgeroorlog.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.