Suriname krijgt geen leningen van Wereldbank

19

PARAMARIBO, 9 nov – Suriname zal geen lening nemen bij de Wereldbank. Dit zegt minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken. Het is ook nooit de bedoeling geweest. Er zitten andere voordelen aan de relatie met de bank. De missie die Suriname bezoekt is er dan ook om heel andere redenen.

Lenen op termijn is weliswaar niet uitgesloten. “In deze fase wil de regering slechts technische assistentie bij de uitvoering van haar financieel-economisch beleid en uitvoering van ontwikkelingsprogramma’s”, zegt Lackin tegenover de Ware Tijd. Voor Suriname is vooral belangrijk dat de relatie wordt aangehaald na een slapte van ruim dertig jaar. Vorige regeringen zagen er kennelijk geen been in. Voor de missie wordt nu de rode loper uitgerold.

Er staat onder meer een ontmoeting met president Desiré Bouterse op programma. De plannen van de regering op langere termijn hebben de meeste aandacht. Volgens missieleider François Cottes wordt bekeken hoe Suriname bij te staan. “Het is goed dat ze er zijn en een oogje in het zeil houden”, zegt oppositieparlementariër Shailendra Girjasing. Het is wel oppassen geblazen met de adviezen. De Wereldbank heeft zijn reputatie niet mee als het aankomt op economische programma’s.

Bekijk ook:


19 REACTIES

 1. En weer heeft deze regering de negativisten die dachten dat het om leningen gaat weer teleurgesteld.

  Ervaringen delen, controleren en bijstaan daar heeft Suriname veel meer aan. We hoeven niet voor alles opnieuw het wiel uit te vinden.

  We gaan samenwerken met de wereldbank of welke andere instelling die Suriname kan helpen ontwikkelen. dat jullie negativisten het maar alvast weten. linksom of rechtsom suriname zal ontwikkeld worden door deze daadkrachtige en superregering.


  Maak melding

 2. “In deze fase wil de regering slechts technische assistentie bij de uitvoering van haar financieel-economisch beleid en uitvoering van ontwikkelingsprogramma’s”, zegt Lackin

  Alckin geeft eerlijk aan dat ze totaal geen idee hebben hoe ze de luchtkastelen van DDB moeten realiseren en of ze wel echt gewenst zijn. Wat een stelletje jokers.


  Maak melding

 3. “Suriname krijgt geen leningen van Wereldbank”

  Bovenstaande is de titel van dit artikel. Als we het artikel zelf lezen begint het met

  “Suriname zal geen lening nemen bij de Wereldbank. Dit zegt minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken. Het is ook nooit de bedoeling geweest.”

  Waarom geen andere titel, zou meer op zijn plaats zijn, lijkt mij.

  DWT artikel titel begint met “Leningen Wereldbank niet aan de orde”.

  I rest my case.


  Maak melding

 4. Een zeer suggestieve kop, die totaal niet strookt met de inhoud van het bericht en zeker niet met de waarheid….en zo heb ik hier weleens vaker mijn twijfels over de integriteit van de journalistiek gehad. De politieke voorkeur druipt er van af en steeds vaker onverhuld. Zeg/schrijf wat er te zeggen/schrijven valt en sta voor je opvattingen, is een groot goed in eerlijke journalistiek. Natuurlijk mag een ieder zijn mening ventileren zoals hij/zij dat wil, maar doe dat dan als deelnemer aan het forum en niet vanuit de redactie. Overigens hoop ik van harte dat ik me indeze vergis want het leeuwendeel van de artikelen zijn onafhankelijk en puik opgesteld.


  Maak melding

 5. Hallo Paraman: ” Hoera hoor ik sommige loosers al zeggen.
  Echter zijn er vele wegen die naar Rome leiden”

  je bedoelt zeker het Suri Drugskartel van jou geliefde president weer in het leven roepen……..


  Maak melding

 6. De Wereldbank zoals ik die ken geven geen lening op kort termijn en dat klopt.Als voorbeeld kan ik India noemen die zouden een Stuwdam met krachtstation bouwen,ze moesten toen vijf jaren wachten voor dat ze de eerste spade in de grond konden steken.Senegal wilde ook met een groot project beginnen, ging ook naar de zelfde bank toe en het was ook lang wachten,toen klopten ze aan bij China en dat was binnen 6 maanden geregeld met lagere renten als de Wereldbank.Van de 10 nieuwe opkomende economieën zijn 7 in Afrika en het geld komt voor het grootste deel uit China en India.Laat de Wereldbank maar blijven waar ze is,het is een te grote bureaucratisch kolos die niet voor de arme landen is.


  Maak melding

 7. Henk Molenaar,

  Nederland is ook mede-ontwikkeld met de vele drugskartels die zich in het land bevinden.

  Nederland is het grootste drugsexporterende land ter wereld, de spil in deze wereldwijde illegale handel. Je bent en blijft een geboren hypokriet.


  Maak melding

 8. @Lucien

  De kop klopt volledig en is beslist niet tendetieus omdat hij gezien moet worden in het licht van de berichten van de dag ervoor waarin de regering WEL suggereerde dat er leningen van de Wereldbank zouden komen. Nu wordt dit tegengesproken door iemand uit de eigen regering !!??

  Maar ja jij leest duidelijk liever de OCER-hosanna berichten. 🙁


  Maak melding

 9. Afu Sensie en Bad Santa,

  “Leningen op termijn zijn niet uitgesloten”.
  Dit staat ook in het artikel maar daar lezen jullie moedwillig over heen. Dus lees en hou je optimisme iets in toom omdat jullie niet weten wat voor termijn hier bedoelt wordt.

  Ook ik ben optimistisch wanneer er goede zaken gedaan worden in Suriname. Alleen ben ik minder optimistisch kijkende naar de boze geschiedenis van deze Wereldbank.
  Ideeen en adviezen van deze bank werken net als die van alle andere banken om hun eigen zak te spekken. Vraag op de rode loper aan de leider van deze missie: “noem 2 landen waar u economische verbetering heeft gebracht?”.
  Het antwoord zal hij op de rode loper niet geven omdat hij het niet weet. Vraag ook aan hem hoe hij aan zijn behoorlijk salaris komt.

  We moeten blij zijn met hun aandacht, maar meer ook niet!


  Maak melding

 10. neus op 2

  ““In deze fase wil de regering slechts technische assistentie bij de uitvoering van haar financieel-economisch beleid en uitvoering van ontwikkelingsprogramma’s”, zegt Lackin ”

  Zwakzinnige neus dat je uit bovenstaande de conclusie trekt dat de regering niet weet hoe ze welk project dan ook moeten initieren en realiseren. Verbaasd ons niet, dit soort kronkels krijg je met mensen die totaal geen idee hebben waarover ze praten maar wel een grote muil opzetten.

  Feit is en blijft dat deze Superregering er alles aan zal blijven doen Suriname eindelijk duurzaam te ontwikkelen. De wereldbank is een organisatie bij uitstek die technische hulp kan verlenen, die ervaring hebben ze en daar moet Suriname gebruik van maken. Ja iedereen die kan helpen zullen ze bijbetrekken, want het land zal ontwikkeld worden.

  Vergeet niet, dat momenteel niet die front losers van je aan het bewind zijn die geen enkel ontwikkelingsplan of wat dan ook hadden. Bij die losers was alles ontwikkelingshulp, dus alleen Nederland kenden ze.


  Maak melding

 11. Dat is typisch Surinaamse taal en vooral bij de loosers! Als ik niet krijgen kan, zeg ik simpelweg ” ik wilde het niet hebben”!!

  Ik snap deze ezels niet!!! omdat zij te hard of teveel Balken????


  Maak melding

 12. Musk op 12 door je negatieve en pessimistische inborst snap je totaal niet wat er geschreven staat.

  Soms vraag ik mij in gemoede af warom jullie fronters zoveel moeite hebben met begrijpend lezen.
  Trouwens als je iets lettelijk quote moet je het goed doen er staat niet “LENINGEN op termijn …” maar “LENEN op termijn is niet uitgesloten”.

  In Jip en Janneke taal zegt de minister dus dat Suriname nu niet wil lenen maar op een latere tijdstip/termijn wel.

  Er staat dus niet dat Suriname nu wil lenen maar geen lening krijgt.

  Daar is de titel tendentieus en subjectief, het past totaal niet bij het artikel.

  Dat front leugenaars als neus dat wel vinden komt door zijn verstandelijk gehandicapte denkvermogen.

  Volgens deze leugenaar zou er de dag ervoor berichten zijn waarin de regering WEL suggereerde dat er leningen van de Wereldbank zouden komen.

  Nu mag deze leugenaar hier de link plaatsen of het bericht copieren waarin hij of zij dat gelezen heeft.

  Dat de domme fronters het van leugens moeten hebben, maakt ze met de dag zieliger.

  Trouwens waarom zou Suriname nu van de wereldbank lenen en niet van China of IDB bijv. Laat het leningenplafond het uberhaupt toe dat er nu geleend kan worden?


  Maak melding

 13. Wiep ding @15, zo gaat het precies en die idioten maar zeggen dat het een foute kop is. om die beloofde luchtkastelen te bouwen heeft ddb geld nodig en hij doet er alles aan om aan geld te komen. waarom is hij anders zo eager om met de chinezen en brazilianen te praten. money talks, bullshit walks. lackin walks….


  Maak melding

 14. Het is geen Surinaamse taal, maar een NDP taal,Als obama die moordenaar niet uitnodigt op zijn diner verkondigd zijn pers chef dat DDB voorrang gaf aan grote investeerders.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.