Surinaamse rechter laat Telegraaf-medewerker vrij

14

PARAMARIBO, 8 nov – Donovan R. is weer een vrij man. De negenentwintigjarige medewerker van de Nederlandse krant De Telegraaf is ontslagen van rechtsvervolging. Hoewel hij bolletjes cocaïne bleek te hebben geslikt, is hij ontslagen van rechtsvervolging.

Dat is het directe gevolg van het pleidooi van advocaat Benito Pick. Die bepleitte dat de rechten van Donovan zijn geschonden. De politie had nagelaten hem na zijn aanhouding te wijzen op het zwijgrecht. “Als de staat de wet overtreedt, moeten daar ook consequenties aan verbonden worden”, zegt Pick. De rechter is het er klaarblijkelijk mee eens. Donovan R. stond op het punt naar Nederland te vertrekken. Hij werd aangehouden op de luchthaven te Zanderij.

De urinetest gaf een negatief resultaat. De politieagenten vermoedden desondanks met een koerier te maken te hebben. Dat werd nog gevoed door Donovan’s verzoek om contact te mogen maken met zijn familie. Verder ondervragen leidde uiteindelijk tot een bekentenis. Pas daarna werd de verdachte gewezen op het zwijgrecht. Donovan R. werd er officieel van verdacht ruim een kilogram cocaïne te willen smokkelen naar Nederland.

Bekijk ook:


14 REACTIES

 1. Ik weet dat Rechters vaker zitten te spelen, er is zeker smeergeld betaald……. ik zeg je 100.
  Je moest een pina blakaman zijn dan moest jij zitten …………ik zeg je.
  Deze rechters verzieken het rechts gevoel.En ook het rechtssysteem.
  Een zeer slechte zaak, weet u nu, hoeveel mensen in de bak zitten en nooit op hun rechten zijn gewezen.(ti yu wani yu nafu taki)(maar hij legt tegerlijker tijd zijn wapenstok op tafel) onder bedreiging dus….IK ZOU ZEGGEN IEDEREEN EIS HEROPENING VAN UW ZAAK….dan bent u nu alvast vrij mens op vrije voeten….WANT RECHTER LAW.

  Deze zaak niet zo laten het STINKT.


  Maak melding

 2. Hoe duur was de suiker ook alweer?

  Dus die zogenaamde weledele heren zitten bijna allemaal aan de coke. Geen wonder dat ik hun nieuwsvoering altijd onbetrouwbaar en onvolledig hebt gevonden zoals de geschreven stukken hier op waterkant door o.a. Wikkileaks, Paraman, Neus en Esmerald en Determinist..of moet ik zeggen de vijféénheid.

  Elders mooi weer spelen en zich als heiligen profileren en hoe goed ze zelf zijn, maar ondertussen geen haar beter dan de bekritiseerden. Allemaal van hetzelfde laken een pak.


  Maak melding

 3. En als doffonan emplooy blijft hebben bij De Telegraaf dan weten wij hoe laat het is.

  Trouwens het is een en al houdt de diefje spelen.

  In elk geval zal deze door het oog van de naald gekropen Slikkerveerder zich wel tien keer bedenken om weer deze kant op te komen, laatstaan om als dan gebruik te maken van zijn zwijgplicht.

  Was het de zoon van Jagdew, ponimin, Timpico of tante Coba dan had hij er tot over zijn oortjes in gezeten.


  Maak melding

 4. Ha ha ha ha, wat een grapjurken zijn deze gasten, dus ,de Telegraaf, gaat nu een paar positieve berichten over Suriname Plaatsen de komende tijd.
  Donovan, is gebrandmerkt of was als inlfiltrant in Suriname, dat kan dan ook niet meer, en hij heeft misschien gekotst dus die infiltranten die zich voor alles en nog wat uitgeven kunnen nu terug.
  Tijd voor een nieuwe ligting, deze is besmet en de wond van ze staat open.

  BID 31Naar oost en 17 naar noord


  Maak melding

 5. Ha ha ha en zie daar,wat er vandaag in de telegraaf in Nederland staat, Inval in 1986 wordt eindelijk toegegeven.
  Niets gaat gebeurt zonder reden en journalisten zijn goede spionnen met soms ook nog een BOA functie dus ze mogen opsporen en onderzoeken.


  Maak melding

 6. Natuurlijk is het jammer maar de rechter heeft een weloverwogen en correct besluit genomen. De agenten hadden hem in een eerder stadium op zijn rechten moeten wijzen.

  Hoe het zij. Die knul is zo wie zo zwaar de pineut want een carrierre als journalist kan hij nu op zijn buikschrijven. Hij is gebrandmerkt als enorme risico factor en als onbetrouwbaar.

  @Dhr.R M D Leider, Dhr.R M D Leider & Ik Zeg Je
  Het verschil tussen NL en SME is dat in NL moordenaars en mega-drugsdealers wel veroordeeld en bestaft worden terwijl ze in SME president mogen worden en hun eigen rechters mogen aanstellen en zelfs zo schaamteloos zijn om dit ook te doen.


  Maak melding

 7. Donovan R.? Waarschijnlijk een oerdomme werknemer op de postkamer of zoiets. Of iemand die de kranten in de vrachtwagen mag laden. Geen journalist in ieder geval. En De Telegraaf zal over dit feit geen papier vuil willen maken.


  Maak melding

 8. De telegraaf is de krant waar onhandelbare jeugdige criminelen die wit zijn, vandaaltjes worden genoemd. Zijn ze Marrokaan dan zijn het plotseling straatterroristen. Ik vraag me af hoe ze een bolletjesslikkende telegraafjournalist zouden noemen. Ook vraag ik me af hoeveel dit akkefietje in Suriname ze heeft gekost. De meest slechte rechtse pulpkrant van Calimerostan bakt de bolletjes wel erg bruin.


  Maak melding

 9. @ Wreker,
  Over deze kleinen man heb jij wel grote NDP Waffel Maar over die criminelen die aan de macht zijn in suriname niet, zo hypocriet ben jij. Bouterse zijn zoon heeft een strafblad toch mag hij van pa chef van de CTU worden, Bouterse is een veroordeelde drugshandelaar die op een internationale Opsporingslijst daar zwijg jij over.


  Maak melding

 10. Als de agenten niet hebben gehandeld volgens hoe de wet voorschrijft,dan moet de burger in zijn recht staan..!! goed gedaan,en ga zo door. ook instrumenten van de overheid lappen de regels aan hun laars


  Maak melding

 11. Beste anna_z ,

  IK daag je uit om in een willekeurige stad langs een groepje Marokkaanse jongens te lopen als vrouw. Kijken of je ze dan straatterroristen of vandalen gaat noemen.


  Maak melding

 12. annaz_z,
  Wat is het verschil in benadering van een Mokro en een Maron ??? in mijn beleving gebeurd het zelfde in Suriname als hier in Nederland.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.