Nimos ruimt veld voor kabinet president Suriname

5

PARAMARIBO, 5 nov – Milieu-instituut Nimos moet verhuizen. Op stel en sprong. Volgens minister Ginmardo Kromosoeto van Arbeid Technologische Ontwikkeling & Milieu, heeft het kabinet van de president ruimte nodig. Het monumentale Du Plessis-gebouw beviel het best. Dus verhuist het instituut naar het noorden.

Dat is enkele kilometers verwijderd van de huidige plek aan het Onafhankelijkheidsplein. “Ik heb de opdracht gegeven, omdat het staatshoofd meer ruimte nodig heeft”, zegt Kromosoeto tegenover de Times of Suriname. Het gebouw uit de achttiende eeuw ligt binnen het bestuurscentrum en dicht bij het kabinet van de president. Binnen twee weken moet de verhuizing rond zijn. De nieuwe ruimte voor Nimos ligt in elk geval buiten de stedelijke verkeersdrukte.

Dat moet maar als een plus worden gezien. “Aan de ene kant krijgt Nimos meer bewegingsruimte om zijn werk te doen en aan de andere kant blijft de staf van de president in het bestuurscentrum. Het is een win-winsituatie”, aldus Kromosoeto. Het Du Plessis-gebouw is één van de oudste huizen van Paramaribo. Het werd enkele jaren geleden gerestaureerd voor ruim een half miljoen Euro. De EU financierde. Het huis is ooit bewoond door de notoire slavenhoudster Maria Susanna Du Plessis.

Bekijk ook:


5 REACTIES

 1. Het gebouw waar borst amputeerster allertijden postvatte krijgt een andere bestemming.

  Komt NIMOS op straat te staan? NEEN!!!

  Het NIMOS wordt rianter ondergebracht met voldoende parkeergelegenheid.

  Dit eertijds bij nBinnenlandse zaken horende gebouw sluit heel goed aan bij het gouvernements paleis.


  Maak melding

 2. Wat een onzin. Eerst accomodeerd de president al zijn vriendjes met dik betaalde banen en dan dwingen die figuren ook nog eens het Nimos te verhuizen. De praktijk leert dat bij zo’n verhuizing een dienst 2 tot 6 maanden nodig heeft om weer up and running te zijn. Terwijl dat kabinet van de president meer een speeltje is waar totdusver nul-komma-nul,nul, nul uitgekomen is.

  De verhuizing en de noodzakelijke aanpassingen zijn vast en zeker weer ONDERHANDS aan de familie Abrakhams uitbeteed.?? !!!


  Maak melding

 3. Klasse hoor! ik heb nu nog meer respect voor en ex docent van de bekebde Surinaamse kweek school het latere A.P.I.tot S.P.I.U bent echt een groot kunstenaar!Ik kom n.l ook van die academie af.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.