Hoog Chinees bezoek aan Suriname voor ‘verdieping’

18

PARAMARIBO, 5 nov – Een bezoek van Chinese politici en topmilitairen moet de relaties naar een hoger niveau tillen. Chen Changzhi, die het bezoek leidde, vindt dat het steeds beter gaat met de relatie. Bezoekjes aan president Desi Bouterse en het parlement golden als hoogtepunten.

Wat er precies besproken is, moet nog uit komen. Geen persconferenties, zoals menige hoge bezoeker, wel eens pleegt te houden. Tijdens het plechtige deel van het bezoek aan het parlement zijn wat beleefdheden uitgewisseld. “Suriname en China onderhouden al generatieslang relaties en we staan op het punt deze te verbreden en te verdiepen”, zei Chen Changzhi. Hij ziet haast onbegrensde mogelijkheden op het gebied van energie, technologie en handel.

Ook Taiwan werd even aangesneden. Volgens Chen Changzhi is komt Suriname’s standvastige houding van pas. Elke Surinaamse regering sinds de onafhankelijkheid heeft steevast het Chinese standpunt ondersteund. “Op deze manier helpt Suriname ons met de vreedzame hereniging van het Chinese grondgebied”, aldus Changzhi. Zowlel Bouterse als parlementsvoorzitter Jennifer Simons zijn uitgenodigd voor een tegenbezoek.

Bekijk ook:


18 REACTIES

 1. Ze komen die criminele regering in suriname leren hoe hun onderdanen moeten onderdrukken.
  Een land die geen enkel democratische principes kent en zijn eigen bevolking onderdrukt daar kan je niet veel goeds van leren .


  Maak melding

 2. Nederland wil geld lenen bij China . De wereld op zijn kop . Het geld stroomt de staatskas van Suriname binnen , dank zij de belasting-maatregelen die nu reeds vruchten afwerpen , zonder dat ze al geimplimenteerd zijn . Ik blijft het zeggen , dat de VHP de NPS de das om heeft gedaan . Voor de VHP leden is de NPS een domme kafri partij . VHP leden denken dat zij altijd slimmer zijn dan anderen , en mede daardoor de staatskas zoveel mogelijk plunderen te behoeve van hun eigen soort . Nu ziet u dat de economie van |Suriname , door besparing snel vooruit komt.
  Er worden geen auto’s meer ingehuurd tegen hoge bedragen bij vhpers , en kunnen zij niet gratis tanken meer bij OW . Bovendien door ontheffing uit belangrijke posities van het bestuur , zijn zij niet meer instaat om op slinkse wijze corruptie te plegen en zich zelf te verijken. Verder gaat de inflatie omlaag in Suriname . Tevens komt ook India investeren in Suriname , zij zijn welkom !!!
  Dat 5000 Haitiaen een werkvergunning voor Suriname hebben gehad van de president is het vermelden waard . Z-amerikanen hebben voorang tegenover de aziaten. Goed beleid !!!


  Maak melding

 3. Beste Theo:

  “Het geld stroomt de staatskas van Suriname binnen”

  “Nederland wil geld lenen bij China”

  Uit welk ei kom jij dat je dit soort onzin uitkraamt…

  Nederland leent van niemand geld. Het is één van de weinige lander ter wereld met een tripple A-status. Ga weer lekker je hangmat in


  Maak melding

 4. @TTheo

  De enigste informatie waarde in jouw posting is dat het weer bevestigd dat je een domme racistische NDP-er bent. Niet echt het soort postings waar normale mensen op zitten te wachten. 🙁


  Maak melding

 5. Suriname zal nog tot 2015 geld van Nederland ontvangen, maar die inkomsten lopen snel terug. In 2012 zal er 12,3 miljoen euro overgemaakt worden, in 2013 6 miljoen en in 2014 en 2015 een restbedrag van 0,05 miljoen.

  Blijf Schelden, maar ondertussen je “djogo” en je moksi meti met deze Euro’s betalen.


  Maak melding

 6. Geld stroomt de staatskas suriname binnen terwijl de bevolking de broekriem nog strakker moet aanhalen dat ze creperen. TTheo, terwijl het gras groeit sterf het paard, feestje geven voor miljoenen euries terwijl je geen subsidies betaald aan aan de meest zwakkeren in de samenleving.


  Maak melding

 7. Menner TTheo,

  Jou toon in je bericht gaat jaren terug in Suriname…of ben jij niet vooruit te branden.

  Ik vraag me af hoelang jij of mensen met dit gedachte goed nog te leven heeft…Jullie moeten gewoon opgeruimd worden.

  Veel plezier in het nog resterende leven.
  gr

  Chintamani Surdas


  Maak melding

 8. Beste TTheo,

  Ik vraag mij af of je zelf wel nadenkt en terug leest wat een onzin je allemaal neerpent. Wat een kul allemaal zeg. Je papagaait gewoon de overheidpredikers na en doet het voorkomen of alles al in kannen en kruiken is.

  Ik hoop dat de toekomst echt beter wordt in Suriname. Met figuren zoals u wordt het helemaal niks.

  Sterkte en de groeten.


  Maak melding

 9. Een machtig en opkomende wereldmacht als China is een zeer gewenste partner voor het economisch goed draaiende Suriname. Suriname heeft nooit wat van Nederland geleerd en heeft er ook nooit wat aan gehad. Dank zij onze meest vooruitstrevende regering aller tijden en de hulp van economische reus China, ziet de toekomst voor Suriname er rooskleurig uit. Wat we wel zo snel mogelijk dienen te lozen is de eeuwig zeurende redimusu-bende met hun oervervelende anti-Surinaams gebral.


  Maak melding

 10. @ TTheo,

  Ik durf te wedden dat je geen kafri bent.
  Een kafri komt nooit met zulke postings om een een ander volk te denigreren. Ze zijn een vredelievend en een hardwerkend volk.


  Maak melding

 11. AnnaTTheo,

  Wie het met Suriname goed voor heeft, heeft last van een regering geleid en beschermd door mensen die in het gevang thuis horen.

  Door principeloos onzin te verkopen om de huidige regering omhoog te duwen help je je land echt niet. Het Surinaamse volk huilt en Anna en TTheo zingen haleluja?

  De omvang van corruptie is obese-achtig omdat de leiding en beschermers van het land van corruptie leven. Open jullie ogen goed en hou de onzinteksten voor Ocer.


  Maak melding

 12. @anna_z

  Je posting doet mij een beetje denken aan de pedo die in de rechtzaak vertelt dat hij het best voor het kind wil en het altijd zal beschermen.


  Maak melding

 13. Beste Anna_Z en Theo…

  De dommigheid druipt van jullie postings af.

  “Dank zij onze meest vooruitstrevende regering aller tijden en de hulp van economische reus China, ziet de toekomst voor Suriname er rooskleurig uit”.

  Keep on dreaming and don’t hold your breath

  Binnen 10 jaar is Suriname van China en wonen er 100.000 Chinezen in je land.


  Maak melding

 14. Nummer 9
  In de jaren 80 was het Cuba Libie en Grenada toen zijn wij geen moer mee opgeschoten, nu is het China en Frankrijk we horen niets meer van chavez. zoek op google hoeveel projecten Nederland financieel ondersteund in China want in china worden de rijken steeds rijker en de armen steeds armer.Tegenwoordig is het heel makkelijk om aan informatie te komen even op Google kijken.In de jaren 80 konden demagogen als jou de boel manipuleren maar nu lukt dat niet meer .


  Maak melding

 15. Zo te lezen uit de reacties heeft @TTheo de vinger op de zere plek gelegd;
  De waarheid is altijd hard om aan te horen.

  Mijn inziens is dit echter geen rede om anderen “öpgeruimd”te willen zien worden;
  zo zie je maar weer he. (# 7)

  p.s. niet Nederland maar de EU gaat “met de pet rond” bij de zgn. minder ontwikkelde landen (BRICS) voor hulp aan het steunfonds voor de Euro.(citaat van een bekende macro econoom d.d. heden.)


  Maak melding

 16. Ai TTHEO heeft ze bij de ballen.

  Zie de reactie van een echte front democraat op 7, “zulke mensen als TTHEO zou opgeruimd moeten worden”.

  Wat de waarheid allemaal met deze hypokrieten en huichelaars kan doen.

  They can’t handle the truth.hahahahaha

  Ze hebben toch liever die front leugens, het is als zuurstof voor ze.


  Maak melding

 17. Afu Sensie,
  Je hebt feiten en aannames, jou argumenten moet je onderbouwen met feiten en niet met valse en verkeerde aannames. laat TTHEO mij een link sturen waar er staat dat Nederland geld wil lenen van China. je moet niet de halve waarheid vertellen mie boy want ik luister iedere dag naar het journaal en andere informatieve programma’s zo blijf ik op de hoogte van wat er gebeurd in de wereld.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.