Geen verboden spul gevonden in illegaal vliegtuig

19

PARAMARIBO, 5 nov – Er zijn geen drugs of andere verboden spullen aangetroffen in een illegaal Braziliaans Cessna-206 vliegtuig. Dit meldt De West. Het op de luchthaven te Zorg en Hoop gelande toestel had vier personen aan boord. De piloot meldde het binnenvliegen laat en gaf ook geen vliegplan. De politie denkt er het zijne van.

Drugstransport wordt niet uitgesloten, hoewel elk bewijs ontbreekt. “Een grondig onderzoek sinds woensdagmiddag, compleet met speurhonden, heeft niets opgeleverd”, meldt de krant. De autoriteiten hebben intussen besloten het toestel vrij te geven. Het mag terugvliegen naar Brazilië. Volgens piloot en passagiers moesten ze eigenlijk naar de goudvelden. Als dat waar is, zijn ze dan wel behoorlijk uit koers geraakt.

Het geval heeft de nodige irritatie gewekt bij luchtvaartautoriteiten. Het toestel dat vanuit westelijk buurland Guyana invloog, meldde zich niet. De piloot verzweeg ook het vliegplan, een doodzonde in de luchtvaart. “De man heeft een groot gevaar betekend voor ons luchtruim door er zonder melding doorheen te vliegen. Wat als op dat moment een ander vliegtuig in de lucht was? Dan hadden we een grote ramp,” zegt Sharief Saboerali van de Luchtvaartdienst.

Bekijk ook:


19 REACTIES

 1. VliegGoud!

  Goud kan je niet ruiken; drugs wel!
  SmokkelGoud per vliegtuig brengt veel meer op. Stuur hem weg met een fikse boete van 10.000 US dollar dan doet hij het nooit meer. Wat een slappe bende zijn jullie toch. Volgende week landt er weer eentje op Zorg zonder Hoop.


  Maak melding

 2. Zijn ze gek geworden in Suriname? Deze man zou de bak in zijn verhaaltjes zijn mij te goedkoop.Er zit er zeker meer achter,hij weet bliksems wel hoe de internationale vliegovereenkomsten zijn.De passagiers zou je ook een week opsluiten dan zou de waarheid voor de dag komen.


  Maak melding

 3. Dit is het topje van de ijsberg, sinds deze regering aan de macht is worden alleen peanuts drugshandlangers opgespoord en opgesloten. De big bosses en co, die alles hierover weten en middels hun duistere kanalen alles regelen en weten, die worden door mis me dan niet opgespoord, noch opgesloten. Gelukkig blijft niets geheim. Deze piloot heeft meer dan lef om zomaar het luchtruim te schenden, of werkt hij in opdracht voor de bigg bosses die oliedomme aanhangers hebben gekozen als leiders.


  Maak melding

 4. Heeft de politie (of hebben de Surinaamse autoriteiten ook foto’s, vingerafdrukken en dna materiaal van deze illegalen genomen ??

  Waarom heeft men dit vliegtuig (zonder voormelding en/of vluchtplan) gewoon verder laten vertrekken ???

  Je zou deze stunt eens in Brazilie, Venezuela, Europa of de VS moeten uithalen en kijken of je er ook zo gemakkelijk vanaf komt !!!


  Maak melding

 5. Het gemis van een radardetectie systeem en een luchtmacht is duidelijk, vliegbewegingen worden niet of nauwelijks gemonitord, precies als het Braziliaanse gedeelte van de Amazone 2 decennia geleden.


  Maak melding

 6. als de gezagvoerder een vlucht uitvoerde onder VFR is hij niet verplicht een vliegplan in te dienen , hij zou zich echter wel moeten hebben gemeld bij “center” toen hij het Surinaams luchtruim binnenvloog boven de TMA


  Maak melding

 7. Vanuit Brazilie is dit een vlucht van minimaal 5 uren. Afkomstig uit een land dat 70 X zo groot is als Surimaribo. Wat kunnen wij fysiek uitrichten tegen zo een gigantsche vriend?


  Maak melding

 8. Op bevel van het OM moest de politie! de bemanning en het vliegtuig laten vertrekken,terwijl men nog het een en ander wilde onderzoeken.huh?Bevel van hogerhand!Het gaat maar door.Vos veliest zijn haren maar streken?!no boi!


  Maak melding

 9. “Er zijn geen drugs of andere verboden spullen aangetroffen in een illegaal Braziliaans Cessna-206 vliegtuig”.

  Is er wel een lijst met verboden spullen?
  Ploeteren in de landbouw en rijst produceren voor de mensheid terwijl de wereldmarkt prijs voor rijst heel laag blijft. Conclusie, produceer spullen (legaal en/of illegaal) dat heel veel geld opbrengt. Dit doet de hele wereld. Illegale wapenhandel is ook verboden, maar floreert volop. En waar worden wapens geproduceerd? Ja, Ja daar…


  Maak melding

 10. Wat denk je .
  Deng mang drop a drugs dang deng free gwe baka.
  Mensen houden jullie jezelf niet voor de gek.
  Alle kanten wordt geprobeert om drugs uit het land te smokkelen.
  Bouta heeft geld nodig.
  A tang so


  Maak melding

 11. Grote chaos, anarchie op komst in het binnenland zoals in Afrika. Dankzij de oliedomme aanhangers van deze moordenaars regering die nu zelfs slachtoffers aan het worden. Finisie foe megamoordenaars regering takie fa deng sang de, volg maar in de branding Apintie. Ma goed , ze verdienen de ontwikkelingen die komen gaan.


  Maak melding

 12. Ook een algehele visitatie van het vliegtuig met speurhonden leverde niets op. Maar hoewel er geen narcotica is gevonden, vindt de politie dat ook de andere feiten, die het viertal hebben gepleegd, zeer ernstig zijn en nader onderzoek behoefden. Het behoeft geen betoog, dat de politie volslagen verrast was toen het OM groen licht gaf aan het vliegtuig om vrijdag te vertrekken.

  Hahahahhahahaahha, we sjie, na ndp maffia connection..hahahahahahah


  Maak melding

 13. De moderne maatschappij drugs maatschappij in wording, transparantie heel ver te zoeken alles gebeurd in achterkamers verantwoordelijkheid afleggen how maar.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.