Ernstig ongeval op weg naar Surinaamse luchthaven

5

PARAMARIBO/REPUBLIEK, 5 nov – Op de weg naar de Johan Adolf Pengel luchthaven is een vrachtwagen tegen een passagiersbus aangereden. Ruim tien personen zijn gewond geraakt. Het ongeval vond plaats toen de bus geparkeerd stond in de omgeving van de plantage Republiek. Er stapten mensen uit toen de vrachtwagen tegen de bus aan smakte.

De klap was zo ernstig dat het voertuig van de weg raakte. Sommige passagiers raakten ook nog bekneld in de bus. Verscheidene ambulances zijn aangerukt om de gewonden af te voeren. Bij het Academisch Ziekhuis Paramaribo hebben familieleden zich al verzameld. In oktober raakte ook een groot aantal personen gewond tijdens twee verkeersincidenten. Dat gebeurde in Saramacca waar twee bussen van de weg raakten. Zeker twaalf personen moesten met spoed naar Paramaribo vervoerd worden.

Bekijk ook:


5 REACTIES

 1. Ik woon er zowat boven op en lees dit nu pas?

  Mensen hebben gemiddeld geen idee wat al die paardekrachten/kilowatts inhoudt.

  Een kleine tuftuf kan al een vermogen hebben van 80 pk’s.

  Ik geef het je te doen om 80 paarden life onder kontrole te houden.

  De mensen gaan ten onder door gebrek aan kennis van het vervoermiddel waarvan men zich bedient.

  Sari tori.


  Maak melding

 2. Nog een wonder dat er geen doden bij gevallen zijn. Als je ziet hoe de bussen daar rijden en lukraak naar de kant vliegen verbaasd het mij totaal niet. Zal wel weer eens half op de weg zijn blijven staan zoals de meeste bussen daar doen als er iemand in of uit stapt!


  Maak melding

 3. is de vrachtwagen vpoor controle op gebreken in beslag genomen? Misschien is hier sprake van een mechanisch defect dan wel is er sprake van fraude (keuring niet uitgevoerd maar er is toch een bewijs van goedkeuring).
  You never can tell in een land van onbegrensde mogelijkheden.


  Maak melding

 4. Ik ben benieuwd naar de staat van onderhoud van beide vehikels.

  Nu de keuring van zware voertuigen (categorie-4) voor de deur staat zullen heel wat wrakken van de weg verdwijnen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.