VHP eist respect voor wet en recht in Suriname

12

PARAMARIBO, 3 nov – De Vooruitstrevende Hervormings Partij, VHP, staat op respect voor wet en recht. De partij van ex-minister van Justitie & Politie Chandrikapersad Santokhi verwacht dit van elke burger op het Surinaamse grondgebied. Het recht in eigen hand nemen is uit den boze.

De recente verstoringen van de openbare orde worden dan ook betreurd. De rechtsstaat behoort onder alle omstandigheden in stand te worden gehouden. “In alle situaties tussen burgers onderling of tussen burgers en het wettig gezag, zal respect voor wet en recht dienen te worden opgebracht”, stelt de VHP in een communiqué. Het gaat dan vooral om de gevallen te Maripaston in Para en aan de Saramaccastraat in Paramaribo. Bevoegde instanties moeten hun werk kunnen uitvoeren.

De gemeenschap moet “onder alle omstandigheden” het hoofd koel houden. Ook van de regering wordt het een en ander verwacht. Die moet “onmiddellijk en met gepaste maatregelen komen en alle middelen, die zij ten dienste heeft, toepassen teneinde de vrees, die er heerst, weg te werken en de rust te laten terugkeren en de veiligheid van de burgers te garanderen.” verklaart nog steeds vertrouwen te hebben in de politionele en rechterlijke instanties.

Bekijk ook:


12 REACTIES

 1. Wat? was het niet dezelfde VHP een wetgeving wilde invoeren waarbij burgers bewapend zouden worden.

  Waar was de reactie van de VHP toen bewoners te Lelydorp een dief hadden dood mishandeld, mag dat wel?

  Wij Surinamers willen niet meer dat er politiek bedreven wordt met maatschappelijke problemen, hebben jullie het nogsteeds niet door.

  Aan communiquees hebben we dus niets, bespreek het in de DNA en kom met voorstellen hoe maatschapelijke problemen opgelost kunnen worden.


  Maak melding

 2. Chander,
  Begin alvast bij die handels elite en andere grote ondernemers die de wetten van dit land met de telmaat van de klok met hun “voeten” betreden.

  Onder andere zijn zelfstandig beremde en of verlichte aanhangers/diepladers en opleggers op 1 hand te tellen.

  De huisbazen die kleine mensen op barbaarse wijze afpersen voor bouwvallen.

  Wat wij dagelijks zien zijn de randverschijnselen van een veel en veel dieperliggend vraagstuk.

  Helaas gaan die intellectuele daders vrij uit.


  Maak melding

 3. De bewoners van het Binnenland moeten toezien hoe anderen hun leefomgeving verwoesten en met kwik vergiftigen en muskiete broedplaatsen achterlaten. Wanneer ze zelf deelnemen in de goudwinning als slechtbetaalde arbeiders lopen ze het risico neergeschoten te worden. Een president die overleg belooft maar keer op keer niet verder komt dan dictatoriale monologen en weglopen.

  Ik kan mij er heel goed iets bij voorstellen dat deze mensen het gevoel hebben dat zij in een andere wereld leven. Dat ze tweede rangsburgers in het land zijn. Pas als zij rechtvaardig behandeld worden mogen eisen aan het gesteld worden. Het hele probleem heeft twee kanten en op dit moment zijn het de wakaman in beide groepen die van het te kort aan algemene menselijke waarden en normen profiteren.

  Hard optreden tegen alleen deze groep zal de zaak verder op de spits drijven. De overheid moet ook hard optreden tegen onverantwoordelijke consessie houders, tegen elke vorm van uitbuiting en onderdrukking, de overheid moet zorg dragen voor een goede, oprechte, constructieve en respectvolle dialoog.


  Maak melding

 4. Het gros van degenen die zich op deze manier hebben misdragen, tegen het wettig gezag zijn de domme aanhangers van deze regering. Ze hebben waarlijk de mentaliteit van hun leiders. Het zal nog erger worden met de onberechte moordenaars als hun herder. Nu al redeneren ze als volgt, ma als lon en des het hebben gedaan en niet zijn opgesloten, wie zijn wij dan. Oliedomme stommelingen die stemden op wetverachters. Hahahahahahahah


  Maak melding

 5. nou meneer miesiedjan als je dit leest,dan zak je door de grond,anders ben je niet waardig..

  laat nu je tanden zien voor het hele volk,andere oplossing is er niet of verlaat het poppenkast-toneel z.s.m.


  Maak melding

 6. @ afu sensi,

  Als de zelfverdedingswet goedgekeurd was dat burgers zich mochten bewapenen hadden we minder roofmoorden,verkrachtingen, overvallen en noem maar op. Waarom heeft diklip toen de wet niet goedgekeurd u mag 3 keer raden!!!!!

  Een dode te maripaston is niet door een burger gepleegd maar door zwaar gewapende veiligheidsmannen.
  Burger te saramaccastraat is gedood door een politie-agent.


  Maak melding

 7. Normen en waarden!

  Goed geschreven, Neus!
  We zijn ze kwijtgeraakt tijdens het propaganda voeren voor de afgelopen verkiezingen. De verzieking van de natie was in de maak en velen hebben onbezonnen eraan mee gewerkt. Hebben ze nu spijt?

  Ik zie het als relschoppers of hooligans tijdens een vreedzame protestactie. Men doet alsof men mee protesteert maar ondertussen gaat men plunderen en vernietigen. De meeste mensen die NDP gestemd hebben kun je zien als hooligans die op plundering uit zijn.
  Met voorbedachte rade om in troebel water grote vissen te kunnen vangen.
  Normen en waarden en DE WET heeft men achteloos aan een kant geschoven om eigen doelen te bereiken en rijkdom te verschaffen.
  Dit heeft niets met politiekvoering te maken maar met eigen belang.


  Maak melding

 8. Goed zo jongens en meisje, bak maar lekker gaar in je eigen haatvet. Te enige tijd zullen jullie tot het inzicht geraken dat wij ons hier op het vaste land van Zuid-Amerika bevinden en niet te Appingendam, Lutjegast, Overveen of Ossendrecht.


  Maak melding

 9. hahahahaha mooie benaming WINNETOU die kleine indiaanse jongen.
  Als de Leiding van het land geen respect hebben voor wet en recht wat verwacht je van de bevolking.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.