donderdag, april 25, 2024
HomeOnderwerpenEconomieSurinaams vakonderwijs behoeft ondernemersgeest

Surinaams vakonderwijs behoeft ondernemersgeest

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 3 nov – Het Surinaamse vakonderwijs moet zich meer als ondernemer gedragen. Dit stelt Jeroen Sprenger van de Nederlandse stichting Herstelling. De ‘ondernemende vakopleiding’ moet leidend principe worden. De tijd van afhankelijkheid van de overheid of donoren is voorbij.

Dat kan positief uitpakken voor en dit soort onderricht en de doelgroep zelf. De stichting Arbeidsmobilisatie & Ontwikkeling, SAO, partner van Herstelling, moet zo’n kans aangrijpen. “Het heeft er alles mee te maken dat de SAO zal moeten wennen aan het idee dat ze steeds minder afhankelijk wordt van subsidie”, zegt Sprenger. Een ondernemende geest zal altijd werk vinden. Zowel de overheid als het bedrijfsleven bieden mogelijkheden zat.

De overheid heeft zoveel gebouwen die onderhoud behoeven. Ook het bedrijfsleven wil zoveel uitbesteden. SAO verdient eraan en de leerlingen doen vaardigheden op. De omslag vereist een ‘Surinaamse methode Herstelling’. Die is intussen vastgelegd en de partners zijn optimistisch. En nu het positioneren nog na ruim dertig jaar. “Je moet je resultaten verzilveren met ‘hier bouwt SAO’ en ‘daar legt SAO een straat aan’. Laat weten dat je er bent.”

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES