Leningenplafond Suriname niet zomaar op te heffen

10

PARAMARIBO, 3 nov – Het leningenplafond valt niet zomaar op te heffen. Dit stelt minister Adelien Wijnerman van Financiën. Hoewel zij zich niet graag mengt in de discussie, zijn er volgens Wijnerman bepaalde beperkingen. Die maken elke overweging extra moeilijk.

President Desiré Bouterse vindt meer ruimte om te lenen op zijn plaats. Er zijn grote investeringen te plegen in onder meer fysieke infrastructuur. “De investeringen zijn inderdaad nodig voor Suriname’s verdere ontwikkeling, maar we moeten rekening houden met onze macro-economische situatie en het absorptievermogen van de economie”, zegt Wijnerman. Daarom kan liever worden gekozen voor een gefaseerde vorm van investeren.

De economie krijgt dan meer ademruimte. Bovendien is er dan meer gelegenheid de gevolgen in te schatten. “Je kan lenen, maar de vraag is hoe je dat terugbetaalt. We zijn realistisch, er is indertijd (tijdens de vorige regering, red.) een plafond vastgesteld. Als nu mocht blijken dat verandering nodig is, moet dat bekeken worden”, aldus Wijnerman. Voorlopig blijft alles bij het oude. “Er is een wet en nu kunnen we niets anders doen dan die naleven.”

Bekijk ook:


10 REACTIES

 1. We gaan terug naar de jaren negentig en zevenmaal erger zal het worden. Wie zijn vergeten de inflatie en devaluatie zullen het wederom meemaken. Eind 1999 was de koers voor 1 U$ boven de sfl. 3.000,- na vier jaar regeren moet het de domme aanhangers niet verwonderen als het srd. 21.000,- wordt voor 1 U$, de megaschulden zullen daarvoor zorgen, nu al beginnen velen hun valuta over te maken naar het buitenland. Velen vertrouwen deze regeringsleiders voor geen cent, vooral met de laatste tekenen te Maripaston en Sarammaccastraat, waar onberechte banmkrovers en moordenaars de macht is gegeven. Wie denken dat deze wetverachters en onberechte misdadigers rust en vrede, voorspoed en zegen zullen brengen aan dit land en volk, zijn te betreuren, dat zijn al degegen die stemden als onnadenkenden, gedreven door lust,drift en hartstocht.gratis ete, drinke en spele…na een jaar beseffen nog maar weinig aanhangers waarvoor ze hebben gestemd.Voor Suribabwe.


  Maak melding

 2. Lenen?

  Maar van wie wil je lenen als het mogelijk zou zijn?
  Als jullie zo doorgaan met die Chinezen, komt er zeker weten, van hun kant geen enkele lening en ook geen Chinese arbeiders tbv de infra.

  ooh ja, de snesies verstaan geen Nederlands, ze hebben geen idee hoe gevaarlijk dat land is voor hun mensen.
  Steek je kop maar in het zand.

  Opmerking: sinds wanneer houd bout zich aan de wet?
  Hij is pres, hij maakt en breekt, iets klopt niet!
  Bout verbreek die wet maar, stuur adelientje maar naar huis.
  Maakt niet uit als die lening niet terugbetaald ken worden. Onderpand suri….


  Maak melding

 3. Kort leven!

  Nu je dit gezegd hebt mevrouw de minister van financien is jouw politieke leven nog maar van korte duur, meen ik. Baas gaat je ontslaan want je spreekt hem tegen. En dat wil hij niet!


  Maak melding

 4. Het leningenplafond valt niet zomaar op te heffen. Dit stelt minister Adelien Wijnerman van Financiën. Hoewel zij zich niet graag mengt in de discussie, !!!!!!??????????

  Waarvoor is zij dan Minister van Financiën??!!

  In elke normale regering is het zo dat de Min van Fin zijn/haar eigen verantwoordelijkheid heeft en neemt. Als zo’n minister verhoging van het plafond ongewenst vindt dan is de discussie gesloten en wordt het plafond NIET verhoogt!!

  Heel vreemd dat een minister zo’n uitspraak doet en nog vreemder dat ze blijkbaar de media nodig heeft om deze uitspraak van haar kracht bij te zetten of beter gezegd om een luisterend oor te vinden. Dit roept grote vragen op over het functioneren van de regering. Loopt DDB soms ook daar weg als hij zijn zin niet krijgt?? Gedraagd DDB zich ook daar als domme, ondeskundige, onrvaren, onbeschofte en vreselijk verwende kleuter??


  Maak melding

 5. Het leningenplafond valt niet zomaar op te heffen. Dit stelt minister Adelien Wijnerman van Financiën. Hoewel zij zich niet graag mengt in de discussie, !!!!!!??????????

  Waarvoor is zij dan Minister van Financiën??!!

  In elke normale regering is het zo dat de Min van Fin zijn/haar eigen verantwoordelijkheid heeft en neemt. Als zo’n minister verhoging van het plafond ongewenst vindt dan is de discussie gesloten en wordt het plafond NIET verhoogt!!

  Heel vreemd dat een minister zo’n uitspraak doet en nog vreemder dat ze blijkbaar de media nodig heeft om deze uitspraak van haar kracht bij te zetten of beter gezegd om een luisterend oor te vinden. Dit roept grote vragen op over het functioneren van de regering. Loopt DDB soms ook daar weg als hij zijn zin niet krijgt?? Gedraagd DDB zich ook daar als domme, ondeskundige, onrvaren, onbeschofte en vreselijk verwende kleuter??

  Gelukkig sluit Wijnerman af met. Voorlopig blijft alles bij het oude. “Er is een wet en nu kunnen we niets anders doen dan die naleven.”


  Maak melding

 6. aaaai baja bouta heeft geld nodig!
  En ineens moet het leningplafond omhoog.
  Waarom nu ineens .
  Bouta je voelt al natigheid en nu wil je ook het geld van het al arme volk(door jouw nogwel) helemaal kaal plukken.
  Wel volk: Let op deze boef gaat jullie helemaal de sloot in duwen.
  A tang so


  Maak melding

 7. Wederom een bevestiging, dit keer van een insider. ndp staat voor: Nationale Dommen Partij!

  De productie verhoging die ons door de ndp econoom Theo is toegezegd slaat op de proefballonnenfabriek van de Nationale Dommen Partij.

  Onderstaand zijn plannen die binnenkort zullen worden toegevoegd aan de reeds bestaande lijst met Megaplannen:

  – Een diepzeeluchthaven.
  – Een onderzeebootluchthaven.
  – Een luchttunnel voor een metro.
  – Een duikbril voor cocosboom klimmers.
  – Een oven voor het bakken van ijstaarten.

  Om dit alles te verwezenlijken, gaat keizer Bigi Mofo I binnenkort weer op reis.
  De keizer is overigens de enige van de regering die zijn gestelde target haalt.
  Zijn target is, het verhogen van zijn SLM airmiles.


  Maak melding

 8. Kolibri,
  Het lijkt me goed om ook de piloten, die geroepen worden om je naar Surimaribo over te vliegen ook zo laatdunkend te bejegenen.

  Wat zijn we toch voor een soort?


  Maak melding

 9. @Neus

  Ben je alweer bezig? Ik ga jouw voortaan met insecticide bestrijden, want voor insecten zoals jouw is dat goed genoeg. Als iemand iets van Suriname wil weten? Vraag het maar gerust aan Neus, dan weet je zeker dat je de “LUL” bent!


  Maak melding

 10. @determinist

  We gaan inderdaad terug naar de middeleeuwen want God is boos op alle gelovigen. Het wordt 7 maal erger, want zeven is het cijfer van God. Wie het vergeten is zal de inflatie, devaluatie, penetratie, castratie wederom meemaken, kraait determinist. Eind 1999 was de koers voor 1 US $ boven de sfl. 3.000,- na vier jaar regeren, dan moet het Determinist niet verwonderen als hij nog geen centen in de pocket heeft gelet op de megaschulden die hijzelf in de loop der tijd heeft opgebouwd. Nu al beginnen velen hun valuta over te maken naar het buitenland, maar Determinist kan dat niet, hij heeft geen geld. Na soso sari tok.

  Velen zoals Determinist vertrouwen deze regeringsleiders voor geen cent, vooral met de laatste tekenen te Maripaston en Saramaccastraat, waar onberechte bankrovers en moordenaars de macht is gegeven door God himself (zie artikel 93 v/d Surinaamse grondwet).

  Wie denkt dat deze wetverachters en onberechte misdadigers rust en vrede, voorspoed en zegen zullen brengen aan dit land en volk, wordt niet teleurgesteld, dat zijn al degenen die stemden als weldenkenden, gedreven door lust-, drift en hartstocht. Gratis eten, drinken en spelen, maar na een jaar beseffen Bouta’s aanhangers nog steeds, dat zij ook waar krijgen voor hun stem en dat zij gelukkig niet gestemd hebben op Suribabwe zoals Determinist het onwetende volk wil doen geloven.
  wreker


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.