Voeding op Surinaamse scholen mag gezonder

2

PARAMARIBO, 2 nov – Er mogen best wat meer vitamientjes bij de gesubsidieerde voeding op school. Dit concludeert een Braziliaanse missie die mee helpt denken over het verduurzamen van ‘schoolvoeding’. Het zal wat meer kosten, maar op den duur zal de oogst beter zijn. Het beste is een stapsgewijze verandering.

Dat kan de kosten drukken en de kwaliteit geleidelijk aan verbeteren. Volgens een verslag van de Ware Tijd gaat het om meer dan alleen maar armoedebestrijding en een volle maag. Een “door de diëtiste uitgebalanceerde maaltijd” biedt meer garanties voor trouw schoolbezoek. Kinderen kunnen beter presteren en uiteindelijk zullen ook de schoolresultaten opschieten. Aan de andere kant wordt voorkomen dat de kinderen te dik worden.

Er zijn dus meerdere aspecten in de gaten te houden. Gesubsidieerde voeding op school is dit jaar begonnen. Aan vaste richtlijnen wordt nog gewerkt. De bedoeling van de missie is technische hulp te verlenen. Binnenkort gaan Surinaamse experts naar Brazilië voor een training. Volgens de Brazilianen is er meer kans van slagen als de lessen van anderen worden meegenomen. “Als dit project in andere landen met een grotere bevolking is geslaagd, moet het in Suriname ook lukken.”

Bekijk ook:


2 REACTIES

 1. Waarom moet er op de Surinaamse scholen voor voeding gezorgd worden !!!

  Als ik Afu Sensie moet geloven,dan hebben de Surinamers nog nooit zó goed voor gestaan ! Als dat daadwerkelijk zo is, hé Afu Sensie ,waarom moeten de Surinaamse kinderen op de scholen gevoed worden ??? (Is dit soms een zoet houdertje van jou geweldige regering/matie`s) Laat de ouders zelf voor voeding zorgen voor de “arme” kinderen ! Nú jij Afu Sensie….you na wang Afu Edé mang !!!Voor alle duidelijkheid,de kinderen in Suriname gun ik alle goeds toe van dé Wereld !

  Groet,ram ram,goeda hafies (Veel wijsheid!)


  Maak melding

 2. Afu Sensie is een demagoog die alleen maar onzin uitkraait.
  @ R.Lalbahadoer interessante vraag voor die kortzichtige en onwetende halve vent of is het cent ?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.