Toeristenkaart voor Suriname kost twintig euro

27

PARAMARIBO, 2 nov – De toeristenkaart gaat twintig euro of vijfentwintig dollar kosten. Dit meldt de Ware Tijd. De aanschaf kan bij aankomst geschieden op de Johan Adolf Pengel luchthaven. Kopen kan ook bij Surinaamse ambassades en consulaten. De kaart die het visum vervangt, heeft een beperkte werking.

De geldigheidsduur is negentig dagen. Volgens Lucretia Redan, topfunctionaris op het ministerie van Buitenlandse Zaken mag de kaart maar voor één bezoek worden gebruikt. Wie dus vaker Suriname aandoet zal steeds weer een kaart moeten aanschaffen. Degene die voor andere dan toeristische doeleinden Suriname wil aandoen, zal wel een visum moeten aanvragen. Zoals stagiairs. De kaart moet het toerisme bevorderen en ook Surinamers buiten tegemoet komen.

Voorlopig mogen alleen Nederlanders, Fransen, Amerikanen en Canadezen zonder visum naar Suriname. Een uitzondering is er ook voor de inwoners van de Unie van Zuid-Amerikaanse Naties, Unasur. Volgens Redan wordt volgend jaar de visumplicht afgeschaft voor inwoners van Engeland en andere Schengenlanden. President Desiré Bouterse kondigde de afschaffing tijdens zijn jaarrede aan. De maatregel geldt vanaf vijf en twintig november, Onafhankelijkheidsdag.

Bekijk ook:


27 REACTIES

 1. Inderdaad een sigaar uit de befaamde doos getoverd maar dus wel goedkoper. Alleen zal je bij aankomst in een vette rij moeten staan en afwachten hoe je wordt bejegend. Hopelijk een stuk vriendelijker dan de militairen op de luchthaven.
  En ja wil je meerdere keren per jaar naar Suriname dan zal je dus meerdere keren eemn toeristenkaart aanschaffen.
  Wil je langer dan 90 dagen in Suriname vertoeven dan zal je dus een nieuwe toeristenkaart moeten kopen.
  De vraag is dan waar je dit moet kopen, bij de politie (vreemdelingendienst) of bij binnenlandse zaken of ergens anders??????


  Maak melding

 2. Goed zo, deze Superregering is op de goede weg met het behalen van al zijn doelen.

  ——————————

  Toeristenkaart kost 20 euro
  Versoepeling visumbeleid krijgt algemeen karakter
  DEN HAAG – Naast ‘vreemdelingen’ van Surinaamse origine, kunnen ook die met de Nederlandse, Franse, Canadeze en Amerikaanse nationaliteit per 25 november met een toeristenkaart naar Suriname. Ook paspoorthouders van de Unasur-landen hebben per die datum geen visum meer nodig, indien ze voor specifiek toeristische doeleinden naar Suriname willen.


  Maak melding

 3. De vraag was om degenen die in Sur.geboren zijn vrije toegang tot Sur te verlenen en niet het visum te vervangen door een toeristenkaart.Nee,zelf zie ik er geen enkele tegemoet koming naar de Suri’s toe die buiten wonen.De groep buiten Sur.worden ouder en kleiner.Geeft ze toch een beloning voor hun affiniteit met hun geboorte land.Sur.is allang geen paradijs meer.Dat was het toen je nog Harry Jong Loy op de radio kon horen met zijn anasi en fosting torie.En zijn broer het verkeer in goede banen leidde.En ome Will de haring[illing] zo uitpluisde bij het raam in zijn erf woning.[prasi-oso]Toen was een woninginbraak[erg zeldzaam] al groot nieuws en haalde het de kranten.

  Cobie.


  Maak melding

 4. He! heb ik het goed??

  Voorlopig mogen alleen Nederlanders, Fransen, Amerikanen en Canadezen zonder visum naar Suriname.

  Dus nu iedereen naar Suriname alleen uitkijken voor de djoe ach de criminelen.


  Maak melding

 5. Waar zijn al die doemdenkers op dit moment die allerhande spoken zagen bij invoering van de toeristenkaart. Deze kaart blijkt nu vele malen goedkoper te zijn dan de oude visum.

  En dat is het verschil met de vorige regering want die hadden totaal geen visie als het om ontwikkeling ging.

  De volgende stap zal zijn dat de passagiers zich reeds in het vliegtuig (tijdens de vlucht)zich kunnen registreren voor zo’n toeristen kaart en deze evt ook al kunnen verkrijgen, hetgeen de doorlooptijd op JAP Airport aanzienlijk verkort.

  En dat is het verschil met de vorige regering die er altijd prat op gingen dat ze ‘kader’ hadden, alleen bestond hun kader uit een stel leeghoofden en dat wisten ze niet !
  Waarom, omdat de gehele vorige regering alsook hun kader geen hersenen had want hun hoofd was leeg van binnen !


  Maak melding

 6. vandaag nog heeft iemand van de familie een visum opgehaald in de cusserstraat in a’dam en moest € 40,– betalen voor drie maanden..

  weten de mensen bij de consulaat niet,dat er geen visum ,maar een toeristenkaart verstrekt moet worden tegen een betaling van rond de € 20,– ..

  dit vind ik misleidng en oplichting tegelijk en zal deze adviseren zijn/haar geld terug te vragen..


  Maak melding

 7. @Marcel,als ik goed gelezen hebt,is de toeristenkaart pas 25 november van kracht, dus tot die tijd heb je nog een visum nodig, wil je vóór 25 november naar Suriname afreizen.

  Car.


  Maak melding

 8. Marcelloh,
  Wat ben je toch voor een krentenkakker?

  Het is in elk geval een hefboom om dit land toegankelijker te maken.

  Wij moeten vooral niet proberen om op elke oplossing een probleem te poneren.


  Maak melding

 9. De doemdenkers slapen nog of jammeren nu in alle stilte omdat hun doemscenario over de toeristenkaart helaas niet is uitgekomen. Graag wil ik deze lieden van dienst zijn met het vinden van een reëele oplossing zodat hun gemene wensen niet ongeuit blijven. Ik weet een leuke plek waar doemdenkers terecht kunnen, dat is voorin op de eerste bank van de kerk, daar kunnen ze in alle rust inspiratie opdoen en allerlei nieuwe dingen gaan bedenken om hun doemscenario’s alsnog te lanceren buiten de kerk.

  Ik weet met 100% zekerheid wie bij de achterdeur van de kerk heel geduldig staat te wachten om deze doemdenkers verder te begeleiden naar hun verdoemplaats, maar ik verklap niet wie dat is. Hahahahahaha


  Maak melding

 10. Domme marcel op 9 ik heb speciaal voor je de laatste regel van het artikel hieronder gecopieerd.

  “De maatregel geldt vanaf vijf en twintig november, Onafhankelijkheidsdag.”

  Ik weet het die negatieve drang, is moeilijk in te houden.


  Maak melding

 11. Beste DDB,
  ik vind dit een prima oplossing, alleen voor de 60 plussers(surined)zou ik een uitzondering in de toekomst willen zien.
  maar dit is al een goeie zet, ga zo voort en nu de rovers nog??????


  Maak melding

 12. #7 Fleurop
  Het verschil is dat ik bereid ben 100 euries te betalen, als de vorige Regering (in iets andere vorm) er nog zat.
  Toen was het land veilig en stabiel, das het verschil.

  Bout leuk van je die 20 of 30 euries, nog niet zeker. (sanggg, weer eens in het land).
  Trouwens is er al gecommuniceerd met Schiphol over het heugelijk feit?
  Wordt het baliewerk, 4 uur van tevoren aanmelden?

  Wanneer ga je vrede sluiten met de Inheemsen, want als ik met het bootje van
  oom Nelis naar Galibie vaar, moet het veilig zijn richting Albina.
  Hetzelfde geld voor de marrons, los je probleem eerst op, voordat je toeristen
  wilt aantrekken.
  Parbo en omgeving is niet interessant en bovendien onveilig voor toeristen.

  Domme actie, niet gunstig voor het ondernemend volk, eerst daal je als land,
  grandioos op de business ranking en nu moeten ze iedere keer een toeristenkaart kopen.
  Totaal geen visie op ondernemerschap, maak een business-visum.

  En arme alie, je denkt dat je slim bent hé, de input voor het vaststellen van de ranking is van jezelf afkomstig, maak die paarse ezels maar van alles wijs…
  En stel dat het de cijfers zijn van Front, zoals je aangeeft, dan betekend het dat je een jaar lang uit je neus hebt zitten vreten en genoodzaakt was om oude cijfers in te leveren!
  Niets uitgevreten in dat land!
  Bout heeft je tot vieze pres benoemd, omdat hij dacht dat een ex-hoofd kvk, wel enig inzicht zou hebben in doing business, mooi niet, visieloos.

  We blijven kritisch!
  Als jij in de lucht springt om een dooie mus moet jij weten!


  Maak melding

 13. Marcel,

  Je kan pas vanaf 25 november 2011 een toeristenkaart kopen. Dus als je voor boven genoemde datum naar Suriname wil, moet je gewoon de volle pond betalen voor een visum. De mensen bij het consulaat hebben terecht €40 in rekening gebracht voor een visum.

  Peace out,

  Kwamma


  Maak melding

 14. OK!

  Dit is een verbetering maar nog niet DE verbetering.
  M.i.v. 25 november moet ik of naar het Consulaat/de Ambassade om een toeristenkaart. Op Zanderij kan ik die ook verkrijgen maar wat heb ik dan nodig? Pasfoto’s, bewijs van inschrijving in land waar ik woon of bewijs van goed gedrag?

  Wat is de belemmering om het reisburo waar de reis geboekt wordt ook bevoegdheid te geven om de toeristenkaart te verstrekken en de gelden te innen en af te dragen?
  De kaart voorzien van een stempel van het reisburo zodat te achterhalen is wie, wat en waar? En dan het reisburo met de meest verkochte kaarten per jaar in het zonnetje zetten?


  Maak melding

 15. Eeen mooie inkomstenbron voor bouta om toch nog en beetje rond tekomen samn met zijn trawanten.
  Er komt geen geld meer in het laatje dus is dit een makkelijke manier om weer eens te stelen. Ben benieuwd waar het geld naar toe gaat.
  Hopelijk kunnen ze ervan een mooie vliegtuig kopen n goedkopere tickets verkopen.
  Ik benbenieuwd.
  a tang so


  Maak melding

 16. @Wiepding

  Volgens mij ben je onprettig gestoord! Wat lul jij toch „steels“ de krabben uit je nek kerel. Uitkijken voor wie? Voor de djoe? Dat zijn joden (djoe =jood). Moet de toerist nu uitkijken voor joden? Wees duidelijk man. En wie zijn de criminelen? Kan jij ze dan specificeren? Bij mijn weten heb je criminelen in alle genre’s, niveau en huidskleur en komen deze alom ter wereld voor, ook in Suriname.

  Of moeten mijn toffe buren die nog zwarter zijn dan de marron het dan ook ontgelden omdat hun soortgenoten te lande, met of zonder gebruikmaking van geweld, proletarisch winkelen waar het hen maar uitkomt? Van mijn buren moet iedereen met zijn vingers afblijven alstublieft. Als het gelovigen waren dan zou ik denken “toe maar en maak gehakt van ze en hier heb je een extra kapmes van mij, God komt ze redden uit de nood”. Ja toch? En ik zou genieten van hun gegil en gekerm wanneer ze slaag krijgen van de boeven of in mootjes worden gesneden.

  Dus wiepding, weet wat je zegt, want veelheid van één soort mag niet leiden tot discriminitatie van het geheel. Ik heb bij voorbaat een gloeiende hekel aan gelovigen van allerlei allooi, maar aan discriminatie heb ik een broertje dood. Niemand is meer of minder dan een ander. Ik mag de ander als mens heel graag, maar niet zijn gedachtengang. Ik geef iedere gelovige een tweede kans, maar bij het minste geringste gaat de kap erin met mijn „berang (=houwer)“.

  In armoede-situaties kunnen allerhande factoren van sociale aard de behoeftige mens in een bepaalde stramien dwingen teneinde zijn overlevingskansen te vergroten. In Suriname heeft de één meer te besteden dan de ander. Maar delen? dat is voor hen wereldvreemd. En dat noemt elkaar broeders, kerkgenoten, landgenoten, maar men deelt liever zijn buit niet met zijn eigen kondréman.

  Hoe zit het dan met het voorbeeld van Jezus van Nazareth? Alles wat deze in vereniging van zijn kornuiten (discipelen) tijdens zijn nachtelijke rooftochten van de rijken buit maakte deelde hij met de armen rondom hem. Doe dan wat hij ook deed, ga naar uw arme buren toe die niet veel te makken hebben en doe hen maandelijks een gift zodat zij plezier krijgen in hun leven. En doneren doe je totdat de hulpbehoevenden weer in staat zijn om zich zelf te bedruipen. Ga geen vervloeking over uzelf afroepen door de mens aan wie u hulp biedt een bijbel toe te stoppen of door in gebed te gaan of door uzelf tegenover anderen te loven en prijzen hoe goed u bent. Dus doneer zonder daarvoor iets terug te verlangen.

  De éne mens heeft geen grond om erop te wonen en te leven in Suriname…geef hen dan grond en middelen om er iets van te maken en maak hen gelukkig. Is dat zo erg moeilijk? Met al dat geld wat de rijke bezit kan men heus geen 2de leven kopen en evenmin kan men er ziektes mee afkopen. Geef mij maar alle wetboeken van Suriname waarin grondrechten worden behandeld, dan zorg ik ervoor dat er binnen één maand grond uitgedeeld kan worden aan alle Surinamers. De boeken verbrandt ik meteen zodra ik ze heb, dat is dus niet moeilijk, want het zijn er zoveel woorden van kolonialisten die op niets eindigen. En zij die geen grond konden krijgen aldus grond gekocht hebben om te wonen, krijgen alsnog hun deel, want het zou niet eerlijk zijn wanneer zij die al gekocht hebben niets krijgen.

  Als elke Christelijke malloot zich mag beroepen op inspiratie van hun „Herder” daarboven en daarbij allerlei ficties creëeren om goedgelovigen te boeien, dan ben ik zeker geïnspireerd door de baarlijke Natuur en kan men mij beter mijn gang laten gaan ten behoeve van het welzijn van iedereen. En God stop ik ondertussen persoonlijk in het hok totdat ik mijn werk af heb, daarna mag hij wat mij betreft alweer met de kippen op stok.
  django


  Maak melding

 17. Bouterse/zijn regering, had in de jaren tachtig zelf de visa in gevoerd.Was bedoeld om zijn tegenstanders in het buitenland een hak te zettten !

  Nu komt hij met een toeristenkaart in plaats van de visa.Hij moet het nu makkelijk gaan maken voor de Surinamers in het buitenland.Hij heeft ons/onze zuur verdient geld nu hard nodig.Het is dus allemaal uit eigen belang !

  Suriname is mooi land.Ik kom graag in Suriname,maar er zijn landen op dit aardbol, die nog mooier zijn dan Suriname.En veiliger om aan te doen !

  Groet,ram ram,goeda hafies(veel wijsheid)


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.