Maximumsnelheid auto’s in Suriname gaat omlaag

10

PARAMARIBO, 2 nov – De maximumsnelheid voor het verkeer in woonbuurten gaat mogelijk omlaag. Dit meldt de Times of Suriname. De autoriteiten bestuderen momenteel de mogelijkheden. Het huidige maximum van veertig kilometer per uur voldoet niet meer.

Volgens Gloria Stirling, topfunctionaris op het ministerie van Justitie & Politie, wordt het waarschijnlijk dertig kilometer. De voornaamste reden is de verkeersveiligheid. Die is kennelijk niet meer te waarborgen met de huidige stand. Vooral in de omgeving van scholen wil het nogal eens mislopen. Het kan nog even duren, vanwege allerlei procedures. Wie niet bepaald blij zullen zijn met het nieuws, zijn de automobilisten zelf. Nu al wordt geklaagd over het “veel te lage maximum.”

Bekijk ook:


10 REACTIES

 1. In de gehele binnenstad moet niet harder dan 40 km worden gereden en daarbuiten 65-80km. Wie hieraan geen gevolg zullen geven zullen het ooit eens weten vroeg of laat met alle gevolgen.


  Maak melding

 2. Ik stel voor bij aanvang en eind schooltijd de maximum om en nabij scholen te stellen op 20 km pu. In Amerika is dat reeds 10tallen jaren het geval met goed resultaat. Wij hoeven niet opnieuw het wiel uit te vinden. Voor hen die haast hebben, ga op tijd van huis of eerder en kies een alternatieve route.Het zal je kind maar wezen.


  Maak melding

 3. Als je regels maakt moeten ze ook gecontroleerd worden en daar schort het aan in suriname.
  Degene die de orde en regels moeten handhaven zijn te corrupt.


  Maak melding

 4. Stapvoets lijkt mij beter! Suriname op nr 1 in de wereld zonder een ongeluk en of aanrijding!!

  Ach, ja!! In elk land heb je toch een blinde.
  Kan iemand zich nog herinneren? wij en de wereld!!
  Ronald aan het stuur, Ronald zei dat hij kan sturen net zo goed als de chaffeur. Crack en crack!! waar zijn wij? in de trens.

  what about Hight way,. Ringweg, op weg naar Saramacca, Zanderij, Albina en zo kan je door gaan.


  Maak melding

 5. Nogmaals: Wie gaat dit controleren? We weten allemaal dat controle op snelheid nauwelijks effect heeft. Er staan sinds geruime tijd flitspalen langs de Ringweg Noord en Zuid. Alleen ze werken niet, omdat Suriname niet beschikt over een database, waarin deze gegevens worden opgeslagen. En aan al die automobilisten die de maximum snelheid “te laag” vinden wil ik het volgende voorhouden: Ik hoop het niet, maar als een van uw familieleden slachtoffer mocht worden van deze hardrijders, staat u waarschijnlijk vooraan te schreeuwen. Maar u bent precies zo’n zelfde verkeerscrimineel.


  Maak melding

 6. Ha,ha,ha,ha….wat een lachertje !Wie houd zich in Suriname aan de verkeers regels ! Hou je zelf voor de gek Gloria Stirling. Als je zo iets roept,dan je van te voren weten of het haalbaar is. En dat het te controleren is !!!!!!!

  Groet,ram ram,goeda hafies( Veel wijsheid! )


  Maak melding

 7. Een maximumsnelheid van 40 km/u in de bebouwde kom is prima en lager is onzin. De justitie moet het gedrag van de weggebruikers veel beter gaan conroleren, want dat stelt op dit moment niets voor.


  Maak melding

 8. Roepen in de woestijn!

  Een mooie gedachte mevrouw Stirling, maar is het uitvoerbaar en controleerbaar? Regels maken zonder ze te controleren kunnen wij maar al te goed in Suriname. Ik denk en voel met u mee en hoop dat het u lukt. Succes!!!


  Maak melding

 9. Ik merk wel dat in een volksbuurt met veel kinderen en veel scholen auto’s no9g het lef hebben om te toeteren naar kinderen op straat die net uit schoolkomen en lopend over een te smalle straat naar huis gaan…. in woonwijken max 30 hanteren zou ik zeggen….. Bij scholen al helemaal. En idd lijkt wel alsof niemand zich aan de regels houdt, heleboel straat taxi’s rijden met alcohol op…. er moeten meer controles komen….


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.