‘Die2fotografen’ verleggen grenzen

0

Flitstechniek, spelen met licht en schaduwen, photoshop, modellenposes, retouching en buiten je grenzen treden… het is weer zover! Van 12-14 november zullen Remco van Vondelen en Raul Neijhorst van Die2fotografen.nl een fotografieworkshop in Suriname verzorgen. In 2009 deden ze dit al met succes en zij hopen dit succes te evenaren. De fotografieworkshops dragen opvallende namen. In 2009 vond de workshop ‘a ticket foe tja Moesje go na Parijs’ plaats. Deze workshop trok toen al veel animo. Meer dan 35 mensen meldden zich toen aan. Dit keer komen de fotografen terug met “Moesje goes overseas – als je licht maar goed zit”, zijn er nog meer aanmeldingen en op dit moment is het aantal al meer dan 60.

Op de vraag wat precies de achtergliggende gedachte achter de titel is zegt Neijhorst: “Nou, in Suriname kennen we allemaal: a ne tja Moesje go na Parijs. En wij willen je juist helpen om Moesje wel naar Parijs te brengen. We willen deelnemers bagage en know how geven. Een basis die uit te breiden valt naar ieders wens. Interactie staat bij de workshop voorop, met elkaar communiceren, ervaringen uitwisselen én werkelijk met een ervaren model werken. We geven handvaten maar uiteindelijk zal je het wel zelf moeten doen. Fotograferen betekent schrijven met licht, het schrijven is een geheel eigen inbreng, het licht kan je controleren en beinvloeden. Zolang je licht dus maar goed zit, vandaar ook de naam deze keer.

Tijdens de workshop komen diverse onderdelen van de fotografie aan bod. “Sowieso zal het veelal over de geensceneerde mensenfotografie gaan”, geven de fotografen aan. Portret-, model-, glamour- en studiofotografie. “Flink wat onderwerpen komen aan bod, maar wij doen het liever direct intensief, omdat wij dit niet elk jaar kunnen doen.” Het team bestaat naast de fotografen ook uit professionele modellen Imani Halfhide (NL) en Xiomara Thompson (SME) en de partner van Neijhorst en tevens fotograaf, Liset Stoffers-Neijhorst. Tot nu toe wordt de workshop gepowered door KLM, Calumetphoto, Mets, Nikon, FunX en Benel.

“Wij vinden het ook leuk dat een aantal deelnemers aan de vorige workshop dit keer ook weer meedoen” vertelt van Vondelen. Op de vraag of er nieuwe dingen aan bod komen geven de fotografen aan dat een deel herkenbaar zal zijn, maar dat er ook zeer zeker nieuwe technieken besproken zullen worden. “Inmiddels zijn we 2 jaar verder en hebben we niet stilgezeten. Ook wij hebben trainingen gevolgd, onze horizon verbreed en zijn nu nog meer geskilled en die kennis en ervaring delen wij graag!” Voor meer infomatie over de workshop in Suriname, kunt u kijken
op: www.die2fotografen.nl/suriname-2011.

Bekijk ook:


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.