Korps Politie Suriname belooft eerlijk onderzoek

21

PARAMARIBO, 30 okt – Het Korps Politie Suriname, KPS belooft een eerlijk, secuur en objectief onderzoek naar de dood van een burger door een politiekogel. Dit zegt politiewoordvoerder Humphrey Naarden. Het korps betreurt het incident aan de Saramaccastraat, dichtbij de Centrale Markt. Er is al een speciaal team aan het werk.

Het rechercheteam staat onder leiding van inspecteur Rudie Steinberg. Naarden heeft er vertrouwen in dat de samenleving achter de ware toedracht zal komen. Het slachtoffer stond op de bus te wachten met een baby op de arm. Hij werd door een kogel geraakt toen een politieagent schoot vanuit een politiebusje. De agent had het op een andere gemunt die kennelijk betrokken was bij gewelddadigheden.

Die ontstonden nadat een man gekapt was door een Chinese winkelier. De politie arresteerde de Chinees, maar werd belaagd door een intussen aangezwollen menigte. Het busje met arrestant kon nog wegrijden, maar werd iets verder weer belaagd. Het dodelijke schot moet toen zijn gelost. Binnen de Saramaccaanse gemeenschap (zowel agent als slachtoffer behoren tot deze Marronstam, red.) heerst woede en frustratie.
Man gedood door politiekogel

Bekijk ook:


21 REACTIES

 1. Dat bus kon duidelijk gewoon wegrijden,maar men heeft zelf gestopt om in de menigte te schieten, en het maakt niet uit wie geschoten heeft, feit is dat het een politie agent is die in een menigte schiet.


  Maak melding

 2. Chinese Maffia!

  Vorige week heb ik de komst van de Chinese Maffiabende aangekondigt. De Chinees kapt nu al terug en zal zich spoedig verenigen in een zwaar bewapende bende. Dan vechten Chinezen, Marrons en Inheemsen het uit terwijl de politie toekijkt.

  Het Wilde Westen in Paramaribo is gesitueerd in de Saramaccastraat, nabij de Grote Markt.
  Schietende politieagenten die er niet op rekenen gewone burgers te kunnen raken moeten worden geschorst. Hoe de uitkomst van het onderzoek ook moge zijn, deze agent moet worden geschorst en wapenvrij door het leven gaan.
  Meneer denkt dat hij James Bond is en zal dit in de toekomst weer doen.

  Een voorstel om de Grote Markt te verplaatsen naar het begin van de van ’t Hogerhuysstraat nabij de politiepost zal een beetje te veel werk zijn, weet ik nu al!


  Maak melding

 3. Wrong place at the wrong time. Tja een leven meer of minder blijkt in Suriname niet te tellen.
  Een menigte die één Chinees aanvalt kennelijk omdat hij een dief of een tof mang heeft aangevallen wasarschijnlijk ter verdediging van haven en goed.
  Te maripaston zijn de chinesen aangevallen, door een menigte marrons, waarvan velen gewond zijn geraakt zelfs één cinees met 32 hechtingen aan de bovenarm. Jer hoorde hiervan niets en ook niet wie de schade van deze chinesen zal betalen en er zijn geen marrons gearresteerd (staat niets van in de krant).
  Wie neemt het op voor de chinesen? De politie die hem kwam arresteren moest ook vrezen voor eigen lijf. En dan maar schreeuwen dat er sprake is van een slachtoffer (bedoeld word de dief).
  Think zou ik willen zeggen.


  Maak melding

 4. De Surinaams politie is er om de Surinamers te beschermen en niet om ze dood te schieten.
  Ik heb vaker aangegeven dat de komst van de nieuwe chinezen zorgt voor veel problemen binnen de samenleving en dat was vroeger niet zo.De nieuwe chinezen zijn brutaal en die klootzakken hebben geen enkel respect voor de samenleving waar ze in wonen en dat is de schuld van de regeringen die onze landgenoten overspoelen met deze chinezen. Ik heb een aantal maanden geleden zelf ervaren hoe brutaal en respectloos die nieuwe chinezen omgaan met onze landgenoten iedereen weet het ook de politiek maar men zwijgt als het graf omdat ze bang zijn voor de reactie van China.
  De Surinamers in Suriname zijn zelf debet aan deze gang van zaken ze zijn zo corrupt als de pest die chinees krijgt binnen kortste tijd alles voor elkaar in Suriname zonder dat die man één woord Nederlands of Surinaams kan lezen of schrijven rara hoe kan dat? Na een tijd horen wij niets meer van deze zaak let maar op mijn woorden ik heb geen enkel vertrouwen in die corrupte bende daar in suriname.


  Maak melding

 5. Hak de ballen van deze ondeuglijke politieagent.

  Hij moet alle naconsequenties dragen en ontaslag behoort tot deze categorie.

  Straks krijg je te horen dat de politie juist heeft gehandeld zoals normaal. De slachtoffer had daar niets te zoeken.

  Deze Chinees is straks echt de lul hoor tussen de Marrongroepering! Een Chinees wier een Marron kapt! Och, jeeee!!!! Er zit meer achter!!! Had de marron hem beroofd?????


  Maak melding

 6. De voorzitter van de politiebond heeft afgelopen week nog hard op geroepen dat de politie niet moet schromen om haar vuurwapens te trekken (en te schieten).
  Zo te zien hebben de manschappen dit al te letterlijk opgevat want nu gaan ze zelf in een drukke menigte gericht schieten.

  We kennen allen de reputatie van de Surinaamse politie agenten als het om gericht en precisie schieten gaat, want tijdens de opleiding krijgen ze (slechts)10 kogels waarmee ze mogen lesschieten.
  Wanneer deze kogels na de schietlessen op(gebruikt) zijn wordt geacht dat zo’n agent
  voor 95% trefzeker kan schieten (maar niet heus !). De resterende 5% moet worden gezien als collateral damage !

  Ik denk eerder dat deze cijfers andersom gelezen moeten worden !


  Maak melding

 7. Onderzoek naar de dood van een burger door een politiekogel.

  volgens KPS komt een eerlijk onderzoek
  zegt politiewoordvoerder Humphrey Naarden.
  Er worden vaker kant tekeningen geplaatst over de optreden van de politie.
  er komt vaak voor dat geweldaadig optreden van politie vaak onschuldige moeten ontgelden.
  Soms denkt men dat het een cowboy city suriname is.
  Wat heeft men geleerd van de Nederlanse politie van de afgelopen jaren die in Suriname begaven
  dus dat komt op neer dat het geen enkele efect gehad heeft.
  Alle aandacht is gevestigd op de onderzoeken
  van de KPS aldus Humphry Naarden
  Het is wel pijnlijk dat het op deze manier moet gaan.
  Er zijn genoeg voorvallen bekend die nog in de lade liggen.

  Shivan
  hetuurvandewaarheid


  Maak melding

 8. Dat er een onschuldige het slachtoffer is geworden valt te betreuren.Maar het zou ook niet lang meer duren of er zouden doden vallen in de tribes in Par’bo.Hun intimerende en provocerende houding drijvende de normale werkende burgers tot wanhoop.Steeds als ze in buurt zijn, gaat het lichaam vanzelf in de super alert fase.En de winkelier zal in een reflex gehandeld hebben want die zal zich bedreigd gevoeld hebben.Iedereen gevoelt zich ongemakkelijk met de tribes in hun buurt.

  Cobie.


  Maak melding

 9. Puinzooi met losse flodders in dat land.
  Ik hoop dat iemand zich over de baby heeft ontfermd.

  Anyhow,
  Toch zullen die paarskleurige ezels strax beweren dat dit overal in de wereld gebeurt.
  Ja toch paraatje. Giem eng no….. Zorreguieta blah blah of VOC, blah blah..
  Bring it on…


  Maak melding

 10. waarom heerst er woede en frustratie onder de djoekaaaa marons gemeenschap..

  ga maar zelf na ,,dagelijks worden chinezen hindoestanen berooft, vermoordt, bestolen, gerooft,niet alleen kettingen,maar mishandeld door hardwerkende sme’s deze zelfde marrons..

  nu wordt er een keer recht-vaardigheid gepleegt en dan worden ze nog boos ook..

  waar haalt de marron de djoekaaas het recht van dan,om een ander te benadelen,ze doen al niks alles wat ze verdienen wordt weg gegeven aan eten drinken en plesier maken,, hebben vele vele vrouwen en willen hun eigen kinderen nieteens verzorgen….

  neem nou die djoeka minister misie-djan o.w. die zegd nooit wat als een djoeka een hindoestaan vermoordt mishandeld of een chinees berooft mishandeld zijn winkel plundeert ,dan hoor je niks van misie-djan,, en nu een grote bek opna houden..

  letwel dagelijks in heel sme wordt geplunderd door djoekaaaas berooft mishandeld ,maar miesi-djan slaapt zegd niks en nu een djoeka is vermoordt ,dan is de wereld te klein..

  deze man is een grooooot RASIST discrimienator en geen minister van het hele volk van sme….

  laat het gezegd zijn..


  Maak melding

 11. ik vind het triest, dat de korpschef zo een reactie lanceert.
  Men moet verwachten, dat de politie altijd secuur en eerlijk is.Ik heb het geval chinees – marron gevolgd. Het onderzoek is nog gaande.
  Alleen wil zet ik vraag tekens, waarom alle marrons opkomen voor 1 marron die misschien in de fout is geweest. Het onderzoek moet uitsluitsel geven. Waarom mag de politie zijn taak onbelemmerd uitvoeren?????
  Opgeruimd staat netjes, echter is dit te cru uitgedrukt.
  Alles heeft te maken met het voorbeeld figuur:
  Bouterse , moordenaar……( keizer bigi mofo )

  Brunswijk, drugs veroordeelde, debiel,terrorist…….

  De soortgenoten gedragen precies het zeflde. Er zijn uitzonderingen

  Groeten


  Maak melding

 12. “Het Komt Nooit Meer Goed Met Hun” (Julian With). Onschuldige,rustige Chinezen worden beroofd,winkels worden geplunderd en in brand gestoken (Papatam,Maripaston)en nu willen ze hetzelfde doen in stad.De Chinese investeerders gaan nu 1000 maal nadenken om in Suriname(Marowijne, Brokopondo) te investeren,alles wordt toch vernietigd bij calamiteiten.Door hun schuld is iemand per ongeluk dood geschoten,omdat de politie haar werk niet naar behoren kon uitvoeren want zij wilden zogenaam wraak nemen op die Chinees.Jammer jammer, Suriname Achterwaarts !!!!


  Maak melding

 13. ik ben de mening toegedaan dat de hoofdschuldigen in deze kwestie de opstandige, asociale, brutale bosnegers v/d saramaccastraat zelf zijn. zij hadden ten eerste de politie alle vrijheid moeten geven om hun taak naar behoren uit te oefenen. maar nee, ze moesten als een stelletje wilde zwijnen gaan inbeuken op die politiebusje met Chinese arrestant erin. deze bosnegers lappen met alle plezier wetten van een land aan hun laars. het kan ze niks schelen, zolang er maar djugu djugu is zijn ze happy en kunnen ze hun primitief pictengedrag tentoonstellen.


  Maak melding

 14. mijn standpunt is en blijft,terecht heeft de poltie geschoten..

  dagelijks worden alle rassen beroofd ,,,behalve de blakamangs/djoekaas ,geplunderd ,vermoordt ,verkracht door deze marrons en niemand ook de president de minister jus/pol. doet iets zegd iets treft maatregelen enz enz..

  iedereen is dood bang in sme.mensen willen zo snel mogelijk het land verlaten,maar waarheen..alles wat je met pijn moeite bloed zweet en tranen hebt opgebouwd,wordt door deze ongeletterde doem denkers vernietigt..

  ga nou na,als je iemand anders zijn handel vernietigt,hoe moet je zelf eten drinken leven,zelf heb je niks opgebouwd..

  het buitenland kijkt met argus ogen naar sme en is bang te investeren,laatstaan te komen onderhandelen,het wordt in de toekomst zeer moeilijk om vertrouwen te krijgen..


  Maak melding

 15. Papatam,maripaston, grote markt, deze afrikaanse afstammelingen misdragen zich identiek als de afrikanen…. Gewoon een groep wilde beesten……bij al deze gebeurtenissen zijn chinezen steeds het slachtoffer geworden. Zomaar gaat oemoe snesie niemand te lijf gaan met een houwer. Het slachtoffer is een boef geweest die hij voor was, kap ing hanoe poeroe. De chinezen zullen het nu niet meer zo laten, ze gaan zich niet alleen bewapenen, maar ook hun elite beveiligers in het leven roepen. En maak daarmee geen grappen, deng mang tof moro a dong marron. Gewoon skowtoe o go vinie wang blakke hanoe, of wanf foetoe, of wang torso….se pasie….want a snesie no go sotoe wang , maar o go kapoe deng rovers lekie agoemeti.

  Daarnaast zijn er legio gevallen van inbraken,roof,vandalisme,moord door deze afrikaanse afstammelingen…….dit is allemaal dank zij de mislukte revo. Met Front konden ze lonnie en co nog in toom houden, ma sinds hij zich heeft laten omkopen door ndp en co willen ze meer, meer ,meer.kondre klarie djoeka e bari.met dank aan de ndp


  Maak melding

 16. Je hebt geen moer aan de marrons laten we eerlijk zijn, we zijn ze liever kwijt dan rijk. Misschien kan Suriname een regeling treffen om deze gevluchte slaven te repatriëren naar Ghana waar ze in alle vrijheid in het oerwoud in hun “beschaving” kunnen leven.

  Want in een civiele beschaving kunnen ze zich niet aanpassen.

  En noem me aub geen racist want daar doe ik absoluut niet aan mee. Maar ik wil een tipje van de huiskamer gesprekken sluier hier lichten.


  Maak melding

 17. De mensen met zulke opmerkingen,kennen hun eigen ge-
  schiedenis niet,of hun denken als onze voorouders, die
  door de toenmalige slavendrijvers werden voorgehouden,
  dat hun die niet dufden te vluchten en alle vernede-
  ringen zoals verkrachtingen, terwijl ze wederhelft hadden,morserijen van de blanken opruimen en elke dag
  werden gegeseld niet meer gelijk waren aan hun eigen
  weggevluchten broeders die soms uit een moedersschoot
  kwamen. Mensen, niet iedereen is de rotteappel.
  Alle volkeren in Su beroven.Wij zijn allemaal een.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.