Zaaleigenaren protesteren tegen sluiting

5

Eigenaren van feestzalen in Rotterdam voelen zich gediscrimineerd door de gemeente. Van de 16 zalen die zich toelegden op feesten en bruiloften voor onder meer Surinamers is er niet één meer open. Dat meldt RTV Rijnmond. De Belangenvereniging van zaaleigenaren hield donderdagmiddag een demonstratie bij het stadhuis. Ze willen weer open. Het gaat bijvoorbeeld om de partycentra Sunrise en de Hooiberg aan de Galvanistraat in Rotterdam-West.

Eerder dit jaar werden beide zalen gesloten nadat er op straat een steekpartij was geweest. Oneerlijk, vinden de eigenaren. Volgens zaaleigenaar Hasiem-Ali Mohamed heeft de gemeente het gemunt op allochtone exploitanten. Het grootste probleem is dat er geen bruikbare zaal meer is in de stad voor grote bruilofen en religieuze feesten. Vooral de Hindoestanen zijn daardoor gedupeerd.

Tijdens de demonstratie werden ruim 200 handtekeningen aangeboden en een petitie waarin wordt gevraagd om een plaats waar de Hindoestanen en Surinaamse moslims hun feesten kunnen vieren zonder dat ze zich gepest voelen.

Bekijk ook:


5 REACTIES

 1. Paraman,
  Hoe fatsoenlijk zijn al die tenten waar ieder weekend wordt gevochten en gestoken en geschoten?
  Je laat je weer van je beste kant zien. wees eens verstandig en bekijk zaken zoals deze behoeren te worden bezien. Ben je soms een bounty (allochtoon van buiten en autochtoon van binnen)


  Maak melding

 2. Sorry maar ik vind dit gelul,
  kijk snap niet waarom alle feestzalen gesloten worden,maarja kijk als je subsidie erbij krijgt dan wordt inderdaad de kraan dicht gedraaid en daar gaat het om. ik weet niet als ik meedelijden moet hebbn met die eigenars van die tenten want ze verdienen grofgeld als ze het niet aan hun eigen moslim broeders verhuren, want daar houden ze rekening mee, maar iemand van niet Hindostaans met een moslim achtergrond moet heel diep in het buideltje tasten om zo”n zaal te huren, enja snap die Witte mensen ook niet er word zoveel gevochten, doodgestoken of geschoten en die tenten zalen of discotheken blijven gewoon open
  Dit is een eyeopener voor de surinaamse gemeenschap om eens samen te werken en geen onderscheid tussen ras geloof en kleur te maken.
  Dit was mijn mening.


  Maak melding

 3. is goed voor deze mensen , zij voelen zich als een echte holander.
  als je een zal wil huren moet je veel geld neer legen, als een hindoe zijnde.
  dicht met de handel


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.